Joj znam kako vam je, potrajat će sigurno, kod nekih to ide brzo, kod nekih sporo, a kod nekih nemgouće sporo, ali to je bio već ekstrem.
Evo par savijeta, ono, možda pomogne, da vam ideju da radite nešto što već ne radite. našala sam ovo ovako na brzaka i sjećam se da sam i ja te nek trikove koristila, e sad koji je točno upalio majke mi više se ne sjećam bilo je to davno.
Naučite štene da obavlja nuždu na za to poželjno mjesto:
Pripremite mjesto (upijajuću prostirku, novine… ili dvorište) gdje ćete štene učiti da obavlja nuždu. Uvijek obratite pozornost na kretanje šteneta nakon obroka, rano ujutro nakon buđenja te navečer prije spavanja.
Nakon svake nužde koje je Vaše štene obavilo na za to predviđeno mjesto, pokažite mu kako ste sretni i oduševljeni zbog tog čina i nagradite ga poslasticom ili maženjem. Štenci, a i odrasli psi puno jače reagiraju na vlasnikovu iskrenu emociju nego na nagradu kao što je maženje.
Ako se dešava da štene i dalje urinira gdje nije mjesto za to, prekinite ga glasnim pljeskom i/ili povikom i stavite ga tamo gdje treba.
Kada dođe vrijeme za izlaženje van u park može se desiti da se štene ukopa i ne obavi nikakvu nuždu. To nije ništa neobično, samo mu dajte vremena da 'uhvati' sve te mirise, buku.., malo ga potaknite njegovom najdražom igračkom.
Ukoliko štene i dalje odluči nuždu obavljati samo u kući, jednostavnim trikom možete ga odviknuti. Postepeno, kroz kraći vremenski period pomičite njegov 'wc' sve više prema izlaznim vratima, možete ga iznijeti i van u trenu kada pas treba obaviti nuždu i pokazati mu na taj način gdje se to treba raditi.
kako naučiti štene da obavlja nuždu na poželjnom mjestu
Ovo je pak sa vau-maju foruma
1. ŠTENE IZVODITE VANI ČIM SE PROBUDI
2.ŠTENE IZVODITE VANI NJIM POČNE INTENZIVNO ŠNJOFATI POD( traži mjesto gdje da piša)
3.ŠTENE IZVODITE VANI ČIM POPIJE PUNO TEKUĆINE
4.MJESTO GDJE ŠTENE NIJE TREBALO OBAVITI NUŽDU DOBRO OBRIŠITE I NAMIRIŠITE JER MIRIS MOKRAĆE PRIVLAĆI PSA DA UPRAVO TU OBAVI NUŽDU
5.PSA NE TUCITE, NE NABIJAJTE MU NOS U MOKRAĆU, NE PAMETUJTE I NE PRIČAJTE PUNO AKO SE ŠTENE POPIŠA ILI POKAKI GDJE NE TREBA, JEDNOSTAVNO SVE DOBRO OČISTITE I SLJEDEĆI PUT PAZITE NA PONAŠANJE ŠTENETA JER ŠTENE JASNO POKAŽE DA MU SE PIŠA-NJUŠI, KATKAD CVILI, HODA CIK -CAK I SPUŠTA GUZU
5.ODREDITE MU NEKO MJESTO VANI GDJE ĆE MOĆI OBAVLJATU NUŽDU, ČAK MOŽETE NA TO MJESTO STAVITI IZMET KOJE JE ŠTENE PUSTILO NA NEŽELJENOM MJESTU JER ĆE GA TAJ MIRIS PRIVUĆI DA SEUPRAVO TU OLAKŠA
vau mjau forum
Štene treba stavljati na mjesto prediviđeno za nuždu otprilike nakon buđenja, igre, obroka ( cca svakih 1 - 1,5 sata ) kada je tako malo, kada se vrti, cviljuka, pogledava prema nama . (isto s jednog foruma, ljubimici)
Ali oni su još zbilja mali oboje, nemaju ni 3 mjeseca, sa 4 mjeseca će već biti skroz druga priča, ono obouružajte se strpljenjem i ponavljati ponavljati rituale koje već imate dok ne krene.

Odgovori s citatom
Predugo biti vani ne vrijedi, jer je previše svega imirisa i podražaja, pa se možda osjeća i malo nesigurno pa čeka doma da se olakša, pa onda ako to radi ništa kad dođete izvana sve oči uprte u njega i priprema na reagiranje.
Joj znam da ti nije do smjeha, ali proći će i to.

.
i stalno ponavljala pišpišpišpišpišpiš