Stranica 8 od 47 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 2344

Tema: odgoj pasa

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ahhahaha, mima
    mi nemamo mališu, mom je 4,5 godine ali je lud k'o šlapa
    sad dolazi ovaj zimski period kojeg on mrzi iz dna duše, a ja svako jutro s njim umrem od smijeha
    ustanemo za posao, mi se spremamo, a njemu otvorimo ulazna vrata da može ići na pišanje
    stoje vrata otvorena, i stoje (usput i prozračimo ) a on ustane, dođe do vrata, gleda van, ali se nem're natjerati van
    a kada padne snijeg ili je ono baš jako šljiva, onda ga van guram nogom
    moj kad je skužio da bi i on trebao ići van, brzo se vrati unutra u svoju košaru, kao ne odnosi se to na mene

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

deadi, ista meta, isto rastojanje
    idemo van, popiša se par puta, dođe doma i za 15 min opet piša.
    i kaka i piša na pelenu, ali samo ako je skroz čista. eventualno dva puta na istu.
    a nikad nije čista jer joj je valjda misija popišati odmah čistu pelenu, makar 2 kapi.
    tako da po noći napravi i pored. kakanje obavlja uglavnom vani. ali to znači da moramo oko 11-11 i pol, se spustiti u park. i odmah ujutro, mm prije posla, oko 6. i onda j odmah kad dođe doma oko podne i pol, i onda još 2 puta popodne
    bilo koje preskakanje, rezultira kakanjem doma.

uglavnom, trenutno se najviše borimo s griženjem. svih i sve grize. i to nije baš bezbolno. u igri poludi skroz, najviše grize m. onda, ne gledaš 2 minute i već neku pi*dariju napravi. njene igračke su joj najmanje zanimljive, sve ostalo je dobitak na lotu kad se dočepa. ne damo joj u spavaći dio stana, ne daj bog ako su vrata malo odškrinuta, odmah je unutra, kao neki slavodobitnik. i onda brzo nešto uzme od tamo, čarapu, il majicu i trk, u svoju košaru. a ja urlam ABIII, FUUJJ!!!!
    da ju malo i pohvalim odaziva se na ime, dolazi kad ju zovemo, polako se uči na povodac, genijalna je s psima u parku, i tako, ma sve u svemu, ok je.
    toliko me zna nasmijati, a bome i razljutiti. kad te namjerno ne sluša i ignorira, a točno znaš da zna što treba napraviti.

ko dijete u terrible two fazi, majke mi moje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma naučit će vam to peseki za čas.
    Moja sirotica je imala proljev prošli tjedan, i svaki puta kad je trebala kakati nas je zvala i budila. Jedan jedini put se pokakala nekontrolirano kad mi nismo na vrijeme reagirali (bilo je dva u noći).

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

joj, genijalni su vam!
    deaedi, si ti napisala kako je tvojemu ime? nisam ubrala pa mi se čini da nisi.

cvijeta, točno sam znala da najviše grize m.
    moja k. je imala svu odjeću probušenu od njegovih zubi.
    on bi joj se zubima primio za suknju ili hlače i objesio se kao u onoj reklami za coppertone, ona na jednu, on na drugu stranu.
    njene igračke nije smio vidjeti, to je glodao do besvijesti. ukrade i šmugne. svoje ne, naravno. svojih se i bojao posebno onih koje su svirale kad ih stisneš.
    e, da! stradala mi je i božićna štalica ispod bora. možda se sjećaš koga je pojeo
    joj, a kuglice i bor!!
    eh, sjećanja
    ajde, čitam vas, dosta me je ... osjećam se kao dinosaur kojemu je mladunčad odrasla

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

AM, jel prestao s tim kasnije? s griženjem? strah me (google) da se ona postavila iznad m i da će tako i nastaviti kasnije. a m isto ne možeš objasniti, nego ju ona i razdraži. trči, bježi od nje, abi točno nju shvaća kao svu štenad s kojima se tako igra u parku.
    neki dan je bila jedna njena prijateljica kod nas, majko moja, koji kaos. oni bi se svi igrali, ali je problem što se abi ne zna drugačije igrati, nego s griženjem.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajd zaboravi to sa postavljanjem iznad, ali ne smije joj dati da grize. Neka se makne i ignorira ju, i dajte joj igrački u zamjenu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa sad si me zabrinula.
    je prestao je, nisam to uopće povezivala s njegovim nastojanjem da preskoči nivo u hijerarhiji, više to da mu je ona bila bolji partner za igru.
    ali uredno je njoj to radio, sad vjerujem i zato što je nju baš bilo briga za rupe na tajicama ili suknji, rukavu od majice, a ja mu to bome za sebe nisam dozvolila, niti itko od odraslih.
    očito joj je bilo fora navlačiti se s njime. ali je, prestalo je. ne baš brzo. bar ne brzo koliko sam ja htjela.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bongo ( za AM ) manje grize. Čim počne gristi ili navlačiti, odmah prestaje bilo kakva igra ili interakcija. Ako grizne mene, jednostavno ga maknem sa sebe, poviknem: Ne gristi! i odem. Ako se radi o djeci, e, tu ide malo teže. Mali (3) naravno se igra samo pod nadzorom, ali s njim je nekakav sklad, uglavnom. Ne ferma on peseka, niti pesek njega previše. Malo ga pomazi i ode svatko svojim poslom. Ako njega dohvati za rukav ili nogavicu, naravno da ne mogu reći malom da to ignorira, jer se boji, vrišti i plače, i onda odmah mičem peseka. Nekih 2,3 x sam mu i usta otvorila na silu da pusti (naravno, bila sam nježna koliko sam mogla), ali nije bilo previše tih situacija. Cura je ta koja se igra s njim, ima još uvijek nagle pokrete (iako se puno više kontrolira), ali i ona sve bolje rješava te situacije. Uveli smo pravilo da čim pesek počinje previše ludovati, igra prestaje. Inače, možemo lako predvidjeti kad će nastupiti faza griženje: obično negdje između 7 i 10 navečer, i traje po pola sata. Zna i "onako" naskakivati na svoju košaru, znate na šta mislim Mislim, kud već, pa tek je niti 3 mj! No, to je baš u toj fazi najveće razigranosti, kad mu nastupi ta žuta minuta.

Inače, uglavnom ne grize više tako da je bolno, ja mu dam ruku da je žvače i grize i stvarno je pažljiv. Ako me zaboli, igra prestaje.

cvijeto, koliko puta to abi kaka, 6x (ako sam dobro zbrojila?) . Moj nekih 3x dnevno, i nadam se da neće više. Čime je hraniš? Mi smo 2x dnevno na TOTW + gore malo DM paštete, jer inače neće, a 1x dnevno (za ručak) kuhano.

Mojem ne smeta jel pelena suha ili mokra, može jedna biti i cijeli dan, ali to meni smrdi, pa mijenjam svaki 2x. No, mi smo po savjetima trenerice nagrađivali "nuždu na pravom mjestu" nečim finim - kolačićima, kockicom sira...i jučer mali ide 6x u roku 15 min, ispusti po kap, dvije i odmah trči po kolačić. Sada nagrađujemo svaki 2-3 put kolačićem, inače samo maženjem.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 08.11.2013. at 14:47

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

neće TOTW to mi je zadnja nada da mi pas ikad pređe na suhu hranu.

kupila sam po savjetu prijateljice konzervu u DM-u pa sam jednu žličicu umiješala u suhu hranu, samo da zamiriši.

SVE je polizala, gurnula glavu u zdjelicu i bjesomučno je izlizala iznutra i izvana, a nije pojela niti jedan onaj 'keksić'.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ono što bi još trebala svakako što prije naučiti je prvo i najglavnije da pusti na komandu (savjet, netko), onda da donekle normalno hoda na uzici, te da nauči čekati na mjestu, barem 2,3 minute .

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku

kupila sam po savjetu prijateljice konzervu u DM-u pa sam jednu žličicu umiješala u suhu hranu, samo da zamiriši.

SVE je polizala, gurnula glavu u zdjelicu i bjesomučno je izlizala iznutra i izvana, a nije pojela niti jedan onaj 'keksić'.
    Orijen, Fish for dogs, onda neka Acana (tako nekako)...

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što bi još trebala svakako što prije naučiti je prvo i najglavnije da pusti na komandu (savjet, netko), onda da donekle normalno hoda na uzici, te da nauči čekati na mjestu, barem 2,3 minute .
    Menjaj se sa psom. Najpre, njemu bezvredna stvar za vrednu: vecina pasa ce pustiti svoju igracku za jaaako ukusnu hranu, a oni koji to nece zato pustaju velike grickalice za igracke. Svakako nadji nesto za sta ce on dobrovoljno da se menja. Kad ti pusti, imenuj ponasanje. I poooolako uvodi sve teze zamene - njemu sve vrednije stvari za nagradu/igru sta vec voli. U fazi ucenje nemoj da koristis "pusti" ako nemas jako dobru zamenu za ono sto on ima!

Sto se hodanja na lajni tice - nagradjuj psa cim ide kako ti odgovara - u ovoj fazi je to verovatno cim ne vuce. Ignorisala bih svaki put kad vuce, a nagradjivala kad ide lepo.
    Inace, ja sam dozvoljavala grizenje lajne i igranje s lajnom u setnji - to mi je mnogo bolje nego da mi grize noge ako joj je dosadno i dalje jako volimo da se igramo s lajnom. Ali sad imamo i komandu da prestane, to smo ucili dosta kasnije, naravno.

Cekanje... hm. A kako da ceka? U kojim uslovima? Cekanje, 2-3minuta, uz distrakcije, ako ti nisi u vidokrugu nije jednostavno. Mozes da pocnes od lezi, pa kad nauci dobro, polako da produzavas, tj da odlazes nagradu i da nagradjujes vise puta dok god lezi. Brzo nauce da cekaju kratko, ali stencima i zivahnim psima treba vremena da savladaju malo duze cekanje.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku

Ne znam što je TOTW, ali ako moja nije htjela suhu hranu, stavila bih gore malo maslinovog ulja i pojela bi bez problema. No, od kad smo otkrile Royal Canin, ne treba ništa drugo. Obožava ga. Ako jedu samo suhu hranu, kakat će 1-2 puta dnevno i bit će posve kompaktan drekić. Kvalitetna hrana se posve iskoristi, tako da manje treba pojesti i manje čistiti

Moja gospođica jede "fino", keksić po keksić, nikad bjesomučno, takav je tip, cool kao i gazdarica joj .

A za griženje...ne smijete dopustiti da grize ni trenutak, čim počne, maknuti psa, odlučno ( ali, STVARNO odlučno) reći NE. Bilo to griženje odjeće, stvari, ruke... Kupite one grickalice koje se dugo grizu i dajte psu kad počne nešto drugo gristi. Psi se smire tek oko dvije godine starosti, a mislim da nitko ne želi izgrižene stvari toliki period.

Koga ne smeta, ne treba, ali mi smo griženje i skakanje na kauč srezali u početku. I sluša. Ne volimo je zato manje, čak dapače, još i više kad poštuje pravila u kući. Pa i mi, ljud,i ih poštujemo.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 08.11.2013. at 15:16

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Stenci grizu. ne bih brinula oko toga u smislu postavljanja ispod/iznad... Moja deca su imala 2.5god i 6meseci kad je stiglo stene. Grizenje njih (zapravo lizanje do besvesti, ne secam se da ih je grizla bas nesto poslebno) sam resavala sa "dodji" i preusmeravanje na igru sa mnom i sa igrackama. Gledam da ne kaznjavam psa zbog igre sa decom - igra sa detetom je nesto lepo, i necu da bude zabrinut dok se igra s decom i da to povezuje s kaznom! Ako je problem, preusmerim psa na sebe.
    I najvise je grizla mene i visila mi na stvarima - jer sam bila najzabavnija za igru imala je foru da me grize za noge dok hodam - ovcar! sad je velika i pametna i ako hoce da se igra donese mi lopticu, a ne pregrize mi rukav

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj YellowSky prvotno napisa Vidi poruku

Cekanje... hm. A kako da ceka? U kojim uslovima? Cekanje, 2-3minuta, uz distrakcije, ako ti nisi u vidokrugu nije jednostavno. Mozes da pocnes od lezi, pa kad nauci dobro, polako da produzavas, tj da odlazes nagradu i da nagradjujes vise puta dok god lezi. Brzo nauce da cekaju kratko, ali stencima i zivahnim psima treba vremena da savladaju malo duze cekanje.

Ma da bude miran malo dok ja nešto napravim, pred njim ili u stanu, npr. da se obučem, popijem čašu vode ili sl., a ne da juri po stanu za mnom...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cvijeto, koliko je sad Abi stara?

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ah, to! nema tu prepametnog saveta, cini mi se... meni je zlatno pravilo - umoran pas je dobar pas i drugo - budi dosledna - ako si rekla dosta igre - nemoj da popustis na "moljakanje". sacekaj da te pusti na miru pa ga onda zovi za novu turu igre. ja sam za to uzasno nedosledna, cesto se nadjem u situaciji da bacam lopticu, a zadnje cega se secam je bilo da sam izgovorila "dosta igre!"
    one razne velike grickalice mogu da kupe neko vreme. ili igracke, ako hoce sami da se igraju.
    a svasta moze da se radi u stanu dok se jednom nogom sutira loptica ili otima kanap - lakse nego s bebom u slingu, ja to iz iskustva ))

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam što je TOTW
    Taste of the Wild.

Naše jedu Canidae, baš smo jako zadovoljni.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Cvijeto, koliko je sad Abi stara?
    sad je 3 mjeseca, na velu gospu ćemo slaviti 1. rođendan

a da, kaka sigurno 5 puta na dan. normalna stolica, svaki put neki njok pokaka. vet kaže da je valjda takav metabolizam. a jede royal canin, dobili smo veliku vreću zajedno s njom. i bome ćemo to potrošiti. ne jede puno, manje nego stoji na pakiranju, ali je u tjedan dana dobila kilo.
    ne mogu vjerovati da sam napisala gornju rečenicu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A vrsnjaci, moj je 5 dana mladji.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

aaaaaaaaaa
    aaaaaaaaaa
    moram se malo ispuhati.
    živce mi je iskidala, živce, sve živce koje imam.
    nisam ja valjda sposobna za odgoj pasa. djecu mogu, pse ne mogu. dobro sam ja govorila mm-u, bolje da sam još jedno dijete rodila. manje košta, šta, godinu dana na hranu ništa ne bi potrošili ni na pedijatra.
    nije cijeli dan bila vani jer bi ju odnijelo zajedno s nama. hebemu sve, cijeli balkon mi je bura uništila, svo cvijeće.
    majko mila.
    piša sto osamdeset puta, stalno brišem s močom. hebemu vraga, ne mogu svake 2 sekunde bacati te pelene i stavljati nove.
    skače, divlja, srušila mi je kantu za smeće i svo se smeće rastreslo.
    izgrizla kabel od kompjutera i moju visa karticu.
    visa karticu, jednu sekundu ju nisam gledala i ćopila ju je sa stola.
    m sjedi na podu, ova se na nju zaleti kao da je pas, počne ju gristi pomahnitalo. ova urla, ja urlam. onda se pokupi u hodnik i popiša se i posere.
    aaaaaaaaaaa
    hebemti štenad i kome nagovorio na ovo da ko me nagovorio.
    u školu će ići, da, kod onog bolhe, pas mater i pozitivnom treningu. nagrade pa nagrade. niš od tih nagrada. šta mi vrijedi šta zna sjest, koga briga.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

cvijeto, oštro s njom. Ne mislim tući, ali morate stvoriti suživot. Zarolaj novine i zaprijeti joj njima. I odlučno NE svaki put kad napravi ono što ne odobravate. Što prije to bolje. I pokaži stavom, vikom, prijetnjom kada ti se nešto ne sviđa. Ona već ima tri mjeseca, zar ne? Već bi morala slijediti pravila.
    Probaj nagrađivati poželjno ponašanje, a ne sjedenje. Kod nas je muž preuzeo taj rani odgoj, a ja i djeca smo slijedile. Pas je bila moja želja, ali ne može ona svima poremetiti život. I nije.
    To pišanje i kakanje će naučiti, uskoro, ali ovo drugo, griženje i uzimanje stvari sa stola, i skakanje na namještaj ili ljude, to morate zaustaviti. Psi brzo shvate što njihov gazda odobrava, što ne, oni primaju te signale, ali dosljednost je važnija nego kod djece. Kad se ponaša kako treba, maziti ju i pričati s njom, kad ne-probaj i ignorirati ju, i to ne vole.

Moja je blažena, dva puta je izašla ispred kuće i obavila što treba u gomilu lišća koju je ovaj orkan nanio, malo žica dok jedemo, par puta smo bacili lopticu po kući, a ostatak vremena uglavnom spava. Narast će i tvoja.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Joj, cvijeto, umirem od smijeha! Suosjecam, i moj bi van, a ono, puhalo, odnijelo bi ga! Vjetar nam je i polomio konstrukciju tende, pa nismo ni mogli van sve do sad kad su decki maknuli jer je bilo opasno da padne. No, pisa na pelenu, a kakanje ulovimo ako uspijemo, pa ga nosimo na pelenu. Inace, ugrizao je curu posteno, dok mu je htjela uzeti kost ( kuhali juhu, pa mu dali da glodje, za zube)...nabavila sam 2 knjige od Cesara, pa studiram i vidim vec hrpu gresaka..sad ih korigiramo. Jos to kakanje i grizenje da sredimo...inace je dobar, maza velika...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

E da, i mi smo nakon ugriza poostrili odgoj, i to uglavnom stavom. Krenem prema njemu kad divlja, polako i samouvjereno i mantram da sam gazda.Ugrizao je i mm, i to bas namjerno, pa sad jako pazimo, cim pocne divljanje, sva interakcija prestane.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    cvijeto, oštro s njom. Ne mislim tući, ali morate stvoriti suživot. Zarolaj novine i zaprijeti joj njima. I odlučno NE svaki put kad napravi ono što ne odobravate. Što prije to bolje. I pokaži stavom, vikom, prijetnjom kada ti se nešto ne sviđa. Ona već ima tri mjeseca, zar ne? Već bi morala slijediti pravila.
    Probaj nagrađivati poželjno ponašanje, a ne sjedenje. Kod nas je muž preuzeo taj rani odgoj, a ja i djeca smo slijedile. Pas je bila moja želja, ali ne može ona svima poremetiti život. I nije.
    To pišanje i kakanje će naučiti, uskoro, ali ovo drugo, griženje i uzimanje stvari sa stola, i skakanje na namještaj ili ljude, to morate zaustaviti. Psi brzo shvate što njihov gazda odobrava, što ne, oni primaju te signale, ali dosljednost je važnija nego kod djece. Kad se ponaša kako treba, maziti ju i pričati s njom, kad ne-probaj i ignorirati ju, i to ne vole.

Moja je blažena, dva puta je izašla ispred kuće i obavila što treba u gomilu lišća koju je ovaj orkan nanio, malo žica dok jedemo, par puta smo bacili lopticu po kući, a ostatak vremena uglavnom spava. Narast će i tvoja.
    ako nije tajna odakle ti ideja sa novinama? to u biti nisam cula odavno, nekih 15-ak godina. na to se obicno u verziji sa vise maste nadovezalo objasnjenje da psa treba sorati novinama a ne rukom jer ce se kao zbunjivati ako ra rukom kojm ga mazite i mlatite. to mi je jedna od drazih ideja koj sam usput cula

da bi pas shvatio korekciju treba ga korigirati kako bi ga korigirala mama. primiti za siju, po potreb stresti i drzati dok se ne skulira. po potrebi psa se okrece na ledja u submisivan polozaj. to treba odraditi za ozbiljno i drzati ga dok ne makne pogled i ne preda se. u tom lopozaju treba ostati i kad se odmaknete, smije ustati tek kad mu to dozvolite

pas sa 3 mjeseca moze nauciti nek stvari ali je jos uvijak vrlo razigrana beba. obitelj u kojoj se nalazi psu e sad copor i kao bice copora pas se i ponasa tako kako bi se ponasao sa drugim psima.

sad se isplati investirati vrijeme i nesto love i potraziti podrsku profesionalca ako niste sigurni sto i kako odraditi

cezar millan nije trener, on je samouki i samozvani pseci guru. poklopilo mu se da je vodio vrlo gledanu emisiju i stvarno se trudio spasiti agresivne zapustene pse. nije on los sam po sebi ali daleko je od trenera od kojeg treba uciti za ozbiljno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

p.s. zar niko od vas ne hrani pse BARF-om (sirovo, originalna prehrana pasa)?

svi ti briketi su daleko od dobre hrane za zivotinje. da je priroda htjela da psi (i macke) jedu brikete priroda bi ih sama stvorila.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jako je ambiciozno očekivati od psa prije četvrtog mjeseca starosti bilo kakvu ozbiljnost i dosljednost.
    Između četvrtog i šestog mjeseca će naučiti sve s tim da do šestog mjeseca bi pas morao uspostaviti kontrolu mokrenja.
    Mi našeg nismo ni tukli, ni vikali na njega, a naučio je sve. Sada ima 5 dana manje od punih 6 mj.
    Pristojno sjedi i čeka kad mu sipamo hranu u zdjelicu. Neće krenuti dok mu ne kažemo- ajde.
    Naučio je nekoliko osnovnih komandi. Odaziva se na ime i dođe na poziv. Nikada nije skočio na stol, ni krevet.
    Zna gdje mu je mjesto i toga se drži i on i mi.
    Piški i kaka na gumenom tepihiću kod vrata kad ne ide van. Tako smo ga naučili jer je pinč, nema podlaku i jako mu je hladno sada ići van. Osim toga mrzi kišu.
    Ovo o čemu Stray piše je točno, za šiju i na bok kad je zločest. Da shvati da on nije alfa, već ja, muž, kći...
    Cvijeto, strpljenja. Tvoj pesel je još premali.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nismo nju nikada lupili novinama, to je samo da se prestraši dok je radila gluposti. Ako priprijetiš prstom, nekako je premalo
    Uglavnom, ja imam jako sretnog i pristojnog psa.
    A nikad ju ne bih tako ponizila da ju okrenem na leđa i ne dam joj da se digne. I pas je osoba, a ne netko koga stavljaš u submisivan položaj. Ružno mi je to i pročitati. A mogu zamisliti kako je psu u tom položaju, jadna životinja.

Tanči, možeš li napisati točno kako si sve to naučila svog psa u dva mjeseca? Da i drugi znaju primijeniti. Ako ti se da, naravno.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dosljednošću, upornim ponavljanjem i naravno; nagradama kad dobro napravi. Nekad je nagrada keksić, a češće samo bravo i milovanje.
    Zapravo je sve vrlo jednostavno. Ne- znači- ne! A bravo, znači da je nešto dobro napravio.
    Mnoge stvari je savladao u jednom, jedinom danu.
    Pinčevi su jako temperamentni i brzi, užasno brzi psi i treba ima kretanja, ali to ne znači da on divlja po stanu da skače posvuda.
    Za pišanje na isto mjesto smo upotrijebili par puta onaj sprej koji ima za kupiti u pet shopovima.
    I još nešto jako bitno, a to mi je uzgajivač rekao: drvo. Komad drveta. To im dajte da grizu. Mali psi mijenjaju zube i desni ih jako svrbe. Zato grizu sve živo pa i nas ako nemaju drugo.
    Ovaj dio o "ponižavanju" psa mi je smiješan, ali ok, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Za mene je fizičko kažnjavanje- ponižavanje pa makar samo s novinama.
    Za mene je pas- pas i nema kaj raditi u mom krevetu, skakati po stolu i općenito dovoditi bilo koga u stanje o kojem Cvijeta piše, a ako i pokuša išta od toga napraviti postoji način da mu pokažem tko je gazda u mojoj kući. Taj način uostalom i psi međusobno koriste da pokažu jedan drugome tko je dominantniji.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    ako nije tajna odakle ti ideja sa novinama? to u biti nisam cula odavno, nekih 15-ak godina. na to se obicno u verziji sa vise maste nadovezalo objasnjenje da psa treba sorati novinama a ne rukom jer ce se kao zbunjivati ako ra rukom kojm ga mazite i mlatite. to mi je jedna od drazih ideja koj sam usput cula

da bi pas shvatio korekciju treba ga korigirati kako bi ga korigirala mama. primiti za siju, po potreb stresti i drzati dok se ne skulira. po potrebi psa se okrece na ledja u submisivan polozaj. to treba odraditi za ozbiljno i drzati ga dok ne makne pogled i ne preda se. u tom lopozaju treba ostati i kad se odmaknete, smije ustati tek kad mu to dozvolite

pas sa 3 mjeseca moze nauciti nek stvari ali je jos uvijak vrlo razigrana beba. obitelj u kojoj se nalazi psu e sad copor i kao bice copora pas se i ponasa tako kako bi se ponasao sa drugim psima.

sad se isplati investirati vrijeme i nesto love i potraziti podrsku profesionalca ako niste sigurni sto i kako odraditi

cezar millan nije trener, on je samouki i samozvani pseci guru. poklopilo mu se da je vodio vrlo gledanu emisiju i stvarno se trudio spasiti agresivne zapustene pse. nije on los sam po sebi ali daleko je od trenera od kojeg treba uciti za ozbiljno
    X debeli potpis na ovo!

Cure ne se zezati sa griženjem, ovo baš više i nije zezancija i može prerasti u puno ozbiljniju stvar.

Ne mora, ali može i pustitie priče, joj moj me grizao godinu dana ovo ono, strgao gače, čarape, vukao kćer za suknjicu (ko na onoj reklami) i sad je beba od psa i takve stvari, VI ne možete znati niti imate kristalnu kuglu kakav će biti vaš pas ako mu se ovo ne izbije iz glave (njuške). Pas nema što gristi ikoga i točka.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    aaaaaaaaaa
    aaaaaaaaaa
    moram se malo ispuhati.
    živce mi je iskidala, živce, sve živce koje imam.
    nisam ja valjda sposobna za odgoj pasa. djecu mogu, pse ne mogu. dobro sam ja govorila mm-u, bolje da sam još jedno dijete rodila. manje košta, šta, godinu dana na hranu ništa ne bi potrošili ni na pedijatra.
    nije cijeli dan bila vani jer bi ju odnijelo zajedno s nama. hebemu sve, cijeli balkon mi je bura uništila, svo cvijeće.
    majko mila.
    piša sto osamdeset puta, stalno brišem s močom. hebemu vraga, ne mogu svake 2 sekunde bacati te pelene i stavljati nove.
    skače, divlja, srušila mi je kantu za smeće i svo se smeće rastreslo.
    izgrizla kabel od kompjutera i moju visa karticu.
    visa karticu, jednu sekundu ju nisam gledala i ćopila ju je sa stola.
    m sjedi na podu, ova se na nju zaleti kao da je pas, počne ju gristi pomahnitalo. ova urla, ja urlam. onda se pokupi u hodnik i popiša se i posere.
    aaaaaaaaaaa
    hebemti štenad i kome nagovorio na ovo da ko me nagovorio.
    u školu će ići, da, kod onog bolhe, pas mater i pozitivnom treningu. nagrade pa nagrade. niš od tih nagrada. šta mi vrijedi šta zna sjest, koga briga.

A jesi se uvaljala

S nagradama ne treba pretjerivati, i moraš znat gdje da povućeš crtu, a to su upravo ove situacije koje si tu opisala i postaviš se ovako kako je stray opisala!

Znaš i možeš to, nemoj me zezat, i nedaj da te sfolira sa tim svojim nevinim gumbekima od očiju jel za pol godine te ne bude više gledala tak nevino i umilno

Nikakave novine i nikakve batine, ali ovo upravo što ti je stray opisala, (uzmi dodatne instrukcije kod deadeadinog dede ) je jezik kojeg štenad najbolje razumiju.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

E da što se tiče mjenjanja zubiju, je stvarno štenda grizu ko ludi kad mjenjaju zube i pojačano su nervozni radi toga, ali to nije nikakvo opravdanje za griženje ljudske kože, kabela, kartica, i onoga što im nije dopušteno jer jedno je opravdanje koje imaju radi toga i ponudi im se ono na čemu mogu brustiti zube do besvjesti, a drugo je obijest i neposluh. Samo imajte to na umu, jer oni rastu brzo, za njih dva mjeseca ko za dijete dve godine, otprilike, pa se čovjek rado zaboravi.

Kožne kosti na primjer nisu loše za to, ima ih u svim dućanima i općentio nešto što ima miris na nešto jestivo

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nas sve to čeka za koji dan. Stiže nam mala pinčica. Sve znam, sve očekujem, pojma nemam jesam li spremna na to ali nakon dugo vaganja i razmišljanja, shvatila sam da sam okrutna i pokvarena jer su moj čitav život obogatili psi a djeci uskraćujem to bogatstvo zbog nereda. Ako ništa drugo, ova naša neće moći baciti smeće jer je premala za to (i ostat će mala, što je najvažnije) a teško da će moći doći do stola i do vise:D Jasno mi je da me čeka cirkus, najviše se grozim prvih nekoliko noći jer znam kako to izgleda.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Dosljednošću, upornim ponavljanjem i naravno; nagradama kad dobro napravi. Nekad je nagrada keksić, a češće samo bravo i milovanje.
    Zapravo je sve vrlo jednostavno. Ne- znači- ne! A bravo, znači da je nešto dobro napravio.
    Mnoge stvari je savladao u jednom, jedinom danu.
    Pinčevi su jako temperamentni i brzi, užasno brzi psi i treba ima kretanja, ali to ne znači da on divlja po stanu da skače posvuda.
    Za pišanje na isto mjesto smo upotrijebili par puta onaj sprej koji ima za kupiti u pet shopovima.
    I još nešto jako bitno, a to mi je uzgajivač rekao: drvo. Komad drveta. To im dajte da grizu. Mali psi mijenjaju zube i desni ih jako svrbe. Zato grizu sve živo pa i nas ako nemaju drugo.
    .
    Ok, ali mi sve, ali bas sve tako radimo....a ne djeluje...
    Dosljednost, ponavljanje, nagrada....i opet ne uspijevamo ovako kako vi pricate... Da sa 2 mj pas sve nauci, to mi je SF.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jel imaju vasi te napadaje energije? Moj je jucer pola sata jurio po stanu i naskakivao!!! na kosaru, rezao... Klinci se prestrasili.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ma ne sve, kakvi sve s 2 mjeseca, odgoj traje i da se sve posloži da suživot bude kako vi doma hoćete, dobrih godnu i pol dana i ništa ne može djelovati sad i odmah i oni trebaju vremena, ali uvijek dosljedno i konsekventno i sjest će, bitno je raditi i bit dosljedan, samo ne pustiti i da nastane raspašoj i to je to.

Kod mene je sa zadnjim trajalo 5 godina Ali on je bio priča za sebe, ovi vaši su normalni psi

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jel imaju vasi te napadaje energije? Moj je jucer pola sata jurio po stanu i naskakivao!!! na kosaru, rezao... Klinci se prestrasili.
    Moj zadnji nije imao, on je bio savršen pas do 18 mjeseci

Većina štenaca ima takve ispade, i dok napada košaru je ok, u biti ako ti procjeniš da je to ok, to što su se klinci preplašili nije ok jer to je onda zvučalo očigledno van dometa obične igre, ali to ne mogu procjeniti kad ga ne vidim. Ako i kad krene tako prema ljudima, reagirati treba odmah!

Još jedan tip, vježbajte već sada, svi, davanje i uzimanje igračke, on se vama pri tome ne smije protiviti a niti slučajno zarežati na ikoga od vas. Također slobodno uzimanje hrane i ima da čeka dok mu vi čeprkate po zdjelici, da se ne bi desilo da jednog dana skoči na nekog od vas kad mu želite staviti hranu ili netko od djece slučajno gurne ruku u zdjelicu sa hranom. To je veliko NE!

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pardon, možda je krivo ispalo dok pišem, veliko je NE! njegovo režanje pri tome, a ne da djeca ne smiju gurnuti ruku i taknut njegovu hranu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uh, igracku neda, onda se to pretvori u natezanje...Seku i je ugrizao kad mu je htjela pomaknuti kost..moja krivnja, nisam dobro pazila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

deadi, jel imate muzjaka i koja je pasmina? koliko je pas star?

ovo izgleda kao potencijalni problem koji moze prerasti u pravu agresiju

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mjesanac maltezer-pekinezera, muzjak, 12tj. Kod nas je 3 tj. Ja ne bi rekla da je agresivan, nego jako zaigran. Trenerica nam je isto rekla da je on jako zaigran.

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja bih na tvom mestu naucila psa da se menja, kao sto sam pisala. i igracke i kosti. kad pas zna "pusti" kao pozitivnu, zabavnu komandu, i veruje ti, male su sanse da mu padne na pamet da grize ako se priblizis kosti. nema mesta panici s tako malim stenetom. ali takodje, nista se samo od sebe ne resava! rad, rad i samo rad

ako nece nista da pusti, sedi na metar od njega i dobacuj mu parce po parce virsle (hrenovke, jel da). verovatno ce da ih pojede i baci se nazad na igracku. ne pokazuj zanimanje za igracku. za pocetak treba da nauci da veruje da nisi tu da mu ometas zabavu - tu si i on ima i igracku i hranu. sto si vise tu - njemu je bolje i tek kad se opusti, pruzi ruku i pipni igracku... i tako polako, dok ne nauci da ti pusta bez panike. i uvek mu vrati to sto je imao (dok uci)!

ako ti je moj pristup nije blizak, reci pls, da se ne ubijam od pisanja

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma super pises, vec sam tvoje savjete i primjenila. Ima igracku, ja mu kazem pusti, on nece, pa mu prodjem sa salamom ispred nosa i kazem pusti! On pusti, ja mu kazem bravo i nagradim komadicem. Jos ne pusta ako ne namirisi hranu. No, ja nemam problema s njim- uglavnom cura, koja se puno igra s njim i on je valjda smatra stencem, a ne gazdom.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja mu mogu bez problema prckati po hrani dok jede, ali curi neda.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa ne znam, ne bih rekla da oko ove konkretne stvari nema mjesta panici sa štenetom. Ono što štene nauči sada i usvoji sada ga oblikuje i njega i njegovo ponašanje prema ukućanima. Iskreno, uopće mi se ne sviđa ideja da mala ne smije njegovoj zdjelici i da se za to mora mjenjati sa igračkama ili poslasticama, jer to upućuje na to da mali itekako kapira stvari već sada i da se u hijerarhiji već sad vidi iznad nje, a to ne bi nazvala bezazlenim, bez obzira koliko on bio mali ili veliki, to je ono što se ne smije događati niti pod točkom razno.
    Pitaj trenericu za konkretan savijet kako da to najbolje riješite, ali to bi morali riješiti pod hitnom postupku. Ovdje znam točno što ti govorim, ovo je jedna od onih stvari koja nije nipošto bezazlena i koju treba sasjeći u startu.

Probajmo postaviti stvari ovako, a što da se radi o štenetu koji će izrasti u tele od 50 kg, da li bi dalje takvo ponašanje šteneta prema maloj bilo bezazleno. Jest da je mali, i jest da će ostat mali, ali i tako mali ima zube, a i pas je Tako da moj savijet je posavjetuj se sa trenericom oko toga jer to štene ne smije raditi niti pod točkom razno prema nikome od vas doma.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Uh, igracku neda, onda se to pretvori u natezanje...Seku i je ugrizao kad mu je htjela pomaknuti kost..moja krivnja, nisam dobro pazila.
    Ovo sam i preskočila, skoncetrirala sam se na to što piše Sky Sky da ne bi bilo zabune, super si ti to sve opisala, ali ovo ovdje upućuje na jedan ne tako bezazlen problem, da ne kažem stvarno problem, od ovakvih stvari sve kasnije i počinje. On mora svima vama dopustiti i diranje njegovih igrački i zdjelice i hrane i svega njegovoga, koda pasa nema autonomije, niti demokracije
    Nemojte se zezeati, jer ako on ovako već sad ovako reagira i još ju je ugrizao, ma niti slučajno!
    To morate riješiti, jer ni ti Deaedi ne možeš niti ćeš moći uvijek gledati u njega i nju i paziti da se nešto ne dogodi, a ako se ne varam napisala si već da će malena najviše biti s njim.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    ovo izgleda kao potencijalni problem koji moze prerasti u pravu agresiju
    Da, može! Prema najslabijem članu čopora.
    I to ne znači da je on već sad agresivno štene (i nije po onom štosi ispričala za njega i Dedu) i da će biti agresivan pas, ali ovakvo ponašanje može prerasti u agresiju jednog dana, ako se stvari sad ne postave na svoje mjesto, odnosno ako on ne bude postavljen na njegovo mjesto.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Deaedi, što si napravila kad je ugrizao maličku?

Stranica 8 od 47 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •