Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
A hrana - žene od koje smo ga dobili rekla je da jede 3-4x na dan, veterinar je rekao 5x. Ok, ja mu dajem 4x. Ostavim mu 20 min, pa maknem zdjelicu. No, drugi veterinar (obiteljski prijatelj) da je još mali i da mu hrana treba biti duže dostupna, jer je još mali. (9tj)?
Oko količine koju jede nemoj se brinuti dokle god jede, i živahna je i sva vražja ko i do sada, ništa joj ne fali.

Što se tiče stalno dostupno ili ne, pa ne znam iskreno, evo ja nisam nikad primjetila neku razliku, psi si jako dobro znaju izregulirati jelo, umrijet od gladi neće sigurno, oni su survivorsi

Ima masu tih pravila oko hranjenja ovako i onako, recimo za proždrljivce koji onda znaju povraćati nakoj jela, to znaju hiperaktivni psi nekad raditi, dobro je stvit veliki kamen usred zdjelice pa da se mora malo mučiti uokolo jesti, pa ne pojede najednom toliko puno da mu bude zlo i slično, to su ta neka pravila, odnosno više trikovi koji mogu pomoći u nekim situacijama, a što se tiče da li micati nakon pola sata ili ne, pa najbolje odvagnete sami. Možda dok su ovako mali to i nije loša ideja jer bolje možda možeš kontrolirati što pojede i koliko čega pojede + poslastice, nagrade, deserti

ALi ništa se neće veliko i značajno desiti, a da je od životne važnosti ako im zdjelica stoji ovako ko i kod Beti3 mopsa, a ako nema ništa a gladni su, o znaju se oni domah snaći, ako treba i progovoriti na rit