Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
Što se tiče troškova, to je kao onaj vic za pušače- Kaže nepušač pušaču da si je mogao porše kupiti sa tim novcima koje godinama daje za cigarete. A pušač ga pita - a gdje je tvoj porše?
Mene pinčice stvarno malo koštaju. Hrana mjesečno oko 60 kn i cijepljenje svake godine. Hvala Bogu nismo posječivali veterinara, osim jednom kad je Niki imala neku alergijsku reakciju, valjda ju je pčela upikla.
Brine me dobica, potpisali smo ugovor sa uzgajivačem da ju moramo odvesti na 6 izložbi i imati jedno leglo. Nemam pojjima koliko to košta, ali mislim da bu me šlag strefil pa još nisam istraživala.
Izložbe su skupa igra.
Npr. prošli vikend je bio CACIB u Zagrebu, kotizacija je bila 150 kn u drugom prijavnom krugu koji je vrijedio prije mjesec i pol. Što je izložba datumski bliže, to je kotizacija skuplja. Mi smo platili tih 150kn puta dva dana= 300kn + benzin, parking, oba dana ručkovi i kave po restoranima= cca 800 kn. I oba dana od jutra do navečer si tamo, dakle, zaboravi vikend, odmor i sl.
Mi ne idemo po drugim gradovima. Bili smo samo u Samoboru, ali to ne računam pod neku daljinu.
U veljači iduće godine je izložba u Rijeci i ići ćemo, ali tada moram ići na dva dana i organizirati spavanje u Rijeci.
Troškove donekle možeš smanjiti ako se ne učlanjuješ osobno u HKS već možeš preko uzgajivača ako oni to žele. Tada ne plaćaš članarinu, a i možeš psa poslati s njima kad idu negdje.
Naš Sanacore Bobby Valentino je kućni ljubimac, najmaženiji i najvoljeniji pas na svijetu i ne zato što je naš- on je zaista vrhunski primjerak svoje pasmine i zato idemo na izložbe. Da ga svijet vidi. Sada u Zagrebu je ruski sudac bio oduševljen njime, a uzgajivači iz Holandije i Srbije ga nisu ispuštali iz ruku. Dakle, ljudi kojima je to posao, život.