Me,ne, nije, ali znaš i sama da nema uzgoja (osim na crno) bez izlaganja, ne opsesivno, već potrebito, a Alen, pa nije ni moj tip muškarca, ali sam ga uzela kao primjer jednostavno zgodnog dečka
Ma kužim ja tebe što hoćeš reći, znam, ima dio tih takvih izlagača/uzgajivača, ako promatramo gro sliku, ono, na svjetskoj razini izlaganja, sudaca, hendlera itd..sretala sam i ja svega i kod nas i vani, a tek spike koje znaju imati
A tek kako, samo ko primjer, one jadne bobtailove tapiraju, lakiraju lakom za kosu itd..
A uzgoj i sve oko uzgoja, o tome sam već pisala, čitala si sigurno jer si se i ti javljala na te topice, pa mi se fakat ne da ponavljati, počelo mi je lagano ovo biti iscrpljujućePodsjeća me na neke prošle kinološke dane.
Ako uzmemo da uzgoja pasa do 19 stoljeća zapravo nije ni bilo, pa ni većine danas poznatih, registriranih i standardiziranih pasmina, osim ovih starih iz grupe pastiraca, ono, znamo o čemu govorimo, sve su to zrpavo novotarije modernog doba, ne nešto što je razumljivo samo po sebi, no svijet je ioanko jedan veliki šareni cirkus, pa zašto ne bi bio i što se tiče pasa i svega oko njih.
Ali opet, ima i dragih i zgodnihljudi na tim izložbama, u stvari te izložbe su ko neki živi organizam za sebe, sa svojim nekim vlastitim regulama, ima tu puno i druženja i poznastva i nastalih prijateljstva, roštiljade, druženja u prirodi, a sve zbog pasa i sa psima, tako da znaš ono svaki novčić ima svoje dvije strane,e sad nekom bolje sjedne jedna, nekom druga strana, različiti smo.
A u čitavoj toj priči opet ko i uvijek, neki psi od toga samo profitiraju jer si valsnici nađu društvo za druženje van kuće, pa svašta nešto organiziraju, a jbg neki ne profitiraju i budu vječno držani u raznim boxovima i kavezima i tek pred samo izložbu sređeni i zlickani da osvoje titulu, pa onda opet hop u kavez, ima svega...a kretati u borbu protiv toga je ravno borbi sa vjetrenjačama...