A, fućkaj ga, sad imam vremena pa ću malo oftopičariti, to mi je uvijek dobro išlo
Naša kujica križanka je nedavno navršila 8 godina

Ja ne bih previše o odgoju pasa, jer smo našu razmazili do besvijesti i ipak je dobro ispala
Imam pitanja u svezi prehrane.
Sterilizirana je kad je imala 1,5 godinu i to samo zato što je imala lažne trudnoće. Potom se udebljala pa smo prešli na medicinsku prehranu za pretile i sterilizirane pse (iako ona nije bila ni blizu pretilosti, ali je bila malčice bucmasta).
Davali smo joj kombinaciju dehidrirane i hrane iz konzerve (sve uz preporuku veterinara). Dobivala je i nagradice. Nije smršavila, iako smo joj davali i manje hrane od propisanog, više je to bilo održavanje postojeće težine.
Ima blagi oblik gastritisa, koji je u zadnje vrijeme bio sve izraženiji.
Pa sam ja odlučila kuhati (htjela sam i prije, ali sam od veterinara uvijek dobivala savjet da ostanemo na kupovnoj hrani za pse).
Postala sam skeptična prema toj hrani, pogotovo konzervama, kojima valjda ništa ne bi bilo i da ih se ostavi 3 godine na suncu (karikiram).
Zadnja 3 mjeseca dobiva samo kuhanu hranu i oduševljena je, probavne tegobe su skoro potpuno nestale, smršala je (s 10 na 9 kg), ali mene zanima kuham li joj namirnice koje su dobre i nutritivno vrijedne za pse (gastritičare) i jesu omjeri dobri.
Za sada smo na piletini, puretini i po mrviiiicu pilećih iznutrica, intergralnoj riži, žgancima, prosu, mrkvi, blitvi, špinatu, ponekad malo jabuke i banane. Ostalo nisam (još) isprobavala.
Omjer je cca 50-60% meso, 30-40% žitarice i 10% povrće.
S veterinarom ne mogu nadugo i naširoko, ukratko je rekao da ju nekako ovako hranim (rekao je da u literaturi piše da je psu potrebno 50-60% mesa).
Sorry na dužem postu i offt, slobodno možete prebaciti post negdje drugdje ili ga ignorirati. Ukoliko se to ne dogodi, molim za dodatne ideje, savjete, upute, jer ne znam dobiva li ovakvim načinom prehrane potrebne vitamine i sl. Hvala