Stranica 14 od 47 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 2344

Tema: odgoj pasa

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ako su djeca u kući, pogotovo mala, ogrlicu niti slučajno, jako su otrovne, iako su jako dobre, pogotovo Scalibor ogrlice, bolje od ampula.
    Od ampula smo na poslijetku koristili Frontline i bio je ok, u biti pokazao nam se najbolji od svih ostalih.
    Od buha uglavnom štite svi proizvodi jednako dobro, problem su krpelji gdje je Scalibor jedna valjda od najboljih stvari na tržištu. Ti smo znali korstiti samo ljeti kad je najveća navala dok još nismo imali djecu, tj. dijete.
    Ali za kratkodlake pse je najbolja opcija nakon svake šetnje detaljno pregledati psa, kod tamnijih je to teže nego svjetlijih, ali kod posve kratkodlakih kao što je doberman to nije toliki problem.
    Kombinacija ampula i sprej istodobno je također dobra, ali opet ne sa djecom u kući.

Postoji naravno još mnoge pirrodne opcje od češnjaka do eteričnih ulja koji navodno također dobro odbijaju buhe i krpelje, možda si to već i isprobavala pošto imaš već dve minijature doma (makar krpelja nema šta odbit previše, čim prođe kroz travu gdje ih ima pokupi ga htio to krpelj ili ne), koje mi nismo isprobavali pošto smo imali tele koje je još povrh svega je na sebi nosio dugački, debeli i vuneni krovopokrivač Nema bolje pozivnice za krpelje
    Ali i u takvom runu u sezoni smo redovitim pregledom svaki put skinuli bar četiri, pet šetača.

I klješta (štipaljka) za krpelje nezaobilazno i za vađenje i za kokanje, pogotovo šetača, nije ih lako baš niti uništiti samo jednostavnim pritiskom o pod.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    Još jedno pitanje - koje preparate protiv krpelja/buha koristite? Uzgajivač kaže ogrlica foresto, vet kaže ampule...
    U ovih 8 godina koristimo samo Frontline, samo joj se jednom zakeljio krpelj, brzo smo ga skužili, jer ima kratku, svijetlu dlaku, tako da smo zadovoljni njime.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi stavljamo Advantix, jel to ok? Stalno je s djecom i stalno ga navlače.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

E da Advantix sam zaboravila, njega smo isto posljednih godina koristili, da, da dobar je. Sastojak tih ampula se zadržava između gornjeg debelog sloja kože i masnog tkiva, zaboravila sam kako se to stručno zove, stavlja se na hrat, kretanjem se rasporedi, kola po čitavoj površini tijela. Ono, nije ni ta kemija zdrava, ali štiti, bolje to nego buhe u kući ili krpelji.
    Sve ok, nema opasnosti direktnog dodira sa kemikalijom, ruke u usta i to.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i mi koristimo frontline.
    i djeca se stalno valjaju s njom.
    i ja isto
    jedino nakon aplikacije ju ne mazimo, i nedam djeci da ju diraju. recimo, apliciramo prije spavanja i onda do slijedeće večeri nema diranja.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi danas na prvi sat u školicu.
    Baš me zanima kako će to ići. Prvi sat teorije je bio ok, doduše sve što sam ja već znala, tj. u teoriji čula...Zanima me praksa.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    i mi koristimo frontline.
    i djeca se stalno valjaju s njom.
    i ja isto
    jedino nakon aplikacije ju ne mazimo, i nedam djeci da ju diraju. recimo, apliciramo prije spavanja i onda do slijedeće večeri nema diranja.
    Mogu ju i ranije dirati, ne brini. Piše da se mala djeca ne bi trebala igrati (čitaj: dirati) psa najmanje 4 h od primjene. I da pas ne smije spavati s vlasnicima tu večer

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Mi danas na prvi sat u školicu.
    Baš me zanima kako će to ići. Prvi sat teorije je bio ok, doduše sve što sam ja već znala, tj. u teoriji čula...Zanima me praksa.
    I?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa....Skupina je zanimljiva: ima jedan totalno neposlušni doberman, 6mj i 40kg, s kojim gazdarica nikako ne može izaći na kraj (a nije joj jedini niti prvi pas, ima još i jednog drugog dobermana), jedan mladi, isto veliki labrador, koji skače na sve i ne sluša gazdu ništa, onda dva staforda, koji su ok...i još neki koji jučer nisu došli, iako su bili na 1. satu.
    E sad, naš zloćko neće raditi ništa...niti hodati, niti sudjelovati..legne na travu i baš ga briga za sve...isto kao i kad idemo u šetnju...npr. vježbali smo prolazak kroz vrata, na način da gazda izađe prvi, a pas čeka i prođe kad ga gazda pozove...i svi psi vuku, skaču...a mi našeg zovemo, vučemo, molimo, mamimo sa hranom, igračkom...da se ustane i prođe kroz vrata...i tako...ajde, onda par vježbica da legne(ne kuži) i sjedne (tak tak). Taj prolazak kroz vrata budemo vježbali doma, kod ulaska u kuću, jer on ne može dočekati da uđe unutra i to su jedina vrata koja ga zanimaju.
    I dosta se boji drugih pasa, a kako su svi ogromni prema njemu, neće im ići blizu. No od idućeg puta dolaze valjda još 2 mala, pa možda bude bolje.
    Inače smo se fakat smrzli tamo na terenima, valjda je tamo kod Save puno hladnije nego drugdje, pa se idući put moramo duplo bolje obući.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zanimljivo

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne mogu odoljeti, moram linkati, baš sam sretna što je priča dobila sretan kraj (iskreno se nadam): http://www.24sata.hr/zanimljivosti/u...oveniji-345132

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Na topicu Što čitate 2. napisala sam ovo:

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Bez dlake na jeziku

Jurani hvala što mi je knjigu preporučila, Rujani hvala što ju je napisala
    Ima nešto što sam tamo izostavila, a to je zbog poglavlja Ide vrijeme, dođe rok…(tko je čitao, zna na što se odnosi).

Uglavnom, tople preporuke za knjigu svim ljubiteljima i vlasnicima pasa, bome sam plakala - što od smijeha, što od tuge zbog navedenog poglavlja.

Napisana je na jako humorističan, otvoren, direktan način, a možda bi mogla biti od pomoći vama novopečenim vlasnicima da se upoznate s onim stvarima o kojima se baš puno i ne priča

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Malo nam je zamrla tema, valjda je to dobar znak. Cvijeto, kako ide, odgoj + wc trening? Kod nas je u svemu veliki napredak, kad smo u stanu, zadnja 2 tjedna kaka vani, odnosno na terasi, piški u 90% slučajeva na pelenu. E sad...kad će se smanjiti broj piškinja (uh, gramatika ?), pelene trošimo ko lude..I dalje piški 10-15x u 24h. Kaj nije to puno? Najviše puta to obavi po danu, s time da navečer ide zadnji put oko 22/23h, pa do jutra do nekih 5/6/7h, ovisi kako se budimo za posao.

E sad, desi mu se da se popiški u stanu, svakih par dana...majke mi, mislim da je to namjerno...gleda me u oči i piški, pa kad počnemo vikati Ne tu! ode i sklupča se na dekicu. Jučer je tako pišao u hodnik oko 21h, i nije mrdnuo do jutra! Čak i dok smo mi jeli kraj njega, nije došao žicati, a inače nam ne da mira. Kao da je znao da je kriv i da se srami - jel to moguće ili ja to previše humaniziram pseće ponašanje?

U školici nam je OK, ekipa je skroz simpa, navikli smo se jedni na druge...svatko ima svoje probleme, pa izmjenjujemo iskustva.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

E da, voda mu je stalno dostupna, ne bi je rado micala, ili? Čini mi se da je on proždrljiv pas (ali zar nisu svi, odnosno većina pasa?), pa ako nema hrane, onda će popiti vodu.

I još jedno pitanje (šafran, optimist...)...svi mi kažu (i trenerica) da je on submisivan pas, nije agresivan...No, neki dan mu je malac davao kolačiće i on je hlapljivo zgrabio (u fazi velike zaigranosti) i zubićima ga zahvatio. Mali je naravno zaplakao (nije mu ostala ni točkica, pa mislim da se više prestrašio kad je osjetio zubiće), MM je peseka primio za šiju i stresao ga, jako zavikao na njega: Ne gristi!!! pa se pas sklupčao...E sad, moje pitanje: da li kažnjavati takvo, više slučajno ponašanje?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i nama je došlo štene. na sreću imamo dvorište i vrt (mali ali blatnjav) tako da ga svaki čas vodimo van - ipak se par puta popiškio, a prvu noć i pokakao u kući. s nama je od petka navečer, je li rano da počne sam signalizirati da treba van? ovako ga izvodim svaki put kad se probudi, ili ako prođu tri sata (po noći navijam sat i ustajemo na silu).
    još nešto me muči, jako se voli igrati grickanja, onako uzme mi ruku i gricka ju od prstiju do lakta, čupa rukav i sl.? trebam li to zabranjivati i sprečavati i kako? moje stari pas (kad je bio štene) je to isto volio i ja sam tad smatrala baš zabavnim,međutim sad se brinem jer je ela još mala a neustrašiva. od mojeg prvog šteneta ruke su mi bile pune crvenih točkica i pruga, ali ga je to prošlo samo od sebe kako je odrastao.
    nedavno sam pitala vas što mislite za mačku i psa i moram priznati da ide na bolje. sinoć je mačak došao, legao uz psa, a pas mu je stavio glavicu na leđa i tako su spavali.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jučer je tako pišao u hodnik oko 21h, i nije mrdnuo do jutra! Čak i dok smo mi jeli kraj njega, nije došao žicati, a inače nam ne da mira. Kao da je znao da je kriv i da se srami - jel to moguće ili ja to previše humaniziram pseće ponašanje?
    Ne humaniziraš, uostalom, i psi imaju puno zajedničkog s ljudima Znao je frajer da je kriv, zato što ste odreagirali u trenutku dok se to događalo (pišanje, jelte ), povezao je kaznu s ponašanjem, i to je dobro. Pokušavat će on to još, ispipavat će do kuda može pomicati granice. Zato budite ustrajni. Čini mi se da vam dobro ide, kuži mali!

A to zapišavanje je em zbog toga što je još mali em što voli obilježavati teritorij. Vani će zapišavati do besvijesti, u kući to više neće biti slučaj.

E da, voda mu je stalno dostupna, ne bi je rado micala, ili? Čini mi se da je on proždrljiv pas (ali zar nisu svi, odnosno većina pasa?), pa ako nema hrane, onda će popiti vodu.

I još jedno pitanje (šafran, optimist...)...svi mi kažu (i trenerica) da je on submisivan pas, nije agresivan...No, neki dan mu je malac davao kolačiće i on je hlapljivo zgrabio (u fazi velike zaigranosti) i zubićima ga zahvatio. Mali je naravno zaplakao (nije mu ostala ni točkica, pa mislim da se više prestrašio kad je osjetio zubiće), MM je peseka primio za šiju i stresao ga, jako zavikao na njega: Ne gristi!!! pa se pas sklupčao...E sad, moje pitanje: da li kažnjavati takvo, više slučajno ponašanje?
    Voda obvezno mora biti dostupna! Nikad ju nemoj micati.

Ako je bilo slučajno, a mislim iz naisanog da jest, ja ga ne bih kažnjavala, jer nema smisla - kaznu nije zaslužio, a može ga i zbuniti, jer ne zna što je krivo napravio.
    Za nagradicama su ludi i često znaju nagradicu krivo uhvatiti, točnije, mi ju znamo krivo dati Pogotovo ako psu dajemo poslastice koje držimo među prstima, nekako ju moraju uhvatiti…a to ponekad znači da će nas malo zahvatiti zubićima, ništa strašno.
    Zato je bolje da djeca psu daju kolačiće na ispruženom dlanu ili mu ju spuste na pod; naša voli kad joj bacamo nagradice pa ih lovi u zraku, spoji ugodno s korisnim - troši kalorije uhvaćenog kolačića

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    i nama je došlo štene. na sreću imamo dvorište i vrt (mali ali blatnjav) tako da ga svaki čas vodimo van - ipak se par puta popiškio, a prvu noć i pokakao u kući. s nama je od petka navečer, je li rano da počne sam signalizirati da treba van? ovako ga izvodim svaki put kad se probudi, ili ako prođu tri sata (po noći navijam sat i ustajemo na silu). .
    Pa sad, naš je počeo signalizirati da treba van nakon 2 mjeseca, tako da mi tvoja 3 dana zvuče kao SF. Držim vam fige da se brzo nauči.

još nešto me muči, jako se voli igrati grickanja, onako uzme mi ruku i gricka ju od prstiju do lakta, čupa rukav i sl.? trebam li to zabranjivati i sprečavati i kako? moje stari pas (kad je bio štene) je to isto volio i ja sam tad smatrala baš zabavnim,međutim sad se brinem jer je ela još mala a neustrašiva. od mojeg prvog šteneta ruke su mi bile pune crvenih točkica i pruga, ali ga je to prošlo samo od sebe kako je odrastao.
    nedavno sam pitala vas što mislite za mačku i psa i moram priznati da ide na bolje. sinoć je mačak došao, legao uz psa, a pas mu je stavio glavicu na leđa i tako su spavali.
    Naš je skoro pa prestao gristi, trajalo je to nekih isto oko 2mj. MM i ja smo mu dali da grize nas, s time da bi povikali ili se prestali igrati ako bi nas zaboljelo. No, neki dan pogledam ruku MM, a ono, puna ogrebotina i crvenih točkica - jer njemu to ne smeta. No, ako MM ima 10x veću toleranciju od mene, klinci imaju 10x manju, pa smo dogovorili da ga učimo da više niti nas ne grize u igri - kažemo NE! i prekinemo interakciju.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 23.12.2013. at 16:27

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i nama je došlo štene. na sreću imamo dvorište i vrt (mali ali blatnjav) tako da ga svaki čas vodimo van - ipak se par puta popiškio, a prvu noć i pokakao u kući. s nama je od petka navečer, je li rano da počne sam signalizirati da treba van? ovako ga izvodim svaki put kad se probudi, ili ako prođu tri sata (po noći navijam sat i ustajemo na silu).
    Čestitam!

Mi našu nismo izvodili po noći, rađe smo pustili da se popiški u kući (mada se više ne sjećam, ali mislim da je spavala ko klada cijelu noć već od kada je došla kod nas), nego da mrcvarimo i nju i sebe.

Svi psi čupkaju i grickaju tim malim, oštrim zubićima, koje će uskoro mijenjati, to je normalno. Kupite mu igračkice za zubiće, probajte tako, i mene je naša grickala po rukama, jer sam dozvolila, muža nije, jer on nije dozvolio. Tako da mislim da se i to može postići jednostavnim nalozima. Ne znam koliko ti je klinkica stara, ali mislim da neće biti problema, zapravo je odlično što je neustrašiva - neće se bojati, ali će mu znati pokazati da joj se to ne sviđa - ona neće imati traume, a on će grickati negdje drugdje, ali će grickati

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako je bilo slučajno, a mislim iz naisanog da jest, ja ga ne bih kažnjavala, jer nema smisla - kaznu nije zaslužio, a može ga i zbuniti, jer ne zna što je krivo napravio.
    Za nagradicama su ludi i često znaju nagradicu krivo uhvatiti, točnije, mi ju znamo krivo dati Pogotovo ako psu dajemo poslastice koje držimo među prstima, nekako ju moraju uhvatiti…a to ponekad znači da će nas malo zahvatiti zubićima, ništa strašno.
    Zato je bolje da djeca psu daju kolačiće na ispruženom dlanu ili mu ju spuste na pod; naša voli kad joj bacamo nagradice pa ih lovi u zraku, spoji ugodno s korisnim - troši kalorije uhvaćenog kolačića
    Mali i je davao iz ispružene ruke, ali kada je pesek došao do njega, naglo je ruku trznuo, tj. dignuo u zrak, pa je ovaj pokušao ruku uhvatiti. Inače ja držim njegovu ruku, no, naravno MM je ležerniji.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mali i je davao iz ispružene ruke, ali kada je pesek došao do njega, naglo je ruku trznuo, tj. dignuo u zrak, pa je ovaj pokušao ruku uhvatiti. Inače ja držim njegovu ruku, no, naravno MM je ležerniji.
    Ma ne morate se brinuti, to je stvarno bilo slučajno, puno puta se i nama to dogodilo, samo je razlika u tome što smo mi veliki, a djeca mala pa se uplaše

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kako vaši reagiraju na petarde? U našem kvartu je kao u Afganistanu, pogotovo popodne, nenormalno je koliko pucaju.

Naša se jako boji, trese se, laje, trči po kući, skriva u wc-u, pogotovo kad stvarno jako raspale.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Malo nam je zamrla tema, valjda je to dobar znak. Cvijeto, kako ide, odgoj + wc trening? Kod nas je u svemu veliki napredak, kad smo u stanu, zadnja 2 tjedna kaka vani, odnosno na terasi, piški u 90% slučajeva na pelenu. E sad...kad će se smanjiti broj piškinja (uh, gramatika ?), pelene trošimo ko lude..I dalje piški 10-15x u 24h. Kaj nije to puno? Najviše puta to obavi po danu, s time da navečer ide zadnji put oko 22/23h, pa do jutra do nekih 5/6/7h, ovisi kako se budimo za posao.

E sad, desi mu se da se popiški u stanu, svakih par dana...majke mi, mislim da je to namjerno...gleda me u oči i piški, pa kad počnemo vikati Ne tu! ode i sklupča se na dekicu. Jučer je tako pišao u hodnik oko 21h, i nije mrdnuo do jutra! Čak i dok smo mi jeli kraj njega, nije došao žicati, a inače nam ne da mira. Kao da je znao da je kriv i da se srami - jel to moguće ili ja to previše humaniziram pseće ponašanje?

U školici nam je OK, ekipa je skroz simpa, navikli smo se jedni na druge...svatko ima svoje probleme, pa izmjenjujemo iskustva.
    pitaš kako ide, e pa ovako
    isto ko u tebe
    iako, neki dan je popišala pelenu, popišala pored pelene i pokakala se pored pelene na ono što je popišala.
    i sve to u sedam ujutro, tako da me sve to dočekalo kad sam se digla iz kreveta.
    i sve to nakon što je mm s njom bio vani, istina kratko, ali je bio.
    i još nam se popišala na kauč, jedan jedini put, kad je mm vikao na nju i maknuo je s kauča, ne sjećam se više zašto.
    tako da, iako u školi kažu da psi nemaju to da rade nešto namjerno, točno mi se čini kao da je htjela pokazati ko je gazda kauča.

inače, jako jako je narasla, sad kad gledam one slike od prije dva mjeseca, kad je tek došla, majko mila. imala je 3 kile, sad ima 10.
    pravi mali šnaucer
    jako smo se u nju zaljubili, i sad mi izgleda nemoguće da sam ikad mogla živjeti bez psa.
    prilično je poslušna, osim kad su drugi psi u igri, svašta je naučila, naravno, mi malo štekamo s domaćim zadaćama koje dobijemo u školici, al ide to. sad smo na ČEKAJ i to nam je za sad najteža naredba. no, ponavljam, nije da smo jako dosljedni u vježbanju.
    jednom dnevno, navečer, uglavnom ja prošetam s njom oko 4 km i to mi je super, napokon sam se pokrenula da nešto fizički radim.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kako vaši reagiraju na petarde? U našem kvartu je kao u Afganistanu, pogotovo popodne, nenormalno je koliko pucaju.

Naša se jako boji, trese se, laje, trči po kući, skriva u wc-u, pogotovo kad stvarno jako raspale.
    Pa za sada je ok, malo se uznemiri, zalaje, pa mu kažemo: Dobro, pššššt...i onda se smiri. Možda nije loše što se sa tim susreće dok je mali, nema negativnih iskustava...no, šećemo oko kuće i po našoj ulici, ne idemo u parkove ili blizu škole jer je tamo pravi rat.
    A unutra se i ne čuje toliko...vidjeti ćemo za Novu kako bude prošlo.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

za čudo, naša se ne boji petardi.
    njemački ovčar kojeg je mm imao, sjećam se, sav se tresao.
    ova ništa, malo se trzne kad opali, i nastavi dalje.
    inače, i naš kvart je afganistan, a doma imam jednog pripadnika al kaide

rekli su nam u školi da je najvažnije ignorirati kad opali, ne dizati psa, ne tješiti, ne maziti, nego samo ignorirati. pa da će skužiti da to nije neki big deal. ne znam, j i dok ju šeće, onako malo uz put baca i petarde ajd one malene, tako da valjda jadna misli da to tako mora biti

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

pitaš kako ide, e pa ovako
    isto ko u tebe
    iako, neki dan je popišala pelenu, popišala pored pelene i pokakala se pored pelene na ono što je popišala.
    i sve to u sedam ujutro, tako da me sve to dočekalo kad sam se digla iz kreveta.
    i sve to nakon što je mm s njom bio vani, istina kratko, ali je bio.
    Mi jučer navečer nismo stigli s njim van (ludnica, shopping, klinci...) i jutros me dočekao drek na parketu u dnevnoj sobi. On je sigurno po noći tražio da ide van, samo kaj se on stane i šuti na izlaznim vratima. I kako po noći da ja znam da bi on van?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

pi
    inače, jako jako je narasla, sad kad gledam one slike od prije dva mjeseca, kad je tek došla, majko mila. imala je 3 kile, sad ima 10.
    pravi mali šnaucer
    10 kg, pa to je već pravi komad!

Naš je na nekih 4kg, bio je 3kg kad je došao. Mama maltezerica mu je bila 3kg, a tata pekinezer oko 6kg, tako da računam da će biti oko 5kg, no ako uzmemo ubzir da ga ponekad čuva i sveki, vjerojatno oko 6kg. baka voli da se jede, a ovaj je pravi proždrljivac...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa kako vi vodite pse van, vidim cvijeta kaže da ju je dočekalo u sedam, Deaedi nije vodila navečer ..?
    U koja vremena ih izvodite van?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naša btw. kad je tražila po noći da ide van, bi došla do našeg kreveta i skakutala.
    I sad zapravo zna pokazati da mora van jer se nacrta ispred mene, zabulji se u mene i sjeda, tako pokazuje da joj se piški.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kako vi vodite pse van, vidim cvijeta kaže da ju je dočekalo u sedam, Deaedi nije vodila navečer ..?
    U koja vremena ih izvodite van?
    Vodimo ujutro oko 6-8h na nekih 30 min, pa popodne kad se vratimo s posla isto 30-45 min i navečer oko 21h još cca. 30 min, to je za radni dan. Vikendom duže, onda obično popodnevna šetnja bude oko 2h.

Vremena su različita jer MM radi u smjenama, pa kako mu se potrefi da je doma.

E sad, mi imamo problem što on neće ići van, neće šetati...pa nam je svaka šetnja mučenje i njega i šetača. Jedini način šetnje koji funkcionira je da ja idem naprijed, a MM hoda iza nas, onda ustvari on pokušava mene dostići. I dok npr. drugi psi u školici imaju problem što navaljuju van, mi imamo suprotno: čim vidi da se netko oblači za van, on šmugne u svoju košaru, da slučajno i on ne bi morao u šetnju.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 24.12.2013. at 10:36

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ovako:
    1. mm počinje raditi u sedam, tako da ju on prije posla vodi vani oko 6,15. ja nema šanse da ju prije posla vodim igdje, to ne mogu i odbijam tako da on mora. u osam manje kvarat svi izlazimo iz kuće i abi ostaje sama.
    2. j dolazi doma oko 13-14, kako koji dan, i onda ju on vodi vani.
    3. oko 17-18 je slijedeći izlazak, to je onda igra s psima u parku, obično ih je 7-8
    4. e, sad je vrijeme za moju šetnju krećemo oko osam i dolazimo doma u devet. e sad, ako je ekipa u parku, onda je to i u deset. a prije neki dan sam na kraju ja išla napraviti kuhano vino i donijela na klupicu i bili smo do jedanaest u parku

osim moje šetnje, sve ostalo je izlazak u park ispred kuće. i, naravno, kad je sve regularno. prošli tjedan je npr m imala svaki dan trening jer su vježbali za reviju, pa je i mm imao nekih obaveza, pa smo malo štekali s ovim ritmom. samo smo se spuštali u park na wc i odmah doma.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni se to čini prilično dugo za izdržati bez kakanja i piškenja, pa koliko je on ono star?
    Naša uopće neće šetati, ne znam uopće kako ćemo to i kada riješiti, ali vodimo je češće van da se popiški i pokaka.
    Vodimo je u ponoć, pa u 6:30, vikendom u sedam ujutro.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da su vam to malo preduga vremena od zadnje večernje do jutarnje šetnje, normalno da se popiške doma.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Naša btw. kad je tražila po noći da ide van, bi došla do našeg kreveta i skakutala.
    I sad zapravo zna pokazati da mora van jer se nacrta ispred mene, zabulji se u mene i sjeda, tako pokazuje da joj se piški.
    e vidiš, ovo moja ne radi uopće.
    i to me muči.
    kad joj se piša ili kaka, ona se popiša i pokaka di god stigne.
    ne znam, jel da maknem tu pelenu il šta?
    u školi kažu da će joj samo doći, al nekako nisam sigurna u tu teoriju.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni se to čini prilično dugo za izdržati bez kakanja i piškenja, pa koliko je on ono star?
    Naša uopće neće šetati, ne znam uopće kako ćemo to i kada riješiti, ali vodimo je češće van da se popiški i pokaka.
    Vodimo je u ponoć, pa u 6:30, vikendom u sedam ujutro.

kako misliš malo?

Meni se ovaj ritam od cvijete čini skroz ok. I njena piški u kući na pelenu, a ne kaka valjda svaka 3h?

Naš isto ima pelenu na koju piški, a kaka ujutro i navečer. Ako treba kakati, u 90% slučajeva sam traži i pusti ga se na terasu gdje to obavi. Nikad do sada nije bio sam duže od 3h, pa mislim da 3h bez kakanja valjda može?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da su vam to malo preduga vremena od zadnje večernje do jutarnje šetnje, normalno da se popiške doma.
    pa piške na pelenu, meni je ok.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam svojoj jedan dan zaboravila dati jesti a ona je stala ispred mene i palucala jezikom, nevjerojatno nešto, nikad to nije radila pa mi nije bilo jasno što joj je, i onda sam skužila da joj nisam dala jesti. Inače počne lizati pod u kuhinji, a ponekad i zidove, njuškati i motati se po kuhinji, ali ovaj put je valjda bila baš jako gladna. Jako je pametna, ali slaba korist od toga kad je vani tako preplašena da ju ništa ne možemo naučiti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

e vidiš, ovo moja ne radi uopće.
    i to me muči.
    kad joj se piša ili kaka, ona se popiša i pokaka di god stigne.
    ne znam, jel da maknem tu pelenu il šta?
    u školi kažu da će joj samo doći, al nekako nisam sigurna u tu teoriju.
    Ma doći će....naš traži van kakati i stvarno sam za jučer ja bila kriva, nismo odradili večernju šetnju, a nije tražio van (tj. valjda je, negdje oko 3 ujutro, je valjda glumio kip pred vratima).
    E sad, kad je tako 1x tražio van i pokakako nagradili smo ga do besvijesti, šnkica, maženje, veselje..i tako još par puta. Sada isto tako, samo smo malo smanjili entuzijazam

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa dobro, ako vam je ok da piše na pelenu onda ok. Meni to nije ok, a mislim da pas ne može tako dugo izdržati bez piškenja.

Što se tiče kakanja to vidim da u potpunosti ovisi o hrani koju jede. Moja sad kad jede tu neku posebnu mokru hranu kaka apsolutno svaki put kad ide van (i to kaka prije nego piški, dakle veća joj je sila), dakle ta joj hrana tako regulira probavu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam svojoj jedan dan zaboravila dati jesti a ona je stala ispred mene i palucala jezikom, nevjerojatno nešto, nikad to nije radila pa mi nije bilo jasno što joj je, i onda sam skužila da joj nisam dala jesti. Inače počne lizati pod u kuhinji, a ponekad i zidove, njuškati i motati se po kuhinji, ali ovaj put je valjda bila baš jako gladna. Jako je pametna, ali slaba korist od toga kad je vani tako preplašena da ju ništa ne možemo naučiti.
    joj, ovaj naš se mota po kuhinji stalno, samo čeka da slučajno neki komadić hrane padne, čim netko uđe u kuhinju, evo njega, bez obzira kaj je prije par minuta jeo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, naša isto strašno žica, moguće da je i gladna, a ne smijemo joj ništa davati. To nam je baš gadno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma nisam ni ja sretna sa pelenom, ali nemamo izbora, za sada, dok se barem ne nauči da sa sekom ode u šetnju barem po dvorištu. Kad s njom izađe van, on cvili i vuče na ulazna vrata, ništa ga drugo ne zanima, samo kako da se vrati unutra.
    Nadam se da ćemo pelenu kad malo zatopli maknuti iz kuće, na terasu, pa na dvorište, pa je i skroz maknuti jer je skužio da se na peleni piški. Neki dan smo bili na ručku kod svekrve, stavila sam mu pelenu na pod i tamo je piškio.

No, Mima, moj piški 10-15 puta na dan, jednostavno ne znam kako bi ga toliko puta izvodila. Čekam da se to smanji ispod 10x, pa da počnemo tu pelenu rješavati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, on valjda još uopće nije skužio da se vani piški?! PA nema niti razloga čekati. A piški li sad vani?
    Mislim - kad izađe van, da li mu je prvo da se popiški?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hm, on valjda još uopće nije skužio da se vani piški?! PA nema niti razloga čekati. A piški li sad vani?
    e pa da, i ja mislim da moja nije skužila to.
    a kako da skuži?
    i, isto tako, piša 15 puta na dan, ma i više valjda.
    i da, prvo kad dođe vani se popiša.
    ali, i prvo kad dođe doma isto.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno ne znam kako, moja je to od prvog dana kužila. Ide se van - piški se i kaka.
    Možda je povezivala travu sa nuždom jer je odrasla na selu.
    Samo, normalno, popiškila se puno puta u kući jer ne bi mogla izdržati.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne, prvo mu je da cvili 15 min da hoće unutra. No, u šetnji se popiški i obično pokaka.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mi smo ignorirali petarde - nije upalilo, onda smo ju tješili i mazili - nije upalilo, onda smo pokušali s podvikivanjem i NE - ni to, pretpostavljate, nije upalilo.

A vatromet na Bundeku, katastrofa. Danima se poslije skrivala iza kauča. Pa glupi vatrometi na moru, grrr.

To je takav pas, plašljiva je oduvijek. Mislim da se vaši psi neće ni bojati, ako sada ne reagiraju. Baš su podijeljeni, pola pasa koje poznajem se boje, pola ih je totalna flegma.

inače, i naš kvart je afganistan, a doma imam jednog pripadnika al kaide

A za hranu bi se prodala (i nas), pogotovo sada od kada joj kuham (dobro, ipak onda mene ne bi prodala ).

Zadnja šetnja navečer nam je obično oko 22 h i bez problema izdrži dok se ja ne probudim (neću reći kada ), zapravo bi se ona još valjala po krevetu, ali prvo ide hrana pa se ustane.

Inače, prosjek su nam 4 šetnje dnevno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

a koliko puta na dan piški, tj idete van? ja si ne mogu zamisliti da idemo van 15x dnevno, zviznuli bi mi svi skupa. nezgodno je sad po zimi kad ga moram izvesti, a sama sam s klincima - ne mogu ih ostaviti same, a opet, dok ih zbundam za van, posebno malog.....

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

E, da, isto smo ostali zapanjeni kad je počela otvarati usta i tako nam davala znak da bi jela, prvi je to skužio MM, meni je to bilo nevjerojatno.

I sada to radi, žica dok mi jedemo, ali smo postali ustrajni, eventualno joj damo njenu nagradicu (luda je za ovima iz Hov-Hov-a).

Jeste skužile vi sa štencima da se popiške od radosti i uzbuđenja? To mi je bilo preslatko (dobro, nije mi bilo preslatko čistiti, ali nema veze), ipak smo donekle tome bili doskočili, kad bi se vratili doma, otvorili bi vrata pa bi se popiškila pred ulazom u kuću. Skače, vrti se u krug i piša od sreće
    Posljednje uređivanje od Optimist : 24.12.2013. at 11:24

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a koliko puta na dan piški, tj idete van? ja si ne mogu zamisliti da idemo van 15x dnevno, zviznuli bi mi svi skupa. nezgodno je sad po zimi kad ga moram izvesti, a sama sam s klincima - ne mogu ih ostaviti same, a opet, dok ih zbundam za van, posebno malog.....
    Sada pet puta, a prije smo češće.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

E, da, isto smo ostali zapanjeni kad je počela otvarati usta i tako nam davala znak da bi jela, prvi je to skužio MM, meni je to bilo nevjerojatno.

I sada to radi, žica dok mi jedemo, ali smo postali ustrajni, eventualno joj damo njenu nagradicu (luda je za ovima iz Hov-Hov-a).

Jeste skužile vi sa štencima da se popiške od radosti i uzbuđenja? To mi je bilo preslatko (dobro, nije mi bilo preslatko čistiti, ali nema veze), ipak smo donekle tome bili doskočili, kad bi se vratili doma, otvorili bi vrata pa bi se popiškila pred ulazom u kuću. Skače, vrti se u krug i piša od sreće
    Joj da, uzela sam i ja u Tomicevoj na sajmu te keksice, super su mi, jer su fakat mali, pa dobro dođu kod treninga.

Da, znalo mu se desiti da se popiški od uzbuđenja, ne u samom trenutku divljanja, nego i odjednom zastao i popiškio se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •