Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2344

Tema: odgoj pasa

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    misliš zbog piroplazmoze? postoji li kakvo cjepivo protiv toga?

ne znam na sreću puno o tome jer ovdje kod nas krpelji ne prenose tu bolest. doduše, ja ne pamtim da sam ga našla u ovih preko 8 godina više od 2 puta i to još dok je bio štene. meni su veći problem buhe. obično mu stavimo advantix pa bude ok, ali mi ga je žao jer se par dana nakon aplikacije trlja o namještaj i bude ko lud. probali smo razne ogrlice i neke biljne preparate, ali nije bilo nekog efekta. zato se uvijek na kraju vratimo na advantix jer mi ni frontline nije baš bio pouzdan.
    Koliko znam, nema cjepiva. Urin bude crven, nešto u svezi eritrocita, mada mi je veterinar jednom rekao da ni simptomi nisu više što su bili, tj. taj crveni urin je bio klasičan simptom, a da su imali slučajeva kad bi urin bio uredne boje.

Ovo joj je treći krpelj u 8 godina Prvi dok je bila štene, drugi…ne sjećam se i sad treći. Sve ove godine smo kontinuirano (i preko zime) svakih 25 dana (alarm na mobu ) stavljali Frontline, ali smo lani ukinuli tu praksu, jer se sva unervozi, trči krugove po stanu i valja se po podu. Pa smo prestali kad je zahladilo i počeli tek sada s proljećem. Nemam pojma, razmišljamo i o ogrlici, mada nam je tip u šetnji rekao da ni to ne pomaže, jer je isto našao krpelja.

Za buhe je dovoljno svaka 3 mjeseca, je li tako? A šta u Dalmaciji nema zaraženih krpelja? :tudum:
    Posljednje uređivanje od Optimist : 14.04.2014. at 21:45

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •