Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Upala pluca i oporavak

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Upala pluca i oporavak

Mm ima jaku upalu pluca. U bolnici je od ponedeljka, primljen sa crp- om 250, jucer pao na 170.. Leukociti sa 16 na 7. Ide to polako na bolje no nikako da prestane temperatura. Stalno ima zadnja dva dana 37,5 po danu a popodne do 38,3... Dobro bila je prve dane do 40.
    Danas su mu i ct radili, i dalje jaka upala, kazu jaca no sto se vidi po rtg..
    Bakterijska atipicna.. Lijeva strana je zahvacena.
    Jel tko prebolio slicno, kako je isao oporavak ?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam , ali one koje znam da jesu , dugo traje.
    povisena temperatura posebno u vecernjim satima bi mogla potrajati jos danima.
    Super je da pokazatelji upale padaju , znaci da je terapija pogodena i da je izlijecenje pocelo.
    Racunaj sa tim da ce biti slab dosta dugo nakon sto iz bolnice dode , par tjedana oporavka sigurno .
    A sto se tice opceg imuniteta jos bi mjesecima nakon upale mogao osjecati posljedice i biti osjetljiviji na sve infekcije.
    dobar oporavsk mu zelim.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Imala početnu upalu pluća ovo ljeto, nisam bila u bolnici, ali sam bila na antibioticima dva tjedna. Od tada sam non stop prehlađena, kašalj i šmrcanje, a obzirom da imam vrtićarca - sve pokupim u roku odmah. Nakon što se više ništa nije vidjelo ni čulo na plućima sam još par tjedana bila jako umorna i bez snage i trebalo je neko vrijeme da se apetit vrati i dobijem natrag kile koje sam izgubila dok sam bila bolesna. Mislim da se još ni sad nisam skroz "dobila" tako da mi je imunitet očito još u komi.
    TM želim brzi oporavak!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Imala moja sveki ove zime. Bila je 10 dana u bolnici. Bas je grdo izgledalo, prvih par dana smo mislili da se ni ne bude izvukla (63 godine ima). Srecom, oporavila se i jos prestala pusiti. Oporavak je isto dugo trajao.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Preboljela sam. Pneumoniju desnog plućnog krila, dolnji režanj. Tjedan dana prikovana za krevet, još tjedan jako loše sa temp.
    Temperatura je u popodnevnim satima trajala još, ne mogu reći točno koliko, ali dugo.

Zeznulo me to što nisam odmah išla doktoru, nego sam kašljucala, imala temp, bila loše, boljelo kod disanja, ali...nisam imala vremena biti bolesna. Dok me nije slomilo. Mjesecima sam poslije kašljala i nikako biti kao prije, dugo sam bila slaba.
    Srećom je došlo ljeto, pa me je sunce izliječilo . Išla sam i par tjedana na vježbe za disanje, nakon što sam se oporavila, baš zbog tog dugog oporavka.

Pazi ga i mazi kad dođe doma, jer od upale pluća treba stvarno ozdraviti, fina hrana, sve postepeno. I svaki dan sam jela mesnu juhu sa skuhanom kapulom unutra, super je za iskašljavanje. A toga za iskašljati ima i ima.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Prije ravno godinu dana primljena sam u Zaraznu bolnicu s atipičnom bakterijskom upalom pluća (pneumokok ) koja je bila posljedica komplikacije kod prehodane infekcije gornjih dišnih puteva. CRP je bio 302, a leukociti 45. 12 dana sam primala antibiotik ceftriaksonom intravenozno. Kolabriralo mi desno plućno krilo. Lagano povišenu temperaturu sam imala 7 dana, a visoku 40,1 samo jedan dan. Umor je bio strašan, kašalj još gori, u par navrata iskašljala sam krv što me je prestravilo. Liječnici nisu bili zabrinuti, kao to je normalno kod tako teške upale pluća. 12 dana bolnice, ukupno 30 dana bolovanja, Nakon 5 tjedana konrolni RTG i pregled pokazali su potpuni oporavak bez ikakvih oštečenja i ožiljaka na plućima. Punu snagu povratila sam nakon cca 2,5-3 mjeseca.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure puno vam hvala. puno mi znace vase utjesne rijeci i iskustva . bas sam zabrinuta.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

crp 90. slat ce ga na bronhoskopiju i analizu , jer ct pokazuje upalu i limfnih cvorova.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

crp 90. slat ce ga na bronhoskopiju i analizu , jer ct pokazuje upalu i limfnih cvorova i lingule .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jest moja svekrva prije par godina. Antibiotici, dugotrajan oporavak + još dodatak prehrani koji je dosta pomogao, na bazi mangostina.

Zaboravih probiotike - to je trebalo da se crijeva oporave nakon konjskih doza antibiotika, i uspjelo je unatoč dugotrajnim proljevima i općoj slabosti. Oporavak je trajao nekoliko mjeseci.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.10.2013. at 12:32

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Imao moj svekar prije koju godinu. Ležao 2 tjedna u bolnici, jedan antibiotk oralno i jedan intravenozno, mirovao još dva tjedna doma i onda je bio ok. Poslije nije imao problema.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Upala pluca i oporavak

Mm dosao doma iz "seoske"bolnice u pon u kao poboljsanom stanju , pao crp na 100 i dobio atb za doma. U srijedu mu se pogorsalo, jaka bol desno kod bubrega, bili cijeli dan na pretragama, crp porastao na 130, leukociti na 18 . Upala se prosirila i desno. Odvela ga i ostavila na jordanovac. Ostao, rade mu pretrage, tri atb iv dobiva a drugi tj ce i na bronhoskopiju .

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
    Posljednje uređivanje od lunahor : 11.10.2013. at 21:30

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ajoj, žao mi je... I ja sam prije 3 godine "fasovala", nakon što sam prehodavala prehladu jer "nisam imala vremena biti bolesna". Tri tjedna nisam mogla doći k sebi uz sve antibiotike i njegu

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Lunahor, želim vam što bolji oporavak, a moja preporuka bi bila dobar probiotik i matična mliječ 1000 u ampulama, mislim da je 1000 najjače, moje dijete se ljetos nakon onih niskih grana preko noći oporavila, bilo je to nevjerovatno zato toplo preporučam.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oka koja je to tocno maticna ? Kako se tocno zove gdje ima ?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://encian.hr/proizvod/336
    Jel ovu?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Imaš i ovu, jača je (1500 mg) i ok cijene:

http://www.sensilab.hr/bio-superfood...-royale-1500mg

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nije ta, ali ovo mi se čini još bolje, dupla doza je, mora biti dobro.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Martina, kako je ta jača kad je ova od Lunahor 2000mg dnevna količina

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

No, uglavnom, koju god da uzmeš Lunahor nećeš pogriješiti, sretno!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kupila sam ovaj encian i odnesla mu, thx sto ste me sjetile na maticnu mlijec, godinama ju nisam koristila a odlicna stvar

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da javim da je mm jos na jordanovcu u cetvrtak ce valjda konacno doma ako budu svi nalazi ok. pali su svi paramatri ali upala je bila uzasno uzasno jaka. kad izade ceka ga jos dva tjedna oporavka doma.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ide li doma?

hajde pitaj jel se smije inhalirat s mirtom?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo dosao je doma. za doma jos dobio 6 dana sumameda pa nakon toga 10 dana rexocefa ..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si pitala moje prethodno pitanje?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam imala koga znas kak je na otpustu ..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jel sad bolje?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je ok je, pomalo dize kondiciju setnjama a jos je na bolovanju i atb do 11. Kad ima kontrolu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •