Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Ljubičaste točkice

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno Ljubičaste točkice

Molim savjet; beba 12 mjeseci.
    Primjetila sam prije par dana na ruci malu ljubičastu točkicu, promjera 2 mm, kao mala modrica,na opip se ne osjeti. Sad mu je ista takva izašla na obrazu.

Brinem se što bi to moglo biti.Inače sve ok jedino se radi o bebi koja ne prihvaća još uvijek dohranu. Sa osam mj krvna slika je bila uredna, sad se bojim da nije anemija s obzirom na te modrice ili što?

Iskustva?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ally23 prvotno napisa Vidi poruku
    Molim savjet; beba 12 mjeseci.
    Primjetila sam prije par dana na ruci malu ljubičastu točkicu, promjera 2 mm, kao mala modrica,na opip se ne osjeti. Sad mu je ista takva izašla na obrazu.

Brinem se što bi to moglo biti.Inače sve ok jedino se radi o bebi koja ne prihvaća još uvijek dohranu. Sa osam mj krvna slika je bila uredna, sad se bojim da nije anemija s obzirom na te modrice ili što?

Iskustva?
    ja bih dijete odvela doktoru

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel dete alergično, ima li možda veze s ovime http://forum.roda.hr/threads/31744-C...e-po-stopalima

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Da, misli mda ga muči alergija na kravlje mlijeko i jaja,To sam skužila po reakcijama koje ima kad ja jedem nešto od toga, u vidu grčeva, proljevastih stolica i crvenog osipa po nogoma, koji sam prođe nakon par sati. Čim sam izbacila te namirnice nije se pojavilo. Otić čemo pedijatrici slijedeći tjedan.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel sama ona jela nešto od toga, možda joj je neko sa strane mimo tebe takvo što davao.

moja je imala slično kad se atopijski dermatitis počeo povlačiti ostale samo "petehije", posle ih nije bilo, ponovo se slično javila kad je u vrtiću zamjenjena hrana koju je dobila ( buhtla za užinu s pune tri godine i nešto) i slično se javila nakon osipa koji je trajao više od 2 tjedna posle su se javile opet te petehije morali smo pod hitno na zaraznu, ali je doktor ustanovio da je to vjerovatno od alergije.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dal joj ostaju modrice po tijelu kad se lupi, pa čak i kod manjih udaraca?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ne ostaju modrice, barem nisam primjetila. NBapravili krvnu sliku i sve u redu. I kaže pedijatrica da mu fali vitamina C, i da mu stavljam u svoje mlijeko izdojeno pola kapsule( čega li već), nisam kupila pa ne znam o čemu se radi ali mislim da neću ni stavljati. Nije mi jasno kako može znati da fali vitamina C? Meni to nema smisla. Vjerovatno je to zaključila jer sam rekla d ane jede voće, ne želi, samo kuhanog povrća i mesa, i još uvijek razmjerno malo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako me sjećanje ne vara jedna od funkcija vitamina C je djelovanje na stijenku kapilara - i time na nastajanje (nenastajanje modrica). Mi smo M davali tekući C-vitamin tu zimu kad je imao više od godinu dana.
    Misliš da mi ovdje više znamo nego pedijatrica?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Balerina je imala petehije, tockasta mikrokrvarenja. vidljiva na kozi kao male plave ili crvene tockice. prvi put sam to spomenula pedijatru onako usput i onda sam ostala izenedjena kolicinom panike. nas pedijatar nije bas panicar, ali odmah me poslao u klaicevu, po dolasku i predaju papira bili smo primljeni odmah u obradu i nigdje nismo cekale, a ja se pripremila na kampiranje.
    uglavnom kod tako malih nije se zezati sa istim, pa ti toplo preporucam da odmah odes kod pedijatra i da provjeri o cemu se radi. sva nasa forumska naklapanja i dijagnoze nisu bas relevantne.
    kod nas se pokazalao da joj se ista javljaju s vremena na vrijeme, ali da nisu opasno krvarenje. svaki put smo morale kod pedijatra, svaki put smo morali vaditi krv, da se vidi krvna slika i broj trombocita.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Bili smo kod pedijatrice. Odmah je rekla da nema mjesta panici s obzirom da su samo dvije točkice i da su izašle sa velikim vremenskim razmakom.

Što se tiče pitanja mislim li da forumašice znaju više od moje pedijatrice, odgovor je , nažalost ili nasreću, da ,znaju!
    Puno više korisnih savjeta vezanih za trudnoću, dojenje i djetetovo zdravlje sam našla na portalu i forumu nego kod nje; nakon njezinih bisera: daj limunov sok sa tri mjeseca, beba je velika nećeš ju moći dojiti, plače- gladna je , pij dvije litre mlijeka dnevno ako misliš imati mlijeko....da ne nabrajam...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Onda ti je vrijeme promijeniti pedijatricu, makar išla i privatno jer se možeš naći u situaciji koja je puno ozbiljnija od limunovog soka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •