Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: pijesak torta

  1. #1
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno pijesak torta

    prepisah i zanima me, u kakvom su stanju te kore kad su gotove,nesto meckavo, pjenasto ili tvrdo? nece se to sve izmjesati? Molim neku detaljniju uputu ako postoji. Isplati li se ovo raditi,mislim jel fino?
    __________________________________________________ _

    Pijesak torta (bez pečenja)

    Tijesto:
    - 6 pudinga od vanilije
    - 18 žlica šećera
    - 1,5 l mlijeka
    Skuhati. Ohladiti.

    - 50 dkg margarina
    - 40 dkg štauba
    Pjenasto izraditi i dobro promiješati sa ohlađenim pudingom.

    Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela.

    I dio - dodati 30 dkg mljevenog keksa
    II dio - dodati 30 dkg kokosovog brašna
    III dio - dodati 30 dkg mljevenih oraha

    Od svakog dijela oblikuje se kora za tortu.

    Krema:
    - 0,5 l slatkog vrhnja
    Izmiksat u čvrsti šlag.

    Slatkim vrhnjem filati kore i premazati tortu izvana.

  2. #2

    Početno

    Kore?

    Nisu kore nego gusta, gusta krema koja se slaze u kalup, jedna na drugu i ostavi u hladnjaku dovoljno dugo da se stisne. Slagom se moze eventualno premazati... Ali kore ne ispadnu definitivno. Pa nista ne peces!

  3. #3
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Ja sam je jednom radila i bila je jako fina, ali mislim da nisam stavljala šlag između krema, nego sam je samo na kraju ukrasila šlagom. Ove tri kreme ti ispadnu jako, jako guste (ali ne tvrde kao kora). Ja sam ih stavila jednu na drugu u jedan kalup za torte i strpala u frižider da se stvrdnu do drugog dana i tek drugi dan sam tortu ukrasila.

  4. #4
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,078

    Početno

    Kate, pravi to čudo samo ako se cijela obitelj sprema na apstinenciju od slatkoga! Nakon jednog jedenja te hiper-super-turbo gomile kalorija, neće ti past na pamet slatko bar mjesec dana

  5. #5
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    cokolada, e onda je to kolac za mene, pozlatila ti se ova tvoja recenica

  6. #6
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Evo, po ovom receptu sam je radila:http://www.kkuhar.com/detrecept.asp?idr=1453

  7. #7
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa
    Nakon jednog jedenja te hiper-super-turbo gomile kalorija, neće ti past na pamet slatko bar mjesec dana
    amaterka!

  8. #8
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,078

    Početno

    nisam ljubitelj kolača, preferiram slatko u najkoncentriranijem tamnom obliku!

  9. #9
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj čokolada prvotno napisa
    Nakon jednog jedenja te hiper-super-turbo gomile kalorija, neće ti past na pamet slatko bar mjesec dana
    amaterka!
    Potpisujem apricot

  10. #10

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Postovi
    173

    Početno

    Radila sam ju, ali iskreno nije mi baš nešto

    Meni uopće nije dovoljno slatka, ali mi je zato premasna i preteška.

    Ni moji doma nisu bili oduševljeni, inače torta izgleda super. Cure su ti objasnile već da je krema jako gusta pa samo slažeš kremu na kremu.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    srbija
    Postovi
    586

    Početno

    cure, ovo je dobra tortra.
    samo treba smanjiti secera,
    i izbaciti margarin.
    kad se puding skuva, ubaciti malo vise
    keksa/oraha/lesnika/kokosa/rendane cokolade
    da bude bas gusto.
    i to je sve!
    ovo je dobra torta za kalupe,
    tj. za oblikovanje decijih torti
    (ono oblik mede, zeke, janjeta koje lezi isl.)

    cokolado, izdajice nicka svoga!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •