Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: u što ih oblačite na odlasku iz rodilišta

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno u što ih oblačite na odlasku iz rodilišta

Svoje prvo rodila sam ljeti i nisam imala dilema, a sad pojma nemam. Ne da mi se davat 100 200 kn za zimske bundice broj 50, jel ih dosta obući toplije i utopliti dekom u as?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    Svoje prvo rodila sam ljeti i nisam imala dilema, a sad pojma nemam. Ne da mi se davat 100 200 kn za zimske bundice broj 50, jel ih dosta obući toplije i utopliti dekom u as?
    Moje tri su rođene zimi, nikakva jakna. Dovoljno ti je ovo što si rekla, kombinezonić zimski, debele čarapice,ili dvoje , dekica na duplo ili neki topliji prekrivač za utopljavanje, kapica obavezna.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da sam imala i nekakav džemperić zimski, zaboravila sam, a doma sam ih nosila u onom jastuku za bebe u početku.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ksena, procitaj malo topic o as, mislim da jakna ni ne ide u as

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moji su bili obučeni u dva sloja dugih rukava i nogavica (donji sloj po mjeri, a ovaj gornji je bio broj veći radi lakšeg oblačenja), kapica pa u as i preko svega pamučna tanka dekica i na nju prebačena deblja dekica do auta.
    Posljednje uređivanje od enchi : 07.10.2013. at 20:50

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam mog u jesen obukla u bodi dugi rukav, pamucne hlacice duge sa stopalima i jedan zgodni pamucni skafanderic, koji je bio kao malo deblja pidjama ali ne predebeo. To je bilo dovoljno. Na glavu sam samo navukla kapuljacu.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje su izašle u baby nestu (vreća s kapuljačom). Praktična stvar, praktičnija od jakni i skafandera. Nama su ti nestovi koristili prve dvije zime kao pokrivač za as, u kolicima, čak nekad i kod kuće.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja sam svoju obukla u bodi dugih rukava, štramplice, iznad kombinezon od pliša, kapica i prekrila sam je s tankom dekicom (flis) i iznad debljom preklopljenom nekoliko puta. Dosta ljudi je tad znalo i prebaciti tetru preko bebine glave da ne udiše toliko hladan zrak jer je bio debeli minus.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

MI smo za svoju složili sljedeće ( termin je 10.11)
    Bodi-benkica dugih rukava, čarapice za stopala, odjelce/kombinezon od pliša,pamučna kapica i mislili smo ju strpati u zimski skafander s kapuljačom i staviti joj zimske pletene rukavice. Onda kad sjednemo u auto preko AS pokrijemo s dekicom. Nisam sigurna hoće li čarapice biti dovoljne, pa ću uzeti još i prave štramplice nek se nađu.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

L je rodjena u 3. mj., bilo je hladno i bilo je snijega. Na sebi je imala body dugih rukava, stramplice, carapice, vuneno odjelce, kapicu. Izasla je iz bolnice u AS, pokrivena dekom i stavili ju u ugrijan auto.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nanimira, molim te nemoj ju voziti u skafanderu u AS
    radije obuci 2 sloja odjeće dugih rukava i nogavica i pokrij sa dekicama
    u autu će joj u skafanderu ionako biti vruće, a do auta ju utoplite sa dekom (ako treba i dvije dekice)
    i inače zimi (ne samo pri izlasku iz rodilišta) ne vozite djecu u skafanderima i debelim jaknama u autosjedalicama
    pojas ne prianja dovoljno uz tijelo i neće odraditi svoj posao kako treba

filmić se odnosi na starije dijete, ali poanta je ista i vrijedi i za novorođenče
    http://www.youtube.com/watch?v=CNGT9eBL_gg

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    MI smo za svoju složili sljedeće ( termin je 10.11)
    Bodi-benkica dugih rukava, čarapice za stopala, odjelce/kombinezon od pliša,pamučna kapica i mislili smo ju strpati u zimski skafander s kapuljačom i staviti joj zimske pletene rukavice. Onda kad sjednemo u auto preko AS pokrijemo s dekicom. Nisam sigurna hoće li čarapice biti dovoljne, pa ću uzeti još i prave štramplice nek se nađu.
    malo si ga pretjerala
    što bi da se dijete rodi 1.1.
    na -25, naprimjer

ne treba ti skafander
    ni zbog hladnoće, a ni radi sigurnosti

obučeš do skafandera, u bolnici staviš u sjedalicu, preko prebaciš dekicu (dvije, tri), staviš u auto i kako se auto zagrijava, skidaš dekice

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa da, i ja imam te dvojbe ( hvala na savjetima,usput). Imamo cca 1,5h od rodiliša do doma, a k tome ne znam ni gdje će muž moći parkat tako da je to sve utjecalo na pretjerivanje u odjeći

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da, i ja imam te dvojbe ( hvala na savjetima,usput). Imamo cca 1,5h od rodiliša do doma, a k tome ne znam ni gdje će muž moći parkat tako da je to sve utjecalo na pretjerivanje u odjeći
    ti ćeš roditi na merkuru?
    kad TM dolazi po tebe, ne dolazi na ulaz u bolnicu nego na jedan parking iza bolnice, to ćeš vidjet tamo.
    tako da ne bu auto daleko, ne brini.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A super ako je neki parking tamo, vidjela sam samo one na ulici,ovaj drugi ne...očito da ćemo morat još jednom u obilazak

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ne znam da li je potrebno bebi rodjenoj u 11 mjesec nabavit skafander velicine 56,a imam od prve male velicinu 74,to ce joj bit preveliko za pocetak.....I za izlazak iz bolnice pripremila sam hulahopkice I termo carapace....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

micica, idete li autom skafander nikako nije potreban
    bebe u autosjedalicama ne smiju biti u predebeloj robi, budu normalno obučeni kao za po kući, pa ih se pokrije dekom ako je hladno

gizolito avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

meni je termin prošao, ali pripremila sam slijedeće:
    deblju kapice, vestu, benkicu dugih rukava, štramplice, ekstra čarapice i plišani bodi pa nek sestra u bolnivi kombinira ovisno o vremenu vani.
    imam još i vreču-skafancer (dakle bez ruku i nogu) ako bude jako zima, ma da ako nastavi ova južina (uz pretpostavku da ću napokon roditi) on će biti apsolutno izbačen
    za pokriti u as heklanu dekicu

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj gizolito prvotno napisa Vidi poruku
    imam još i vreču-skafancer (dakle bez ruku i nogu) ako bude jako zima, ma da ako nastavi ova južina (uz pretpostavku da ću napokon roditi) on će biti apsolutno izbačen
    za pokriti u as heklanu dekicu
    vreća skafander je apsolutno nepotreban
    i za nešto hladnije temperature, a kamoli za ove sada
    to ti treba ako je vani oko 0C, a vi idete u šetnju

i opet ću ponoviti skafanderi (sa ili bez rukava) u autu su apsolutno nepotrebni bez obzira koliko vani bilo hladno

i ne samo nepotrebni, nego i nepoželjni jer pojas sjedalice ne priliježe dovoljno čvrsto uz dijete preko skafandera
    Posljednje uređivanje od rahela : 27.10.2013. at 07:14

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

mamice što sve obući na bebu koja će iz rodilišta sredinom sječnja (ako budu temperature prave sječanjske )

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

bodi benkicu dugih rukava, štramplice, odjelce od pliša, kapicu i dekicu i AS (i malo probajte temperirati bebu u čekaonici, jer znaju raspalit grijanje ajme, ajme)

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    pa ako planiraš, kupi skafanderčić br. 62ili 68, kakve veze ima ako malo visi za taj prvi izlazak
    mi smo imali body dugih rukava, nekakve pamucne duge gaće,preko toga plišani kombinezon i skafander-medu, nije to debelo već samo ko stilizirana dekica.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja imam skafander 56 ali nisam ga planirala uzeti zbog AS. Nisam sigurna može li se bebač adekvatno svezati u AS ako na sebi ima skafander

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne može
    zato je dijete najbolje odjenuti normalno, zavezati i onda preko nabacati dekice

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja seka je za svoju zimsku bebu imala onu vrecu koja se kupi uz autosjedalicu, original, i koristila ju je cijelu zimu, jako prakticno jer se beba cim dodje na toplo moze razmotati bez da ju se probudi

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

pa možeš i dekicu bez ikakvih problema skinit s bebe

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Naravno da mozes, ali ove vrece su deblje, idu i straga, i kao kapuljaca oko glavice, nepropusne su za vjetar...griju bolje od par prebacenih dekica, probala sam. Jedino ne znam koliko kosta

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma ja mislim da je to papilova...za tih par metara koliko je potrebno iz rodilišta ili kasnije kuće do auta ili obratno... Dekicu možeš podvuć pod bebu, a AS prethodno isto malo temperirati na sobnoj temp.

I ja sam rodila u zimu. I bilo je -10 kad smo izlazili iz rodilišta.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Taj skafander jedino ima smisla ako se bebu vozi u šetnju u AS na kolicima - a to je ionako opasno. I samo si zamisli kako je bebi vruće i tom skafanderu u autu gdje je grijanje upaljeno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam...meni se cinila jako prakticnom za sve izlaske zimi, ne samo za iz rodilista (i nikako ne na kolicima).
    Auto je zimi leden dok se ne ugrije, a za kratke pruge po gradu i mi sjedimo u jaknama, zar ne.

Naravno da nije neophodna, ja ju s prvom bebom nisam imala (moje su btw ljetnice) a s drugom sam nasljedila od seke i skuzila koliko je prakticna i bolja od dekica. Bebu samo normalno obuces bez jakne, zamotas u sjedalicu i kad stignes izvadis. Nema oblaci, skidaj jaknicu, skafander...
    Kosta, ali nije bas bezveze papilova (iako se moze i bez naravno).

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Bodi dugi rukav,majica dugi rukav,majica s kapuljacom dugi rukav mali deblji plis,stramplice,hlacice plisane deblje,carapice ,as i dekica i kapica....termin krajem sijecnja.....e sad ako bude ovako toplo kao sad malo odmaknemo koji dio majice i to je to....auto ce biti ugrijan tako da mislim da ne treba vise...skafander nisam kupovala....tama dok mi dodjemo k sebi i budemo spremni za van bit ce i bolje vrijeme....bas nema potrebe dijete od par tjedan vodit na snijeg tek tako....ako mislitw da je ovo premalo slobodno me savjetujte....

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nije premalo, ja bi čak izbacila štramplice..mislim da je to nepotrebno..jednostavno pokri bebu debljom dekicom..
    I naravno da se ide van po snijegu, nego kaj Naravno, ne mislim ako je vani mećava ili ima toliko snijega da ne mozes gurati kolica

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

baby3put, ja otprilike ovako kao i ti
    skafandercica imamo nekoliko od starijih sekica, al to cemo za setnje u kolicima ili marami

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ako spremite više kombinacija pa da sestra obuče bebi u zavisnosti od vremena, pazite!

to sam ja uradila, jer je bila sredina aprila i moglo je biti i 15 i 25 stepeni
    imala sam plišano odelce bez rukava spremno a i jedno pamučno isto bez rukava (a za ispod bodić sa dugim rukavima)
    sestra joj je obukla oba!!! dok sam se ja presvlačila!!!
    naravno, napolju je bilo preko 25 stepeni, mi smo to skontali tek kad smo došli kući, a do tada smo se čudili što je dete tako rumeno u obrazima!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

isto to se i nama dogodilo
    i dvije kape joj je stavila

a vani isto 25, svi u kratkim rukavima

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Hehe....da oba bodica obukla sestra bebi....pa da poludis....bas me nasmijalo....jadna bebica u tome svemu....a ako bude ovakvo vrijeme i za dva tjedna stvarno cu i ja spremiti i proljetnu kombinaciju za svaki slucaj.....

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Tj oba odijelca...krivo sam napisala...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa zar stvarno nista ne razmisljaju?
    Mi imamo samo jednu kombinaciju
    Dekice su dvije, tanja i deblja, pa cemo s njima regulirati toplinu

Bakkar avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

I ja imam 15-tak dana do termina, već sam spremila opravicu za izlazak(nakon duge muke odabira jer je prva cura bila u sred ljeta, a sada ne znam koje je uopće ovo godišnje doba vani)! Spremila sam bodić dugi rukav i plišani kompletić: majica dugi r. i kombonezonić bez rukava! Naravno, čarapice (ne štrample) i kapica! E sad, pripremila ja i skafander-najdeblji koji imam i sad vidim da mi ne treba! Izaći će u AS, živimo 3 min autom od rodilišta i parkiranje je direkt pred vratima i doma i tamo! Imam i skafanderić koji je zapravo malo deblji kombinezonić, pa ne znam jel da pripremim njega ili da ovaj debeli ostavim doma i pripremim dekicu?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Bakkar prvotno napisa Vidi poruku
    I ja imam 15-tak dana do termina, već sam spremila opravicu za izlazak(nakon duge muke odabira jer je prva cura bila u sred ljeta, a sada ne znam koje je uopće ovo godišnje doba vani)! Spremila sam bodić dugi rukav i plišani kompletić: majica dugi r. i kombonezonić bez rukava! Naravno, čarapice (ne štrample) i kapica! E sad, pripremila ja i skafander-najdeblji koji imam i sad vidim da mi ne treba! Izaći će u AS, živimo 3 min autom od rodilišta i parkiranje je direkt pred vratima i doma i tamo! Imam i skafanderić koji je zapravo malo deblji kombinezonić, pa ne znam jel da pripremim njega ili da ovaj debeli ostavim doma i pripremim dekicu?
    dekicu

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Izasli smo iz bolnice 14.1. obuceni u stramplice, body dugi rukav, plisano odjelce, kapa. U As na bebu jedna tanka deka i jos jedna malo deblja. Sestra koja je oblacila bebu rekla streberski i bravo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •