Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Autosjedalica za malo krupnije dijete od 4 mjeseca

Mucka

Početno Autosjedalica za malo krupnije dijete od 4 mjeseca

Naše dijete ima manje od 4 mjeseca. S 3 mjeseca imala je već 7 kg. Imamo nekakvu sjedalicu koja ima onaj atest i sve skupa, doduše ne mogu je nigdje pronaći na netu (dobili smo je na poklon). Ta sjedalica je do 10 kg.
    Problem je u tome što imamo Citroen C3 koji je iznutra prilično oskudan prostorom i čak i ta sjedalica kad se okrene prema nazad (dakle onako kako treba) prednje sjedalo mora ići skroz naprijed pa je tamo skoro nemoguće sjediti. Definitivno moramo kupiti novu sjedalicu jer u ovu malo sumnjam.
    Razmišljam o nekom modelu koji bi bio od 0-18 kg. Ima li toga kod nas? Koja marka? Gdje? Može li se to montirati prema nazad?
    Ako ne ovo, jel' imate možda preporuku za nešto drugo? Ili da mi date neki dobar link. (Pregledala sam ove koji su na stickanom topicu, ali ta koja bi došla u obzir, nema je ovdje za kupiti).
    Svaka pomoć je dobro došla. Hvala!!!

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Isti problem sam imao sa Unom, Polom, Corsom i Fiestom. Jedino u Clio sam mogao normalno namjestiti sjedalicu.
    To su gradski automobili i u njima nema mjesta, a u nekim su i pojasevi na stražnjim sjedalima prekratki (Polo i Uno).
    Jedini način na koji se može vidjeti koja AS najbolje odgovara je otići u dućan, montirati i usporediti više modela, a svakako je najbitnije da zadovoljavaju standarde.
    Btw, mi smo kupili Chiccovu sjedalicu 0-13 jer smo samo nju mogli normalno montirati u aute, a zadovoljavala je standarde.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: Autosjedalica za malo krupnije dijete od 4 mjeseca

Citiraj Mucka prvotno napisa
    Naše dijete ima manje od 4 mjeseca. S 3 mjeseca imala je već 7 kg. Imamo nekakvu sjedalicu koja ima onaj atest i sve skupa, doduše ne mogu je nigdje pronaći na netu (dobili smo je na poklon). Ta sjedalica je do 10 kg.
    Problem je u tome što imamo Citroen C3 koji je iznutra prilično oskudan prostorom i čak i ta sjedalica kad se okrene prema nazad (dakle onako kako treba) prednje sjedalo mora ići skroz naprijed pa je tamo skoro nemoguće sjediti. Definitivno moramo kupiti novu sjedalicu jer u ovu malo sumnjam.
    Razmišljam o nekom modelu koji bi bio od 0-18 kg. Ima li toga kod nas? Koja marka? Gdje? Može li se to montirati prema nazad?
    Ako ne ovo, jel' imate možda preporuku za nešto drugo? Ili da mi date neki dobar link. (Pregledala sam ove koji su na stickanom topicu, ali ta koja bi došla u obzir, nema je ovdje za kupiti).
    Svaka pomoć je dobro došla. Hvala!!!
    Mi imamo autosjedalicu 0-18 kg ali i nju moraš montirati unazad , tako da ti ona zauzme puno više mjesta nego 0-13 kg. To ti je sjedalica veličine sjedalice 9-18 kg koja ima odmah ugrađeno postolje. Kako sam shvatila tebi je problem uski prostor na stražnjem sjedalu , iz iskustva mislim da ti ova sjedalica onda ne bi bila rješenje. Naša sjedalica je model Renolux i kupili smo je prije 6 g u TL ima sve ateste samo je stara .

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo kupili Jane-ovu (u Adax-u) sjedalicu 0-18 i montirali ju u Golf. Ivan je takodjer krupnija beba (rodjen s 4530)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I Rio je bio otprilike te kilaže, ali je nakon trećeg mjeseca počeo manje dobivati na težini, tako da još uvijek stane u Maxi cosi 0-13 kg (sad ima 11 kg i 74 cm). Naravno, bez jakne 8) . A sjedalica je montirana u corsi k'o zalijepljena. I ja sam bila u frci da ću morati kupovati sjedalicu 0-18, ali kako stvari stoje, izdržat će u ovoj još koji mjesec dok se ne počne dizati na noge.
    Nego, kad sam gledala te sjedalice od 0-18 činilo mi se da su sve uglavnom lošije od npr. Maxi cosi 9-18, barem što se tiče podataka iz dostupnih crash testova. Jesam li u krivu?

Mucka

Početno

Hvala cure, malo ću se onda strpiti s ovom sjedalicom koju imam. Probat ću je nekako montirati.

Off topic:
    Nina, super ti je ime djeteta!! Jako mi se sviđa.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mucka

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da nadodam da kod kombiniranih sjedalica 0-18 kg treba obratiti paznju na grupe za koje su dizajnirane, da li za 0 i I ili 0+ i I.

0 i I znaci da se dijete mora okrenuti u smjeru voznje kada dogura do 10 kg, sto znaci da ako je dijete krupno po tezini (ali se ne moze samostalno ustati), ovo opet nece biti dobra opcija. Ali ako je jedini problem da je dijete previsoko za sjedalicu za novorodence onda je ovo OK opcija.

Ako dijete tezi vise od 10 kg ali se ne moze jos samostalno povuci u stajaci polozaj (obicno oko godine dana starosti) onda se treba potraziti sjedalica koja se moze postaviti suprotno smjeru voznje do barem 13 kg odnosno sjedalicu koja nosi atest za grupu 0+, bilo to sjedalica samo za novorodence ili kombinirana sjedalica 0-18 kg (ali za grupe 0+ i I).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ancice, to sam i ja primjetila da se te sjedalice 0-18 smiju montirati obrnuto od vožnje do maksimalno 13 kila. A što ako je dijete teže od 13 kila, a još se ne može ustati?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nina, samo neke sjedalice 0-18 se mogu montirati suprotno smjeru voznje do 13 kg. Ostale do 10 kg.

ALI, ima sjedalica na europskom trzistu koje se mogu postaviti suprotno smjeru voznje i za vecu djecu, medutim ta moras posebno narucivati jer ih nema u trgovinama.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Naša autosjedalica je 0-18 kg i može se montirati suprotno od smjera vožnje do 9 kg a potom u smjeru vožnje.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kinder, koje je marke vasa sjedalica?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    kinder, koje je marke vasa sjedalica?
    renolux , kupljena prije 6 godina u TL , ali je sada ne koristimo jer imamo onu 0-13 , a planiram kupiti novu ( stara je 6 godina ) kao što si mi ti savjetovala prije koji mjesec !

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kinder, hvala

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ancice, hvala.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005