Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: upis u jaslice na sredini "školske" godine - za bebe koje tek tad pune godinu dana

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno upis u jaslice na sredini "školske" godine - za bebe koje tek tad pune godinu dana

konkretno, moj mali puni godinu dana u veljači. ja naravno tad počinjem raditi, a nemamo opciju da baka čuva dijete.
    prijavili smo ga u vrtić koji naravno nije dobio jer nema godinu dana u rujnu, ali naravno da stoji mogućnost da se upiše kad navrši godinu, što će biti cca 6 mjeseci nakon što je vrtić "počeo".

znam da jako puno ljudi uzima tete čuvalice do sljedeće vrtićke godine, ali me stvarno zanima kako to funkcionira u vrtiću? i financijski bi mi bilo puno lakše, i svi ostali aspekti - socijalizacija djeteta itd..
    opet, bojim se da ga neće prihvatiti jer će biti najmlađi, najmanji, zadnji došao itd.

majke koje ste bile u takvoj situaciji, javite svoje iskustvo!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

teško da ćeš uspijeti u vrtiću dobit mjesto sredinom godine, znam za par slučajeva. Oni su mogli dobit mjesto samo u smjenskim jaslicama, pa su se u 9 mj prebacili u normalne jaslice. Djeca se super prilagode prema novoj djeci, nema te šta biti strah. Po meni je bolje da krene što ranije u vrtić (jaslice), bolje se prilagodi. Kad je duže doma onda to ide puno teže.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi krećemo u jaslice u 1.mj. i bit će najmlađa. sada ima 13 mjeseci a svi imaju dvije godinice.
    ali u 12.mj će većina ići na GO pa će dječica biti domeka i onda opet sve ispočetka (adaptacija), mislim da su oni sada premali da bi sklapali neka velika prijateljstva.
    brzo će se oni uklopiti u grupu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

našu malu prijateljicu, rođenu u sred zime, primili su u vrtić nakon 1. rodjendana
    mama je zvala nešto prije da provjeri kako stoje s mjestom, jer nije bila primljena (automatizmom, jer je rodjena iza 31.8.)
    rekli su joj da je par djece tijekom adaptacije odustalo (a nema čuvanja mjesta), tako da je u njezinoj grupi bilo mjesto za nju
    puno veći problem je bio nakon ljetnih praznika i duže pauze

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je rođena 28.02. Prijavili smo se redovno, kao i ti, primljena je 1.3.
    e sad, moram napomenuti da sam rekla kako ću doći i osobno provjeriti tko je upao, a ona nije jer mi je pun kufer da se djeca primjau preko veze a ona ima sve uvjete (brat je bio u istom vrtiću, spadamo kod njih, oboje roditelja rade, prijavili se na vrijeme)
    navodno se oslobodilo mjesto :D ne znam...

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

da, pitanje je hoćemo li dobiti, zasad još ne mogu forsirati ništa, ali to je druga tema... a kako ti se mala snašla onda?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi pak trebamo krenuti u prosincu jer tada punimo godinu dana( isto AKO se nađe mjesto jer ga još nemamo, iz istih razloga, a ispunjavamo sve uvjete). Mene muči period zimskih praznika, koje uopće tete tada čuvaju i kako će tako mala beba s malim jasličkim stažom reagirati na te promjene, možda mogu iskemijati nekako čuvanje u prosincu ( malo ja GO, malo muž) ali opet je dio siječnja pod prazničkim režimom ( do kad uopće traju praznici u siječnju?), a do veljače ne mogu odgoditi nikako. Savjeti?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja znam jednu curu koja je krenula u vrtić 28.5. i sve promjene teta je lijepo odradila

inače službenih praznika nema u vrtiću , ali znaju spajati ako ima dovoljno zainteresiranih koji ostaju doma od Božića do Pravoslavnog Božića,

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

0
    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    inače službenih praznika nema u vrtiću , ali znaju spajati ako ima dovoljno zainteresiranih koji ostaju doma od Božića do Pravoslavnog Božića,
    Znači do zadnjeg se ne zna kako će to izgledati za Božić i Novu, tj.ovisi o svakom pojedinom vrtiću? Mi čemo u VG.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snašla se bez ikakvog problema. neam razloga za kemijat, odgađat, spajat, komplicirat...kad ide - ide

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    0

Znači do zadnjeg se ne zna kako će to izgledati za Božić i Novu, tj.ovisi o svakom pojedinom vrtiću? Mi čemo u VG.
    da moji su uredno isli u vrtic nakon Nove, ali dosta klinaca, koji su imali bracu/sestre skolarce su bili na skijanju, taj zadnji tjedan skolskih praznika.
    Kod nas uglavnom izgleda tako da se dvije bliske, generacijski grupe spoje u jednu ako nema puno klinaca u obje.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi na žalost nismo mogli nikako dobiti mjesto, isto je rođen u veljači-.Nije pomoglo apsolutno ništa, niti to što seka već ide u vrtić niti to što sam ja svako malo zvala i paničarila.
    Stvarno nam je bilo teško jer nemamo baka servis a nismo bili ni za opciju čuvalice.
    Skoro pa sam plakala pred njima, ništa nije upalilo. Kao niti s vrtićima koji su bili rezervna opcija, u gradu, tamo kao slovi da ima više mjesta.
    na kraju smo ga dali u privatni vrtić, jedva ga i tamo upisali (Črnomerec).
    I tek je s godinu i pol ušao u državni vrtić.
    Iz kojeg ste kvarta?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

sigečica trnje. nama je "problem" (kako je sve relativno!) što ja radim jako blizu doma, nekih 10 min pješke, i ne odgovaraju mi vrtići koji nisu u kvartu - ono kako često ljudi daju dijete u vrtić koji im je na putu do posla kao opcija b. ali eto, nadam se da ćemo išta dobiti!

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nadam se da ćete imati sreće i upasti.
    Mi nismo, iako smo imali sve uvjete, oboje radimo, starija kćer ide u isti vrtić ali nije bilo mjesta.Mali rođen u travnju.
    Pa smo imali sreće i teta čuvalica je pristala čuvati malog tih 2x tjedno kad sam bia u turnusu po cijeli dan.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj littletunafish prvotno napisa Vidi poruku
    sigečica trnje. nama je "problem" (kako je sve relativno!) što ja radim jako blizu doma, nekih 10 min pješke, i ne odgovaraju mi vrtići koji nisu u kvartu - ono kako često ljudi daju dijete u vrtić koji im je na putu do posla kao opcija b. ali eto, nadam se da ćemo išta dobiti!
    ja bih ti savjetovala da se počneš raspitivati i za privatne vrtiće u blizini. cijene sad nisu toliko različite, s obzirom da oboje subvencionira Grad Zagreb. Na žalost situacija je takva da su i jedni i drugi često puni, pa ti je bolje imati dvije opcije umjesto samo se držati jedne. Sretno!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508
    tu ti je pregledno, sve na jednom mjestu pa se raspitaj za privatne.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i mi cemo vjerojatno uskoro u potragu za mjestom u jaslicama (gradskim ili privatnim) u širem centru zg-a
    blizu kuce mi je jedan privatni u kojem vjerujem da ima mjesta, ali mi nikako nije "legao"

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

moja je rođena 26.1. i nije bilo opcije baka servis, ni gradski vrtić..tak smo završili u privatnom..
    u 5 mj. opet smo bili predali papire i opet nismo dobili tak da smo i dalje u privatnom..

Navodno jer nema braće i setara i kojekavih glupih razloga nije dobila gradski!!

neću komentirat ta sr*** jer očekujem u 6 mj. opet odbijenicu!

a iz principa ne želim preko veze upisivat dijete u vrtić!!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

haha šiškica, sretno sa principom! ja se uvijek tješim da nije ni drugdje bolje nego nama.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kao i svi drugi izvrtila sam si sto varijanti u glavi što i kako jer su nas na kraju zvali iz DV Kustošija da smo dobili mjesto a mi u Prečkom a ja nemam auto i imamo luda radna vremena tak da je odlazak iz kvartovskog vrtića totalno nepraktična stvar..
    a ovo s vezama mi je totalno muka ikoga pitati pa se osjećati dužan do groba, ljubit mu noge i da ti netko to konstantno nabija na nos , to nikako ne želim..
    Na kraju u privatnom plaćam ,za sad, 450kn i super sam zadovoljna, tj. prezadovoljna!!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa Vidi poruku
    moja je rođena 28.02. Prijavili smo se redovno, kao i ti, primljena je 1.3.
    e sad, moram napomenuti da sam rekla kako ću doći i osobno provjeriti tko je upao, a ona nije jer mi je pun kufer da se djeca primjau preko veze a ona ima sve uvjete (brat je bio u istom vrtiću, spadamo kod njih, oboje roditelja rade, prijavili se na vrijeme)
    navodno se oslobodilo mjesto :D ne znam...
    Curka rođena u 2 mjesecu. Kada su bili upisi rekli su nam da donesemo papire dva mjeseca prije nego što napuni godinu dana. Znaći nije đir kao kod vas da se papiri mogu predati kod regularnih upisa.
    Odnjela papire ovaj mjesec ali ne gajimo veliku nadu, zvat ću sada poslije praznika da vidim kakva je situacija.
    Inače u Rijeci je ostalo ne upisano više od 400 dijece od toga 170 sa pravom prvenstva.
    Ne znam što ćemo, ja ću kroz 2 mjesec iskoristiti stari godišnji, malo će mi uskočiti mama a onda u potragu za tetom čuvalicom.

Onda kažu nema nataliteta a država nam ne može osigurati ono osnovno, užas

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nakon kucanja na vrata nekolicini državnih vrtića u VG i naravno negativnih odgovora jer mjesta neeema...dođosmo u privatni, gdje, gle čuda, mjesta ima napretek.Imaju kapaciteta za cijelu novu jasličku skupinu a zainteresiranih nema pa će nas ugurati u postojeću grupu. Još uvijek mi nije jasno kako je to moguće, a ovaj privatni se plaća kao i gradski jer grad sufinancira.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

a ja nemam još mnogo informacija iz privatnih (to ćemo gledat nakon NG), ali kod nas nisu iste cijene - ovaj privatni u blizini, sufinanciran od grada, košta minimalno 1000 kn. tako da je razlika velika!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo jednog pozitivnog iskustva
    na stranicama Grada Zagreba vidjela sam da u jednim jaslicama blizu nase kuce ima jos par slobodnih mjesta
    nazvala vrtić, poslala zahtjev za upis+svu dokumentaciju
    nakon manje od 2 tjedna javili su nam da je mališa primljen (bez veza, podmićivanja i ne znam čega sve ne)
    imali smo prednost jer smo obitelj sa 3 djece, oboje zaposleni+"spadamo" baš pod taj vrtić
    eto

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •