Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: koliko je beba u platnenim pelenama ?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno koliko je beba u platnenim pelenama ?

Eto , baš smo večeras mm i ja raspravljali o platnenim pelenama i došli do zaključka da je jako mali broj majki koje koriste platnene pelene !
    Čak nam je palo na pamet da se može uspoređivati sa brojem Hrvata koji voze bob.

Što vi mislite o tome , koliki bi to bio postotak na vašem području ?

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja mislim da sam ja u Trogiru jedina. Svi me blijedo gledaju kad spomenem platnene, a kad ih stavim da se suše susjedi gledaju kao u svjetsko čudo. Sve u svemu niti 1%

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Vodenjak prvotno napisa
    Ja mislim da sam ja u Trogiru jedina. Svi me blijedo gledaju kad spomenem platnene, a kad ih stavim da se suše susjedi gledaju kao u svjetsko čudo. Sve u svemu niti 1%
    Mi odokativno procjenjujemo 0,5 % :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto vas to cudi?

kad sam ja prvi put oprala svoje pelene prije tri godine, pitala me susjeda kako mi je uspjelo oprati pampersice... da ne kazem da su me i ljudi koji su ih kasnije koristili blijedo gledali dok im ideja nije sjela.

ljudi pojma nemaju da platnene uopce postoje, a mitovi o pranju na potoku i peglanju peglom na zar jos uvijek su jaki. kao uostalom i mitovi o dojenju, dohrani, cijepljenju, i slicno.

da bi se broj korisnika povecao trebala bi jaka medijska kampanja. medjutim, to prilicno kosta.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mi smo sasvim slučajno naletili na platnene. još prije nego što sam saznala za rodu. i onda dođem tu na forum i skroz mi je normalno da se koriste platnene. i tako i pričam okolo kao da je to najnormalnija stvar. većina me uglavnom blijedo gleda, neki padnu na priču o okolišu, neki misle da je to zbog love, pa mi maltene hoće kupit pampersice (moja mama vlastita!?!?). uglavnom, tu u kostreni ne znam nikoga s platnenim. nitko nije ni čuo za njih... svi misle da su to obične tetra pelene. 0,5% - mislim da je i to previše!

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja uvijek vidim znatizeljne poglede kad stavljam pelene na susilo, ne znam u solinu vise nikoga tko ih koristi (a i pedijatrica se svaki put cudi, a cudila se i za marami kad nas je zadnji put vidila na odlasku iz ordinacije)
    a komentari se krecu od toga da je to sto ja radim ravno samoubojstvu, dok se neki pametniji jave kao da znaju za njih i objasnjavaju mi da se one koriste preko pampersica za siroko povijanje, a ne ovako

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u mom selu prijavljeno cca 700 stanovnika.

ja jedina upotrebljavam pp.

al ce nas uskoro biti 2 :D

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moj prosvjetiteljski rad je urodio plodom
    moja šogi će roditi krajem svibnja i ne samo da će koristiti platnene nego me je prešišala - šije da se sve praši, i to kako!!! :D
    nagovaram je da sve poslika i malo se pohvali, stvarno ima s čim
    neke koje je sašila noi sam stavila na onaj topic o slikama beba u pelenama za promidžbeni materijal

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja znam samo sebe i jos jednu forumasicu iz moje zemlje.
    najzanimljivije mi je kad se na pomen platnenih okrenu noviju i kazu "ti bas znas da pravis posao".
    heh

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

U Bjelovaru sam ja, ali vjerojatno postoji još netko jer je paket Kamarisovih iz Bebinog svijeta prodan. Svi me malo čudno gledaju, ali ima ih i puno starijih roditelja čija su djeca bila u platnenima (tada još nije bilo jednokratnih) pa im je to OK.

Bili smo na kontroli kod urologa ( naravno u kushies AIO), a ona kaže to je onaj slatki dečko u super pelenama. Bar nas je zapamtila!

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tak smo si i mislili , cure ne preostaje nam drugo nego pokazivati svoje pelenice na sve strane ! Mi isto znamo samo još jedne koji nisu vezani za RODU , a ostale su cure s foruma.

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    neki misle da je to zbog love, pa mi maltene hoće kupit pampersice (moja mama vlastita!?!?).
    Tak i moja mama, ali evo nakon skoro godinu dana polako ali sigurno posustaje i kupuje pampersice samo za sebe doma ,Pa ih V. stavi kada ga ona čuva .Ja se baš guštam sa tim platnenima i uživam ih objesiti na šrik pa neka svi gledaju.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Od ukupno sedam svojih prijatelja i kolega (koji su već roditelji ili čekaju bebu), kojima sam prezentirala svoje pelene te objasnila prednosti platnenih u odnosu na jednokratne, samo jedna se odlučila kupiti platnene.

Žao mi je što ih nije više.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i jedna beba je uspjeh, bravo :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

litala, u selu do tvoga ima još jedna.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo isto jedini u gradu koji koristimo platnene, kome god da sam pokazivala svima su super i lijepe, ali im se ne da, kao pampersice su puno jednostavnije

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja iskreno ne znam koliko mojih sugradjanki koristi platnene, a nisam ni ja znala za njih dok nisam procitala na Rodama. Jos nisam rodila, ali je veliki paket pl. pelena vec spreman i ceka moju bebicu da se rodi! Ljudi me uglavnom blijedo gledaju kad govorim o svojoj odluci, a od mame i MM imam 100% podrsku. Cak sam i jednu kolegicu uspjela ubijediti u sve prednosti pl. pelena, pa ce ih i ona kupiti za svoju bebu! :D

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Imam ih doma, no s prerano rođenom bebom od 2,5 kg, mogla sam te pelene samo zamišljati na njoj prva 3 mjeseca a sada kad ima nepunih 5 mj. još uvijek ne shvaćam kako da ih uguram u tu minijaturnu usku robicu. Današnje hlačice i haljinice su tak mini da mi PP + zaštitne gaćice izgledaju ogromne - skoro od pazuha do koljena.
    Ne znam, žao mi je, imala sam najbolju volju i shvaćam sve prednosti ali izgleda da će PP ostati neiskorištene.

Imam Kamarisov paket od 20 pelena, 10 uložaka, 3 zaštitne gaćice najmanji broj i paket papirića. Sve je novo, nekorišteno, pelene su samo jednom oprane jer sam ih pripremala za korištenje.

Ako netko želi kupiti prodajem za 1000 kn.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ruku na srce, prvi put sam čula za platnene pelene kad sam došla na Rode u 12 mjesecu prošle godine:smajlisesrami:

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

happy, pa narast će i tvoja beba
    a ima i većih brojeva robe,
    pa nije valjda da ćeš samo zbog mode odustati od zdravijeg načina :/

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem aries. Treba ti samo roba koja ima malo vise "lufta" oko guze. Nist drugo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Joj, da znaš kako sam ja bila skeptična u početku.

Ali, kad sam probala - radije bih ga stavila u kuhinjsku krpu nego u jednokratnu pelenu.

(Ovdje uvijek pokušavam zamisliti da moram biti 24/7 DVIJE GODINE u always plastičnom ulošku... brrrrrrr... )

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ajde probat ću

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Happy, držim fige da opravdaš svoj nick i budeš baš happy s njima!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Happy ide li ti dijete, obzirom da je ranije rođeno, na kakvu fizikalnu terapiju?

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Happy,sretno !

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I mi smo u platnenima!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

saška, onda trkom se upisati :D

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo znam ove cure s foruma iz Splita, još neke cure iz Kluba trudnica i ja . Ne znam koliki je to postotak. Ali svi mi se čude i pitaju šta mi je to, kad ih stavim na sušilo! Neki su oduševljeni, neki mi se čude.
    Napominjem da ni patronažna, ni njegova pedijatrica sa sestrom, ni doktorica na hitnoj sa sestrom pojma nemaju da to postoji! Ostale su začuđene!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sad kad vas čitam sve mi je čudno kako se to promijenilo otkad sam ja rodila. Dakle, mi smo imali one tetra pelene, ali svejedno, platnene. I nije to bilo tako jako davno da sad odjednom nitko ne pamti i da vas svi čudno gledaju. Kad sam rodila prije 8 god L., prvo mi je patronažna očitala bukvicu oko pampersica, a na pregledu i pedijatrica. I sad valjda te iste osobe se čude platnenima, svašta. :?
    Za malog, prije 5 godina, i sama sam se iznenadila kada je u rodilište trebalo donijeti pampersicu, odjednom više nitko nije spominjao zdravije platnene pelene. A eto, sad vidim da su ih svi već u tako kratkom vremenu i zaboravili.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dvije moje šogorice su svoju prvu djecu rodile negdje 90-tih, i koristile su starinske platnene pelene (tetra); zato što je to bilo ratno i siromašno vrijeme a Pampersice su bile jako skupe. Sjećam se da smo ih donosili iz shoppinga iz Austrije, a koristile su se za odlazak doktoru
    Moje su šogorice inače oduševljene ovim novim platnenim pelenama - jedna je rekla da je to nešto najljepše što je vidjela u životu

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mi smo ih koristili oko godinu dana i izgleda bili jedini u dubrovniku.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

meni najsmješnije to kako ljudi misle da koristimo platnene jer nemamo love... a svi fino obućeni, valjda misle da šparamo na bebi
    uf ponekad mi to ide na živce, ali uglavnom me zabavlja jer ja najbolje znam šta je za moje djete dobro!

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo samo da se i mi pohvalimo. Kupili smo platnen elene kamaris za našu bebicu. Čak se i MM ideja o platnenim pelenama sviđa.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vlac, bravo! :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

premda zivim u zagrebu gdje ima puno mama koje upotrebljavaju platnene, osobno ne poznajem niti jednu.
    pardon, ima jedna cura koju sam nedavno "uputila" pa i ona sada koristi platnene, ali to je cura koja je godinama zivjela u norveskoj i vec je sve znala o tome, samo joj je trebao netko za detalje.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Happy ide li ti dijete, obzirom da je ranije rođeno, na kakvu fizikalnu terapiju?
    Ne, ona je već treći dan bila otpuštena iz bolnice, žilava je i napredna, dostigla je po kilaži i puno starije bebe.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To sam te pitala radi pelena, meni je naime fizioterapeutica preporučila da dijete nikako ne povijam široko.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja prijavljujem još jednu preobraćenu,
    juhuuu, već imam 2 :D

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i ja moram priznati da san Rodu odnosno forum otkrila
    kad je moj A već prestao nositi pampersice
    ali kod mene je drugi problem u mom selu ih nema za kupiti
    a nisan ih ni po Splitu baš viđala,pa mislim da mame dok
    im ne budu dostupnije neće ih puno ni koristiti :/

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne bih rekla da je dostupnost glavni problem, uostalom internet je poprilično dostupan
    u zagrebu ih ima pa ih zanemariv % beba nosi
    prije bih rekla da tome kumuje neznanje, ali i komocija mama
    ja trubim svima, ali većina odmahne rukom "blago tebi kad ti se da s tim imati posla, kud bi ja da još i govna moram prati"

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i mene svi gledaju u čudu, komentari su baš su slatke, ali ZAŠTO ih koristiš ? zbog LOVE ili nečeg drugog?

ispadne da smo mi platneno pelenašice najsiromašnje ili bolje rečeno škrte i ne želimo potrošiti lovu na pampe

moja vlastita kuma me to pitala, ostala sam na par sekundi bez komentara ......

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam nekidan kupila novi auto. Jedan od glupih komentara (onako u šali) je bio Nemate novaca da djetetu kupite pampersice, a kupujete auto...

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Vodenjak prvotno napisa
    Ja sam nekidan kupila novi auto. Jedan od glupih komentara (onako u šali) je bio Nemate novaca da djetetu kupite pampersice, a kupujete auto...
    jadna naša djeca !

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja to uvijek okrenem na to da posto ne trosimo na pampersice imamo za kojekakve pi..arije. onda si oni misle... valjda nesto misle...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mene svi koji su vidjeli pelenice koje spremam za B gledaju u cudu kao da sam pala s marsa il sta. Pa komentari tipa ''bolje da si kupila djetetu pravih pelena umjeto sto si dala 2000kn za autosjedalicu'', '' tolike pare zaradjujete a dijete cete krpicama previjat'', '' ocito se ima para na bacanje dok ti se isplati trositi na prasak i struju i vodu'' i sl I sta ljudima reci nego je pa vi onda kupite pampersice i saftajte svojeg u njima. A ak pocmem pricati o prednostima i dobrobitima platnenih amo dobijem odmahivanja rukom, zavrtanje glavama u smislu ova nije sva svoja :/

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj enci prvotno napisa
    E baš mi je drago da mi nismo jedini u Dubrovniku :D

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja pohvaljujem trinity da je mene preobratila pa smo zapoceli sa koristenjem ima tjedan,dva...koristimo homemade pa ih jos nemam dovoljnu kolicinu za skroz izbacit pampersice ali danas su novi materijali kupljeni :D :D
    dizemo broj u splitu i okolici i u klubu trudnica redovito pricamo (trinity) o njima, pa su buduce majke bar upoznate od pocetka

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj vanjci prvotno napisa
    ja pohvaljujem trinity da je mene preobratila pa smo zapoceli sa koristenjem ima tjedan,dva...koristimo homemade pa ih jos nemam dovoljnu kolicinu za skroz izbacit pampersice ali danas su novi materijali kupljeni :D :D
    dizemo broj u splitu i okolici i u klubu trudnica redovito pricamo (trinity) o njima, pa su buduce majke bar upoznate od pocetka
    i ocekujem slike i novih pelena

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sis prvotno napisa
    Citiraj enci prvotno napisa
    E baš mi je drago da mi nismo jedini u Dubrovniku :D
    Niste jedini, iako smo mi, zasad, poluplatneni

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •