Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Beba sise palac

Dince Klince avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Beba sise palac

Nisam se dugo javljala a mucii me evo enkoliko dana jedan problemcic ako mogu tako reci,pa da potrazim savjet kod vas jer me uvijek utjesi
    Naime beba mi je star danas tacno 4mj,dojim je jos uvijek sve je ok,htjela je doskora cucu kada spava ponekad,a sada ne zeli vec stavi palac usta i sise ga,tako uvijek kada zadrijema ili kad je gladna,probudi se cesto ako joj ispane iz usta pa ja dodjem ponovo joj ga stavim u usta i ona zaspi
    Sad me zanima da li je to stetno sto ona sisa palac,hoce li joj se mozda deformisati ili nesto i da li postoji mogucnost da se ona odvikne toga imam hiljadu nekih pitanje povodom ovoga,meni je to olaksavajuce kad nece cucu i mirna je doji i kad zadrijema odnesem je u besiku i ona malo uzme palac,nekad ga i ne stavi usta i zaspi.

Molim vasa misljenja

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moje mišljenje

Prvo je vrlo olakšavajuće za mamu i za dijete, vrlo prirodno jer dijete zadovoljava nagon kojeg ima za cicanjem. Znači izvrsno

Onda opet druga strana priče: dok počne puzati, prstići u usta, ok, nije prestrašno, ali opet.
    Onda opet razvoj te čeljusti, ja sam npr. jaako dugo (sijećam se ) to radila i nemam nikakve posljedice, čeljust, zagriz sve je u redu.
    S druge strane znam slučajeve gdje je došlo do nekih deformacija kod zubića, kod izgovora...pa su aktualni logopedi i aparatići za zubiće u kasnijoj dobi.

Znači, ako ti dijete nije sklono, ne mora imati baš nikakve posljedice, a opet i može. Znači ne možeš biti sigurna nikako.
    Da li ćeš joj braniti, ne vjerujem da možeš, da li ćeš ju još poticati, samo je tvoja vlastita odluka.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

najbolje bi bilo da ne dudaju ništa, ali ako već nešto moraju ja osobno preferiram dudu, ako ništa drugo bar je anatomska...MM je cuclao palac pa si ga je izdeformirao (nije strašno, ali kad stavi jedan pored drugog vidi se ogromna razlika), a ja sam si bila izbila gornje zube zube prema van pa sam morala dugo nositi aparatić...osim toga oni koji sišu palac to jako dugo traje...a za dudu se da dogovoriti sa djetetom pa ju nakon nekog vremena zaborave...također nisam dala dudu E. preko dana (ono da mi hoda okolo s njom, to mi je malo too much) nego ju je dobila samo za spavanje...malcu sada isto čupam palac iz usta i dajem mu dudu i vidi se "napredak"...rijetko stavi palac u usta!
    Posljednje uređivanje od Boxica : 18.06.2011. at 11:37

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja Ela je cuclala palac do nekih 5 mjeseci i onda je samo odjednom prestala. Sisala ga je samo za uspavljivanje...Iskreno, bio mi je u početku "problem" kad je prestala, jer me to prije spašavalo nekad.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Moja D. je počela sisati palac u to vrijeme, sa 3,5-4 mj. Intenzivno ga je sisala nekih mjesec dana, onda je počela samo kad joj se spava ili kad je neka nova situacija(ako smo negdi van kuće/neka nova osoba i sl.), i sad sa skoro 8 mj. se uopće ne sijećam kad ga je zadnji put imala u ustima. To je normalna faza i ja to nikad nebi zabranjivala, pa niti poticala. Ja volim da je sve onako prirodno kako djetetu dođe samo od sebe...
    Eto, to je moje mišljenje.

Dince Klince avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Zabraniti ne mogu,hehe jer kad joj izvadim i stavim dudu ona pljune dudu i place dok joj ne stavis palac ponovo,kontam da je to faza jer dosad nije tako radila,kad joj dam zvecak ili svoj prst isto cucla ga a i stisce desnama,vec su joj tvrde,ne poticem je da stavlja prstic nego kad se probudi u pola sna,zmiri i place znaci nije se naspavala dam joj njen prstic ona uzme malo poslije ga sama izvadi..znaci da pustim mozda je faza,jer ionako joj ne mogu zabraniti beba je,sada je evo zaspala bez icega
    A mislim da je to s palcem zbpg toga sto sam je sve do 3 mj stezala ruke pelenom da mirnije spava,tada je htjela dudu sad kad to vise ne radim jer je vruce a i iskopa rukice van ona pocinje od tad palac u usta,nekad stavi i cijelu rukicu

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

i moja isto duda i to od maltene rođenja...to mi je drugo dijete i sve mi je novo, budući da prvo nije htjelo ni palac ni dudu...mene to isto muči i isto sam pitala pedijatricu pa mi je rekla za deformaciju zagriza i zubi...probala sam joj gurati dudu ali neće pa neće...moja je toliki fenomen da čim jedemo kašice, ona gura prst u usta...

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja je do 2mj sisala kažiprst i to bi cijeli ugurala u usta

Dince Klince avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Moja nekad zna i cijelu rukica staviti u usta problem mi je sad nastao jer joj kladi iz usta,valjda ce uskoro zubici i ona to razmaze po obrazicima i sva je sarena,crvene joj se obrazi kad su joj ruke vjecito u ustima,porbala sam nekoliko kremica a nista,pa idem pedijatru u utorak da vidimo,isto tako joj je i ispod vrata i na pregibima ruku i nogu,imate li kakvo rijesenje

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mene fascinira da viđam sve više djece koja cuclaju prstenjak i srednji prst (istovremeno). Prvo sam prije godinu dana vidjela jednu malu prijateljicu, bilo mi smiješno kak je baš ta dva prsta odabrala, a onda se kasnije iznenadila da ima još takvih prstenosrednjo cuclača. To mi je tak slatko da vam ne mogu opisati.

Nisam baš puno pomogla, sori.

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

starija ga je držala za spavanje do škole, a i mlađa ide tim putem

inače su normalne

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moj počeo sisat palac...i ja htjela gurat dudu...i onda mi dijete odspavalo 12 sati u komadu uz pomoć palca I odustala sam od dude (starijem sam ju par puta po noći morala vraćat u usta..) Vidjet ćemo kako će se stvari razvijat... Odlučila sam se ne živcirat oko toga...previše

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Moja Ela je cuclala palac do nekih 5 mjeseci i onda je samo odjednom prestala. Sisala ga je samo za uspavljivanje...Iskreno, bio mi je u početku "problem" kad je prestala, jer me to prije spašavalo nekad.
    Tako i kod moje Lucije, jednostavno prestala.. I ja bih nekad da uzme palac da mi se bradavice odmore.. Zato Sara još nije prestala, sad će 4 godine, ali koristi ga samo kad ide spavat..Zubići su ok.. ako ih do sad nije zdeformirala, vjerujem da ni neće više.. dobro, kad počnu trajni izlazit probat ćemo se dogovorit da palac ode u penziju, za svaki slučaj..
    Palci su jednaki, normalni..

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Mene fascinira da viđam sve više djece koja cuclaju prstenjak i srednji prst (istovremeno). Prvo sam prije godinu dana vidjela jednu malu prijateljicu, bilo mi smiješno kak je baš ta dva prsta odabrala, a onda se kasnije iznenadila da ima još takvih prstenosrednjo cuclača. To mi je tak slatko da vam ne mogu opisati.
    Ovako je kod mog! Nevjerojatno ali uvijek isto... srednjak i prstenjak u usta, a kažiprst mu je, dok je bio manji, završio u nosnici

Muči me to što u zadnje vrijeme non-stop ima te prste u ustima. Ispočetka mi je bilo ok, ali sad me već brine...
    Zaključujući iz vaših postova, nema mi druge nego čekati da sam prestane (a tko zna kad će on to odlučiti)
    Posljednje uređivanje od Suzzy : 08.07.2011. at 11:15

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moja beba isto cica rukicu ima 2 mjeseca jel to znak da je gladna?

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja beba isto cica rukicu ima 2 mjeseca jel to znak da je gladna?
    Sve bebe sišu prstiće i sve bake redoviti komentiraju: "a gladno dijete.."

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Sve bebe sišu prstiće i sve bake redoviti komentiraju: "a gladno dijete.."
    hehehehe
    i moja siše palac za uspavljivanje a i onako iz fore isto. i ne pada mi na pamet da je odvikavam sa njenih 6 mj. duda joj je uvreda kad je ponudim hehehe
    a osim oga baš mi je slatka s tim prstićem u ustima i kažiprstom preko nosa, mala ovisnica heheh

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moja L je sisala palac od četvrtog mjeseca do skoro druge godine (zubi joj nisu deformirani)
    Ja sam joj rekla da pusti sad malo lijevi da se odmori i krene s desnim palcem. Poslusala me, bilo joj je cudno i odustala je skroz od sisanja palca.

Inace nekih mjesec dana je za vrijeme podoja sisala i palac. Divota jedna.

Dince Klince avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I ja sam odustala od brige vezano za to,sada rijedje stavlja prstice usta,nekada kad je nervozna stavi palac pa spava,a vecinu vremena zaspi bez icega sama a i zubici ce joj uskoro pa i tada stavlja,kada je zasvrbe desni. Nadam se da ce proci i to kada niknu zubici

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Laia je cuclala palac desne rukice do skoro 4.5 godina. Ja sam bila jako zadovoljna jer se sama mogla umiriti, zaspati, uspavati se...smiriti...
    pozčela je sa 1.5 mjesec i od tada prospavala noć - inače smo isključivo dojili...

Zubarica nam je rekla da nema problema sa deformacijama dok ne krenu trajni zubi, a tako je i bilo... Prstić nije deformiran

Ja bih rado da i Maša otkrije prstić uskoro, za sada u najgorim trenucima imamo dudu, ali to je koma po noći... A i ona slina ispod plastike, pa hladnoća, pa zamjene duda u vrtiću, pa osipi... Vidjeti ćemo, ne zamaram se previše time...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

malena mi ima 7 mjeseci i siše palac maltene od rođenja...svi me masiraju otpočetka da joj vadim i odvikavam je, ali nemam srca kad vidim to blaženstvo na licu.
    a razlog zbog kojeg nemam srca vadit ga je taj da sam ja do sedmog osnovne sisala palac a sisala bih ga možda i danas da nisam ruku slomila. kad su je zagipsali, palac mi je bio na 5 cm od usta
    to su bile tri besane noći, kakva droga, kakvi bakrači Uglavnom, meni je palac bio skoro pa oguljen od sisanja, nokat čudan i sve se to vratilo u normalu. zubi su mi normalni i pravilni tako da nekih fizičkih posljedica nemam od toga a da me pitate, ne bih mijenjala nijednu sekundu sisanja palca Toliko me puta spasio od stresa, nervoze, ljutnje...da mi čak i danas kad je neka kritična situacija poleti prema ustima. ali to nije to nije više onak lijepo pohaban pa mi nije fini
    U svakom slučaju, gledam moju malenu dok siše i osjećam blaženstvo

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ivala, onda u cemu je problem? Znam, znam, masiranje od strane svih koji misle da znaju vise i bolje.
    I mi smo dobivali dobronamjerne savjete, ali zacudo skoro svi su dosli od strane odraslih osoba koje su kao djete cuclale neki prst. I svi bez izuzetka su rekli da im je to bilo blazenstvo i neka ga samo pustim.

Mislim da nema sanse da "odvikens" dijete od sisanja vlastitog prsta. Pa nije to duda pa da ju bacis i velis da je vise nema.
    Cini mi se da si si dok si pisala post sama sebi odgovorila na dilemu, pa cu ti samo dati nas primjer.
    Moj sin je poceo cuclati palac u trbuhu (vidi se na jednom UZV filmicu od par sekundi a i na slikicama koje su nam dali), pa me onda nije zacudilo da si je stavio palac u usta cim je skuzio kako. I nije ga vadio do prije par mjeseci. Dakle 4,5 godine. Kada je sam odlucio da vise ne zeli sisati. Naglasak na sam odlucio. Vrlo uskoro nakon toga poceo je mucati. Logopedi kazu da nije povezano jedno s drugim. Hm, nisam bas sigurna.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

zasto bi mucanje bilo vezano za cuclanje palca? moja 6-godisnjakinja jos uvijek koristi palac za uspavljivanje i nema nikakvih problema s nicim. palci su joj normalni, zuci su ok,sad trajni rastu pa cemo vidjet kakvi ce bit, i ne muca.
    mislim da je mucanje nema nikakve veze s palcem u ustima.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I moja cura otkrila palac, s dva mjeseca, meni to prirodnije od dude

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mislim da je u dobi oko 2 mj to normalno. moji su svi troje tada poceli, ali samo najstarija je i nastavila i to mislim zato sto je nisam dojila. ovi dvoje mladjih su prestali na moju zalost.
    da i meni je prirodnije i draze od dude

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    zasto bi mucanje bilo vezano za cuclanje palca? moja 6-godisnjakinja jos uvijek koristi palac za uspavljivanje i nema nikakvih problema s nicim. palci su joj normalni, zuci su ok,sad trajni rastu pa cemo vidjet kakvi ce bit, i ne muca.
    mislim da je mucanje nema nikakve veze s palcem u ustima.
    Kad je prestao cuclati palac, to mu je, po mom misljenju, bio jako veliki shock, stres, nazovi kako zelis, a posljedica je bilo mucanje.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A zašto je prestao s cuclanjem?

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto je prestao s cuclanjem?
    U razmaku od par dana se dva puta do krvi ugrizao za jezik. Ja sam mu ispricala kako sam se i ja znala jako ugristi za jezik kad sam imala krive zube ali da se to sve ispravi sa aparaticem i da nista ne brine. Nije mi na kraj pameti bilo da ce mu to izazvati takvu reakciju da prestane sisati palac. Odmah. Tj cas. Uhvatio se desnom za lijevu i lijevoj vise nije dozvoljavao pristup ustima. Koja je to znaga volje bila! Totalno sam se iznenadila.
    To je trajalo nekoliko dana. Onda se ponekad znalo desiti da se pred spavanje za vrijeme citanja zaboravio i stavio palac u usta a ja sam misleci da radim ispravno sto mu pomazem da ustraje u svojoj odluci onda palac njezno gurkala van, jer ako je izdrzao par dana, zasto ne bi i dalje. (moje razmisljanje tada. Ne bih to ponovila sada.) Ali ocito mu je taj palac jako falio jer kako inace objasniti to strasno mucanje koje se ubrzo pojavilo?
    Prestao je sa bas jakim mucanjem onoga dana kad sam mu rekla da ako zeli moze i dalje cuclati palac. Odmah ga je stavio u usta. Pa je stavio desni. Pa opet lijevi. I odlucio da mu niti jedan vise nije fin. Ali se rjesio tereta moje prisile da ne smije cuclati palac i prestao mucati. Ne tvrdim da ce se ista stvar desiti sa bilo kojim drugim djetetom. Samo iznosim nas primjer. Koji je specifican, jer moj sin ima problema sa govorom i razumjevanjem i ritmom u govoru i sto se govora opcenito tice kasni za vrsnjacima, tako da je mucanje bilo jos samo jedna extra stvar u nizu. I po mom misljenju definitivno izazvano shockom radi prestanka cuclanja palca.
    Sorry na dugom odgovoru. Ne bih htjela da me netko krivo shvati.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Moja beba od skoro 1god isto cucla prst kad se mazi I kad ide spavat, ali mene nije briga. Nikad nije dudu htjela ni blizu
    Ne opterecivam se time iako mi svi ali SVI govore kako ce joj se palac iskrivit, kako ce zube I desne iskrivit, onda neke sasvim 10te osobe govore da sameljem papar I sa necim ga namazem na palace, halo??? Bebi od 1god???
    Ocito je to svima puno veci problem nego meni

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Zaboravih napomenut dojena beba I jos uvijek dojimo

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moj bebo gura šaku u usta, vjerojatno jer ne zna ipak naci palac, a gurne jako pa je to budi po noci, seka to ne radi, nadam se da ce ipak naci palac i prestati sa šakom

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marusha99 prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravih napomenut dojena beba I jos uvijek dojimo
    Sad si me utjesila, jer ja sam uvijek mislila da on sisa palac kao zamjenu sto nije bio dojen. Mojem su se zubici iskrivili nakon 3,5 godina a palac mu je bio isto u komi. Sad vec nekoliko mjeseci ne sisa palac i taj se oporavio, a gornji desni su mu iskrivljeni. Morat cemo po aparatic kad bude stariji...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •