Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: upala bubrega

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno upala bubrega

dragi moji,
    prekjuče je počela strahovita bol koja je kao posljedicu imala i povraćanje, nešto strašno, najstrašnije. kako sam dojilja, nisu mi htjeli dati voltarn inkeciju, pa sam se patila pola dana ai onda su ju ipak dali. koliko sam ih samo dobila nakon carskog. dobila sam i juče klavocin bid koji sam poečla pit juče u 13 h. do sad sam popila 3 tablete. tek juče je počela temeraturaa, juče naveče, i imam ju skroz, nije nešto visoka, ali dođe do 38,5, nekih 10 sati po pijenju paracetamola 1000.
    radila sam pretrage , crp 40, leukociti normalni, u mokraći eritrocita odsta i bakterija dosta. sad čekam nalaz urinokulture, koji će bit za 3 dana!!
    ono što me zanima je, vi sa iskustvom, koliko dugo traje ta temperatura i kad antibiotik počinje djelovat, imate li kakva iskustva?
    bit ću vam zahvalna za bilo koju informaciju. ne mogu zamislit da me neko šalje u bolnicu, imam bebu od 7 mjeseci koju dojim!

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    dragi moji,
    prekjuče je počela strahovita bol koja je kao posljedicu imala i povraćanje, nešto strašno, najstrašnije. kako sam dojilja, nisu mi htjeli dati voltarn inkeciju, pa sam se patila pola dana ai onda su ju ipak dali. koliko sam ih samo dobila nakon carskog. dobila sam i juče klavocin bid koji sam poečla pit juče u 13 h. do sad sam popila 3 tablete. tek juče je počela temeraturaa, juče naveče, i imam ju skroz, nije nešto visoka, ali dođe do 38,5, nekih 10 sati po pijenju paracetamola 1000.
    radila sam pretrage , crp 40, leukociti normalni, u mokraći eritrocita odsta i bakterija dosta. sad čekam nalaz urinokulture, koji će bit za 3 dana!!
    ono što me zanima je, vi sa iskustvom, koliko dugo traje ta temperatura i kad antibiotik počinje djelovat, imate li kakva iskustva?
    bit ću vam zahvalna za bilo koju informaciju. ne mogu zamislit da me neko šalje u bolnicu, imam bebu od 7 mjeseci koju dojim!
    Mislim da bi ti kroz 24 sata trebalo biti bolje.ja sam u fazi dojenja dva puta bila pod takvom upalom.drugi put na rubu sepse.tada sam ostala u dnevnoj bolnici jedan dan, dobila intravenozno antibiotik i onda isla doma bas zbog bebe

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

ja imala temp.do 40 a kada sam dobila atb za 2 dana je vec pala temp.skoro pa skroz
    isto su bili u pitanju bubrezi,nece te slati u bolnicu,biti ce ti bolje
    ja sam pila cefalin 16 dana i dojila,mala je imala 2 mjeseca

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    ja imala temp.do 40 a kada sam dobila atb za 2 dana je vec pala temp.skoro pa skroz
    isto su bili u pitanju bubrezi,nece te slati u bolnicu,biti ce ti bolje
    ja sam pila cefalin 16 dana i dojila,mala je imala 2 mjeseca
    uf, sad si me utješila, znači dva dana si imala temp. 40? a dva dana nakon antibiotika ti je bilo bolje, to je onda sutra.. nadam se da će bit bolje

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da bi ti kroz 24 sata trebalo biti bolje.ja sam u fazi dojenja dva puta bila pod takvom upalom.drugi put na rubu sepse.tada sam ostala u dnevnoj bolnici jedan dan, dobila intravenozno antibiotik i onda isla doma bas zbog bebe
    šta to znači na rubu sepse?! kako?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

s čime ste snižavale temperaturu dok dojite?

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Po crp-su mislili da imam urinarnu sepsu i zato su me hospitalizirali.na srecu nalazi su pokazali poslije da nije bila.poslije su mi rekli da je to jedna od cescih sepsi.u svakom slucaju isla sam doma nakon 24 sata i jos 12 dana pila antibiotik oralno.i tri tjedna bila na bolovanju da bi dosla k sebi.inace od zadnjeg carskog vucem e coli koje se ne mogu rijesiti..

Poslano sa mog GT-I8190N koristeći Tapatalk 4

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Po crp-su mislili da imam urinarnu sepsu i zato su me hospitalizirali.na srecu nalazi su pokazali poslije da nije bila.poslije su mi rekli da je to jedna od cescih sepsi.u svakom slucaju isla sam doma nakon 24 sata i jos 12 dana pila antibiotik oralno.i tri tjedna bila na bolovanju da bi dosla k sebi.inace od zadnjeg carskog vucem e coli koje se ne mogu rijesiti..

koliki ti bio crp?

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ako se dobro sjecam 206.morala bi provjeriti na otpusnom pismu

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako se dobro sjecam 206.morala bi provjeriti na otpusnom pismu

uf.. meni je juče bio 40, e sad, nadaam se da mi je potrefljen anibiotik pa da ne raste dalje

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ma biti ce ok
    Jesi davala urinokulturu?

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

s čime ste snižavale temperaturu dok dojite?
    po 2 paracetamola od 500mg,a kad mi je bila 40 nije pomagalo pa sam popila voltaren rapid(ali prvo zvala dr da provjerim jel mogu )
    crp mi bio 150

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uf, ja sam imala CRP čak 350 i nešto sitno. Kako nisam imala drugih simptoma osim visoke temperature (nisu me boljeli bubrezi, niti sam imala uobičajene urinarne simptome) dr me poslala doma da pijem andole i tek drugi dan u labos, a nakon očitanja nalaza je nastala panika.....

Dobila sam Novocef, temperatura je pala za 2 dana, nisu me slali u bolnicu.
    Nisu mi pogodili antibiotik bez nalaza urino kulture, tako da sam nakon nekog vremena pila još jednu turu antibiotika, a sve mi se čini da mi ne gine niti 3.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma biti ce ok
    Jesi davala urinokulturu?

jesam, čekam nalaze u ponedjeljak. danas imam temp u 5 popodne 38, i onda pala, nisam mjerila, ali se osjećam bolje, funkcioniram i vratio mi se apetit, valda to znači da je antibiotik potrefljen. i ja popijem paracetamol 1000.
    no@, 350?! auuuuu!!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jesam, čekam nalaze u ponedjeljak. danas imam temp u 5 popodne 38, i onda pala, nisam mjerila, ali se osjećam bolje, funkcioniram i vratio mi se apetit, valda to znači da je antibiotik potrefljen. i ja popijem paracetamol 1000.
    no@, 350?! auuuuu!!!
    nažalost ne mora značiti da ti je antibiotik dobro izabran. premda meni nisu dobro izabrali antibiotik (na nalazu urinokulture to je doslovno pisalo) temp mi je brzo pala, a CRP se spustio sa 350 na 10, no bakterije su još bile u ogromnom broju.

Obrati pažnju kada prestaneš piti antibiotike kako se osjećaš. Umor, osjećaj iscpljenosti i depresivnosti mogu biti znakovi i dalje prisutne urinoinfekcije (ja sam imala osjećaj da mi je sve što trebam napraviti kvantna fizika)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

btw provjeri s ekipom s dojenja, ali možda ne bi bilo loše da piješ uvin čaj.

uglavnom ako već nešto piješ navodno ne bi ga trebalo kombinirati s brusnicom ili C vitaminom jer se "tuku" odnosno međusobno neutraliziraju djelovanje.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    nažalost ne mora značiti da ti je antibiotik dobro izabran. premda meni nisu dobro izabrali antibiotik (na nalazu urinokulture to je doslovno pisalo) temp mi je brzo pala, a CRP se spustio sa 350 na 10, no bakterije su još bile u ogromnom broju.

Obrati pažnju kada prestaneš piti antibiotike kako se osjećaš. Umor, osjećaj iscpljenosti i depresivnosti mogu biti znakovi i dalje prisutne urinoinfekcije (ja sam imala osjećaj da mi je sve što trebam napraviti kvantna fizika)
    ok, fala
    sutra mi dolazi antibiogram pa ćemo vidit. nadam se da će bit ok

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo, da javim meni je napokon nakon više od 2 mjeseca nalaz u redu.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dakle, moj nalaz je stigao sterilan! doduše, prij nego sam dala mokraću, popila sam dva klavocin bida, reče mi dr da to neće smetat, e sad, crp 40, bolovi, a urin sterilan?!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da li si se propisno oprala prije davanja urina ( dva puta sapunom , detaljno ispiranje , bez brisanja , srednji mlaz urina)?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Da li si se propisno oprala prije davanja urina ( dva puta sapunom , detaljno ispiranje , bez brisanja , srednji mlaz urina)?
    pa jesam, naravno, da nisam ne bi bilo toliko sterilno, zar ne?
    Posljednje uređivanje od nataša : 17.10.2013. at 17:52

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa jesam, naravno, da nisam ne bi bilo toliko sterilno, zar ne?
    Za obican urin mislim.
    da li si ga davala u isto vrijeme kad i urinokulturu?
    Posljednje uređivanje od sirius : 17.10.2013. at 18:47

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Za obican urin mislim.
    da li si ga davala u isto vrijeme kad i urinokulturu?
    aha, to misliš. nisam, nisam u isto vrijeme, što je je, moguće da je to izazvalo takav nalaz, prvi uzorak davala sam direktno u labaratoriju i to par sati nakon održavnaj higijene, drugačije nije bilo izvedivo.. ali crp j bio visok? od čega??

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uk 24 sata nakon početka uzimanja antibiotika je vjerojatno sterilna zbog antibiotika, a ne zato što nije bilo bakterije u urinu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znači li to da treba ponoviti urinokulturu nakon antibiotika

ja sam i s prvim i s drugim detetom ( u njihovoj dobi od 2.5 mjeseca) imala istu priču pila sam Novocef

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    znači li to da treba ponoviti urinokulturu nakon antibiotika
    Da.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onda ne preostaje da nataša kroz par dana ponovi opet urinokulturu

Pravila pisanja postova