Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: opterećenje kravljim mlijekom

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno opterećenje kravljim mlijekom

Evo mlijeko nam se napokon spustilo na 1+, ( s time da se 2 godine nije pomicao s određene brojke). E sad gastrička bi htjela da probamo optrerećenje, ali to treba provesti u hospitalizaciji ( cca 1.5 dan). Ima li tko kakvih iskustve u svezi tog . Mala inače ima 4.5 godine, a uz to ima i druge alergije.

Inače smo prošle godine bili na opterećenju s kozjim mlijekom, ali nismo prošli ( to smo radili u dnevnoj bolnici, cca 2-3 sata)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima li vas još????

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Jel netko mozda radio ovu pretragu u klaicevoj da mi malo opise kako to izgleda?
    Mi moramo to obaviti jer su svi nalazi negativni (iz krvi i flasteri na ledjima), a reakcija je bila burna u obliku jakog povracanja, grcenja, bljedila, malaksavosti... Receno nam da nema drugog nacina, a mora se u bolnickim uvjetima radi moguce reakcije.
    Ono sto mene najvise brine je to sto ako ce imati reakciju mora ostati, tj nociti u bolnici. Ima samo 13 mj i jako je vezan uz mene. Ne znam uopce kako cemo to prezivjeti. Citam da djeca znaju dozivjeti takav sok da se skroz promjene.
    Zanima me dal im to mlijeko daju samo kroz jutro pa i ako ce biti reakcije mozda se do navecer opiravi pa probam nagovoriti da ga na spavanje puste doma. Zivimo blizu bolnice. Jel pristaju na tako nesto?
    Bas sam sva u brigama kako ce to sve proci

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja mala je bila tad kad sam pisala , imala je 4.5 godine, test pozitivan od rođenja, ali se tad smanjio na 1. razred, pa je rekla doktorica da proba.

izgledalo je nekak ovak mala je ujutro dobila brumilu ( u slučaju da krivo krene pa da odma mogu dat lijek), svako pol sata je dobila oko 20ml, koje se posle postepeno povečavalo, tako da je do 14 sata dobila više 2 dcl, tam nije bilo reakcija, pasu je postili doma, da dođe ujutro, osim u slučaju jakih gušenja da dođe odma. Do doma je dobila osip oko usta, kontaktirali smodoktoricu i rekla nek pratimo i dođemo ujutro, do jutra nije bilo ništ, ali svaki put kad bi joj dali mlijeko se osipala, pa smo odložili mlijeko za bolja vremena, nakon nekog vremena smo joj počeli davati jogurte i kiselo mlijeko i to je isšlo, a mlijeko nikak, uvijek osip.

Inače nisam ja bila s njom u bolnici, nego muž jer sam imala doma sisavca, koji je isto alergičar.

Sa nekih 5 godina i sitno smo počeli s kozjim mlijekom , a sa šest i pols čistim mlijekom, inače kravlje mlijeko pije jako rijetko( doma pije kozje, i jogurte, a u školi ponekad kakao ili šalicu čistog mlijeka)

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Jel netko mozda radio ovu pretragu u klaicevoj da mi malo opise kako to izgleda?
    Mi moramo to obaviti jer su svi nalazi negativni (iz krvi i flasteri na ledjima), a reakcija je bila burna u obliku jakog povracanja, grcenja, bljedila, malaksavosti... Receno nam da nema drugog nacina, a mora se u bolnickim uvjetima radi moguce reakcije.
    Ono sto mene najvise brine je to sto ako ce imati reakciju mora ostati, tj nociti u bolnici. Ima samo 13 mj i jako je vezan uz mene. Ne znam uopce kako cemo to prezivjeti. Citam da djeca znaju dozivjeti takav sok da se skroz promjene.
    Zanima me dal im to mlijeko daju samo kroz jutro pa i ako ce biti reakcije mozda se do navecer opiravi pa probam nagovoriti da ga na spavanje puste doma. Zivimo blizu bolnice. Jel pristaju na tako nesto?
    Bas sam sva u brigama kako ce to sve proci
    Osobno ne bih pristala na hospitalizaciju samo zbog testa ako ne bih mogla biti uz dijete. Ili bih trazila mogucnost : pute ga navecer kuci ,da nocim u stolcu , ili bih platila apartman , ili bih odgodila pretragu ( bilo koju ako zivot nije u pitanju).
    ne treba dijete traumu nocenja u bolnici ( samo) osim ako joj nije zivot i zdravlje u pitanju.
    nema previse veze sa samim testom , ali samo da znas da postoje druge opcije.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A to rade samo u Klaićevoj?

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala na odgovorima. Ne znam gdje sve rade pretragu. Mi smo kad je imao reakciju na KM zavrsili na hitnoj u Klaicevoj i od tada idemo tamo gastroenterologici s kojom sam prezadovoljna. Nemam sumnje da pretragu moramo napraviti, ali me muci ta noc koju bi morao ostati sam.
    Kad smo na hitnoj zavrsili isto su ga htjeli zadrzati u bolnici jer su rekli da se kod alergije nikad ne zna i da je prvih 24-48 sati opasno, ali ja sam potpisala da cu ga odvesti na svoju odgovornost doma jer mu je bilo bolje, a jos sam ga i dojila pa mi je bilo i radi toga vazno da smo skupa.
    Ako ne mogu ostati s njim (a koliko citam po forumima, ne dozvoljavaju da roditelj iza 18h ostane) pitat cu da ponovno potpisem da ga vodim sa sobom.
    Naravno, ako nece biti zivotno ugrozen. Jel me mogu nekako prisiliti da ga ostavim ili je roditelj taj koji o svemu odlucuje?
    U prilog mi ide i ova Jelenina informacija da zapravo kroz jutro rade test i do navecer bi sigurno doslo do reakcije ako je i dalje alergican.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e da i kažem još jedno iskustvo kad sam posle 7 mjeseci bila s klincem u bolnici, bilo je jedno djete na testiranju za neki lijek, mali se osul i brzo počel disati tak da je on ostao u bolnici ( imal je tad nekih 2 godine)

s druge strane pričala mi je jedna med. sestra iz klaićeve kak je ona cjepila svoga alergičara, jer je morao svaki put nakon cjepljenja ostati u bolnici.

inače me je gastrička tražila da se mala optereti s sojom s nekih njenih 2 godine, na to nisam pristala jer soju ne konzumiramo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naravno da te mogu prisiliti, ako je dete jako ugroženo.

a inače kaj se tiče blizi stanovanja klaićevoj, jednom mi je muž rekal da bi bilo dobro da se prebacimo u susjedstvo kolko često smo tam, bez hitnih stanja.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako nemate hitnu i neplaniranu hospitalizaciju onda zreba napraviti plan djelovanja . Nakon odluke , dogovora i plana , treba pripremiti sebe i dijete.
    Nikako ne ici u bolnicu bez detaljnij informacija i onda sa planom na osnovu tih informacija.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kad bi to trebali raditi, pazi dete ti ne smije biti bolesno, šmrkavo, ni kihasto, ni imat bilo kakvu promjenu na koži

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e može li pitanje kakvo mlijeko ste mu davali, možda postoji mogućnost da od kuće donesete nešto kaj mislite konzumirat i inače ( tak sam ja nosila maloj kozje mlijeko kad je godinu ranije bila na testiranju).

Inače doma kad piju mlijeko sada piju domaće, ne više kupovno.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Rekli su mi da mora biti potpuno zdrav. Bas je jucer poceo smrkati, a valjda ce ozdraviti kad nas pozovu. Rekli su kroz mjesec dana, mozda za tjedan, a mozda za tri, cetiri, ovisno o guzvi.
    Do sada je tri puta u zivotu probao mlijeko (ne racunajuci dojenje naravno).
    Prvi put, s par dana jer nismo znali dobiva li na tezini (mijenjali su mu stalno gips jer je rodjen s deformitetom), a slabo je cicao pa me patronazna nagovorila da mu dam malo adaptiranog kao da budem sigurna da je sit. Ja blesaca sam poslusala i uzeo je svega 2-3 gutljaja i nakon toga je povracao. Nisam mu onda vise davala, nego sam ga stalno drzala na cici tak da smo samo dojili. Tada nisam posumnjala na alergiju, nego sam si to povracanje protumacila kao da mu nije dobro sjelo.
    Drugi put, morala sam uzimati sumamed kad je imao nepunih 2 mj. U apoteci su mi savjetovali da me uzimam kad dojim, al doktor je rekao da bas moram taj antibiotik pa sam podoj nakon sumameda izdojila i bacila, a malom u zamjenu dala adaptirano. Sat vremena nakon kaj je pojeo je poceo povracati. I tako cijelu noc u mlazovima. Sve skupa nekih 7-8 puta. Ujutro sam zvala pedijatricu i rekla mi je da pratim dalje i ako mu je dobro da ne trebam nigdje ici, a ako mu i dalje bude lose da odem u klaicevu na pretrage. Njemu je bilo dobro pa nismo nikud isli, a ja sam ga nastavila samo dojiti (unatoc sumamedu).
    Treci put, imao je 7 mj. Jako je lose spavao u tom razdoblju pa su mi rekli da bi mozda bilo dobro da se navecer bolje najede pa sam mu dala kasicu s mlijecnim udjelom ("za laku noc"). Tada je izgledalo kao da ce umrijeti. Neprekidno povracanje, grcenje, urlanje od bolova, bljedilo, poluprisebnost... Jurili smo u klaicevu ko ludi, mislili smo da umire. Tada je receno da je vjer. alergija na KM. Napravili smo sve pretrage, nalaz krvi i flasteri na ledjima su negativni. Eto i sada nam preostaje jedino test opterecenja.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Pitala sam gastricku dal da kaj donesemo. Rekla je da ce oni davati svoje mlijeko, a mi mozemo eventualno u to staviti neku njegovu zitnu kasicu da lakse pojede.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Probaj vidjet dal možete tu pretragu odradit negdje drugdje npr. na Srebrnjaku. Tamo su sretni kad roditelj hoće ostat s djetetom i noćenje je 200,00 kuna. Mi smo se trebali cijepit pod nadzorom (jer je alergo test bio pozitivan na jaje) u Klaićevoj, ali ne bi mogla bit uz nju u slučaju komplikacija, pa smo to odradili na Srebrnjaku, tamo se mora ostati preko noći, ali sam bila s njom. I nije problem dobit termin, ne čeka se dugo, mi smo i odgađali zbog bolesti i sve vrlo brzo i bez stresa obavili. A u Klaićevoj čekamo termin operacije 2 mjeseca duže jer smo tražili apartman da budem s njom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •