Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Tiha patnja

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Tiha patnja

Schreien bei Geburt verboten!
    Die werdende Mama Katie Holmes (27) kann sich schon mal darauf einstellen, dass ihr die Errungenschaften der modernen Medizin bei der Entbindung vorenthalten werden. Sie darf bei der Geburt ihres Babys nicht einmal vor Schmerz schreien. Scientology verbietet die Verabreichung schmerzstillender Medikamente während der Entbindung – auch Stöhnen oder Schreien sind nicht erlaubt. Scientology schreibt eine „silent birth“ vor, damit das Neugeborene nicht traumatisiert wird, wenn es die Mutter weinen oder stöhnen hört.
    Leichter gesagt als getan. Kelly Preston (42), John Travoltas Frau, sagte in einem Interview vor einigen Jahren, dass sie während der Hausgeburt von Tochter Ella um eine Betäubung bettelte. Aber John hatte keine Zeit mehr, sie in die Klinik zu bringen. „Am Schluss war es wirklich extrem schmerzhaft, weil sie so groß war“, beschreibt Kelly die 13 Stunden andauernden Geburts-Qualen. John selbst sprach später von einer „wunderschönen, lautlosen Erfahrung, während der ein Kind liebevoll und ohne Geschrei oder Gerede auf die Welt gebracht wurde.“ Typisch Mann - er musste ja auch nicht leiden...
    slobodni prijevod

katie holmes će morati rađati u potpunoj tišini jer tako nalaže scientologija
    nema stenjanja, ne daj bože vrištanja da se dijete ne bi istraumatiziralo pri porodu ako čuje mamu kako stenje ili plače
    zabranjeno je uzimanje bilo kakvih lijekova
    travoltina žena kaže da je pri kućnom porodu svoje kćeri molila nešto za smanjenje bolova koji su trajali 13 sati, ali nisu stigli do bolnice
    john taj porod opisuje kao prekrasno tiho iskustvo kada dijete u ljubavi dolazi na svijet bez suvišne priče i vriske

to sam neki dan čula na njemačkom rtl-u pa sam sad kopirala s njihove stranice
    navodno se katie već sad priprema tako da su glasovnu komunikaciju i ostale zvukove u kući sveli na minimum

a ja mislila da je ono s uzv-om bio highlight

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam pročitala negdje,al se sad ne mogu sjetiti izvora,da se čak i prvi tjedan s bebom izbjegavaju preveliki kontakti....beba je čvrsto umotana itd

ne znam,sama je izabrala i partnera i vjeru -odrasla je osoba

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    da se čak i prvi tjedan s bebom izbjegavaju preveliki kontakti....beba je čvrsto umotana itd
    :shock:

ajme

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uh, Dawson joj je bio sto puta bolji

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

besposleni pop i jariće krsti

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isusebože, ovo je totalno izvitopereno tumačenje prirodnog poroda...

Naravno da je i za majku i za bebu bolje ako imaju nemedikalizirani porod i naravno da je bolje ako ona uspije čuvati snagu i ne rasipati je na uzaludno vikanje i stenjanje već se koncentrirati na kvalitetno tiskanje...znam po sebi , da mi je bilo lakše kad me Miro vodio kroz trudove i da mi je bilo lakše ako se ne bi pustila i izbezumljeno vikala...

Ali ovo je mostruozno, stavljati joj nekakvu vražju napravu u usta kako bi joj se fizički onemogućilo da pisne - đizus pa kako je mogla pristati na takvo ponižavanje i joooooooj, a tek na rečenicu o minimalnim kontaktima s bebom mi je samo knedla zastala u grlu...luđaci, luđaci, luđaci :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    besposleni pop i jariće krsti
    Baš tako, kompletni Hollywood je totalno pobenavio. Od dosade i obijesti više ne znaju što bi.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, krvavo mi je to kako se žene i rastaju, ne znaju kud bi s lovom (a ne sjete se gladnih), i da ne nabrajam tu Sodomu i Gomoru, a onda briju na nekakav tihi porod. Moš mislit. A onda će tom djetetu koje nije traumatizirano pri porodu platiti kakav internat kilometrima udaljen od roditelja ili će ga čuvati raznorazne dadilje dok ovih nikad neće biti doma, a za nagradu će mu kupovati skupe igračke, kasnije automobile i naučiti ga svim važnim stvarima života. Ko što je porod bezglasni.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nazalost u to ulazi i da mama ne smije komunicirati sa bebom prvih tjedan dana,uopce nijednu rijec bebi uputiti i tjelesni kontakti svode se na minimum.
    Taj prvi tjedan pristup djetetu nema cak ni lijecnik,prvi puta beba ce biti pregledana tek nakon tjedan dana :(

I kod nas su izasli clanci

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=312213

a na t-portalu na dnu imate linkove na jos vjesti o njima

http://www.tportal.hr/teen/slavni/fset.html

Sve u svemu jadno djetesce uz takve roditelje :(

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Katie je zabranio i uzimanje bilo kakvog lijeka protiv bolova pa će jadnica dobro zapamtiti svoj prvi porod.
    ovako izvučeno iz konteksta ova rečenica zvuči jako tužno i poražavajuće

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ja sam pročitala negdje,al se sad ne mogu sjetiti izvora,da se čak i prvi tjedan s bebom izbjegavaju preveliki kontakti....beba je čvrsto umotana itd

ne znam,sama je izabrala i partnera i vjeru -odrasla je osoba
    Je to je istina. To je fora scientologije da se djete ono stavi u cocun. :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je ovo čitati katastrofa. Pa ti ljudi više ne znaju kaj bi od objesti. Ma malo mi se sve to skupa gadi :smajlić koji bljuje:

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Je to je istina. To je fora scientologije da se djete ono stavi u cocun. :/
    Valjda zato što ju je izmislio pisac SF-a. Možda je zamslio da se rađamo u komuškama (ne znam kak se zove onaj film sa D. Sutherlandom, a ni da li sam ovo dobro napisala )[/quote]

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Baš ne znaju što bi od sebe, jadna mala beba, sad mi je muka, i onda će bebica plakati i tražiti mamu i biti sama,...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj smoki prvotno napisa
    Baš ne znaju što bi od sebe, jadna mala beba, sad mi je muka, i onda će bebica plakati i tražiti mamu i biti sama,...
    Meni su suze u očima kad pomislim na siroto malo stvorenjce..nadam se, nadam se da će njoj ipak proradit majčinski instinkti i da neće dozvoliti nešto tako strašno

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nazalost u to ulazi i da mama ne smije komunicirati sa bebom prvih tjedan dana,uopce nijednu rijec bebi uputiti i tjelesni kontakti svode se na minimum.
    a koji su im argumenti za to?
    (ne da mi se sad proučavati scijentologiju da bih došla do tog odgovora, pa ako netko zna)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    nadam se da će njoj ipak proradit majčinski instinkti i da neće dozvoliti nešto tako strašno
    A ne znam zašto nekako sumjnjam u to, pa zamisli da onda svijet vidi ili ti kaj su te sei...nešto vjere, pa kaj bi onda oni rekli...i njen dragi "mužić".

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

:shock:
    pitanja vjere su vrlo osjetljiva, mada je ta scientologija nešto upitno, ne znam kako da se izrazim, a da ne uvrijedim nekog
    kloklo je dobro napisala kako je to "totalno izvitopereno tumačenje prirodnog poroda"
    mala katie je pristala na to sve :/
    kako je Bomballurina rekla "Sodoma i Gomora" - u tom svijetu čestih rastava i djece koja služe samo za poziranje, zanima me gdje će katie biti kroz par godina (a možda i ranije), te što će to dijete pričati svom šrinkiću :?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma bitno da se dijete ne sjeća kako je mama vrištala na porodu

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

O ovome je bilo prije neki dan na Novoj (neka emisija navecer, slucajno naletila) ... cak su bili snimili neke mame u predradaoni (cini mi se Vinogradska), i uglavnom nitko nije vikao pa je kao to bila poveznica, a u emisiji je gostovao doktor iz Vinogradske (ne znam ime) kojemu je sve to bilo u najmanju ruku glupo, rekao je samo da porod ovisi o zeni, neke sute, neke vicu i da je to sasvim osobna stvar (a mislim sta rec na pitanje 'pa recite doktore da li to bas tako jako boli?') ... sve u svemu ponekad mi se cini da ne znaju o cemu bi pa snimaju ovakve bedaste priloge za TV.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •