Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pravo na trudnicki pregled u bolnici

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Pravo na trudnicki pregled u bolnici

Ne znam da li je on u pravu....kao sto naslov kaze ginekolog iz dz mi je odbio dati uputnicu da odem na pregled u bolnicu.
    Pregled bi bio na tocno 31tj, on tvrdi da je to prerano da idem u bolnicu.
    trudnocu vodim privatno i ne mogu vise ici privatno (doktor koji radi u toj poliklinici vise ne radi tamo,nego samo u bolnici) a ja i dalje zelim kod njega.
    sa ginekologom iz dz nisam uopce zadovoljna niti sam ikad imala s njim ikakve veze....osim sto mi je davao uputnice za prethodne dvije trudnoce za bolnicu...od cca 35tj
    nikakvih troskova nema vezano uz mene, sve sam radila privatno, radim do samog kraja....nisam na laznim komplikacijama....nista...

E sad da li je on u pravu il ne?
    I da li su to neka nova pravila vezana uz hzzo i ove nove restrikcije vezano uz stednju na uputnicama?

Ja planiram ici u bolnicu pa makar i bez uputnice pa cu traziti da tamo platim pregled ako ne dobijem od njega

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moguce . Treba nazvati info telefon hzzo -a. Vjerojatno socijalni ginekolog radi preglede do 35 tj . trudnoce , a daje uputnicu samo ako postoji potreba za pregledom u bolnici koje on ne moze pokriti.
    " nije mi simpatican" nije dovoljan razlog za hzzo koji placa preglede , s cilj je da se obavi primarno sve sto se primarno obaviti moze. Bojim se da niti ginekolog ne moze izdati uputnicu bez osnove ( ovo bi bilo bez osnove).
    Posljednje uređivanje od sirius : 14.10.2013. at 06:28

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala na odgovoru....
    ma htjela sam samo provjeriti....Jer znam veliki broj zena, konkretno mojih kolegica sa
    osla koje su cijelu trudnocu vodile u bolnici....bez ikakve "osnove"
    Nije da izvoljevam neke svoje gluposti...tipa nije mi simpatican, cekaonica nije u rozom sa cvketicima I nitko me hladi percem dok me pregledava....al stvarno je koma....da napise, ime....javilo bi se jos mojih sljedbenika
    Nemam iskustva sa time jer sam uvijek isla privatno pa tek tada oko 35tj u bolnicu.....

Ma jedino me ljuti...kaj znam da hrpetina laznih komplikacija se kakti vodi pod rizicne i kaj ti ja znam....i onda za sve dobiju uputnicu bez problema....(primjer susjede...)

Vjerovatno cu otici u bolnicu bez uputnice i trazit da mi naplate pregled....nemam mi ocito druge....
    Nakon sto provjerim na tom info telefonu....Netko neki broj? To nije onaj bijeli?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nije to do ginekologa nego do politike hzzo-a .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

možes zvati prvi broj, pravo za koje pitas je pravo iz obaveznog zdravstvenog osiguranja http://www.hzzo-net.hr/16_01_01.php

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala
    Nazovem pa napisem sto su mi rekli....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Nisam dobila hzzo, zvat cu sutra...ali sam saznala u drugoj ordinaciji da navodno se sad trudnoca mora voditi do 38tj kod ginekologa u dz ili privatno....
    Tek onda mogu dobiti uputnicu za bolnicu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Vjerujem da je tako, ali to se mora odnositi samo na sasvim "normalne" trudnoće ( stavila sam navodnike na normalna, jer rijetko cijela trudnoća prođe bez ikakvih problema).

Dat ću ti savjet, a ti odluči da li smatraš da možeš tako ili ne. Priznajem da ja jesam. Kada mi je "moj" ginekolog bio dežuran u bolnici, išla sam kod njega kao hitan slučaj, napisao bi bolovi, tlak, strah...Dobro, moja trudnoća je bila pod posebnim nadzorom zbog prethodno izgubljene bebe. A tlak i strah su bili konstanta
    No, trudnica ima pravo ići u bolnicu na pregled ako ju bilo što zaboli ili nešto slično. Bez uputnice. Dogovori se sa ginekologom da dođeš vikendom ili uvečer.

Nadam se da ovim postom nikoga ne smetam i da to nije nezakonito.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ma ja sam sama sa sobom odlucila da cu doci bez uputnice i reci...naplatite mi...

Samo kad hzzo uvodi ovakve nove restikcije...trebali bi prije uvesti reda koma ostavljaju vodjenje trudnoce....naravno da ne mislim da samo dr u bolnici vrijede....al ovaj moj je nazalost .....ne da mi se ni pisati....
    sigurno ima super ginekologa u Dz,al moj nije takav.....eto....pametni ce reci..trebala si ranije misliti....
    al eto....

Najlakse je slijediti pravila i mjere stednje.....A kad bi trebalo slijediti adekvatnu medicinsku uslugu.....e to je onda balkanijada

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I nakon sto sam dobila dijagnozu Gestacijskog dijabetesa(nikakvu
    laznu....).. I dalje mi ne da uputnicu.....za bolnicu za pregled u 34tj

Jednostavno ne mogu prihvatiti cinjenicu da se toliko zainatio...Citiram: Ja odlucujem od 1.9. Tko kad ide u bolnicu
    Samo izbacuje neke dugogodisnje frustracije.....
    U bolnici u cekaonici desetak trudnica manje trudnih od mene, bez ikakvih komplikacija ...sa urednim uputnicama...

Ljuti me, stoopet nekima moze ,nekima ne moze....

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

probaj preko lijecnika opce prakse.

ako se dobro sjecam, kad sam isla u petrovu na predkoncepcijsku i na ogtt u prvoj trudnoci, a kasnije i na profile, pisao mi je dr. opce prakse.
    istina, to je bilo davno, ali provjeri.
    nazovi petrovu, ref. centar za dijabetes i pitaj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •