Moja curka ima 4 tjedna i prije nekoliko dana izasle su akne. Ima ih bas puno, po cijelom licu. Za sada sam ih prala kamilicom i spricala termalnom vodom al nema pomaka. Imate kakav savjet? Da li je netko koristio nesto sto pomaze?
Moja curka ima 4 tjedna i prije nekoliko dana izasle su akne. Ima ih bas puno, po cijelom licu. Za sada sam ih prala kamilicom i spricala termalnom vodom al nema pomaka. Imate kakav savjet? Da li je netko koristio nesto sto pomaze?
Da li si bila kod pedijatra na pregledu sa mjesec dana?
Problemi s kožom kod beba obično se povuku sami, ali za svaki slučaj pitaj.
Ja sam počela mazat sa svojim mlijekom, i iako se nisu skroz povukle smanji crvenilo i djelomično nestaju.
Imali smo groznih problema i pomogao nam je obicni melem, nista drugo - ni moje mlijeko ni termalne vode ni kamilica.
kamilica ti nije baš dobro rješenje, isušuje kožu. svi su moji prošli fazu novorođenačkog puberteta i to prolazi samo od sebe, trebaš održavati čistim i ne se previše zamarati. ako bi se jako pogoršalo (jako crvenilo, svrbež i sl.) odi do pedijatra.
Bile smo kod pedijatra i izgleda da je ipak uz akne i osip. Mozda na nesto sto sam jela, kaze dok mozda citrusi, a stvarno sam jela dosta mandarina. Pa vidjet cemo sad...
moj je malac imao baš finu čistu kožu kad se rodio, osim što je imao milia (bijeli grizasti prištići) tu i tamo.
s nekih 4-5 mj. su se počele javljati crvene točkice po obrazima i oko usta.
doktorica je prvo rekla da je to reakcija na slinu koju vjerojatno razmrlja okolo dok gura ruke u usta.
kasnije su se obrazi i počeli rumeniti pa je rekla da je ipak vjerojatno dermatitis.
mažemo 2-3 puta dnevnom aderminom kremom i sad je super.
Mi smo krenuli sa dojenackim aknama oko 4og tjedna. Medjutim nikako nije prolazilo.. Kroz mjesec dana bila je osuta kompletno po licu i vratu, te potiljku. Najgori moguci pubertet-scenario. Kad je imala 2 mjeseca stanje je bilo alarmantno i vise pedijatricino "proci ce" nije dolazilo u obzir. Ponovo smo isli kod doktorice i utvrdjeno je da je doslo do upale te je stavljena malena na antibiotike i par dana kortikosteroidne masti koja je smuckana u ljekarni. Povuklo se sve u roku od par dana, ali je lice ostalo grubo od isusenih pristica. Opet sam isla kod dr. i onda mi je rekla da joj perem lice prokuhanom vodom i mazem Laroche Lipikar baume ap kremicom. Od onda do danas (imamo 6 mj) joj perem lice ujutro i navecer i mazem lipikarom i imamo predivno lice. Neki sam dan bila kod dermatologice koja ju je pogledala i pitala sam ju je li u redu da joj mazem svaki dan lice time i rekla je da je to u svakom slucaju u redu.
ps. kamilica je pogodovala upali (iako je patronazna rekla da perem kamilicom). tako da sam kamilicu kao dermo-lijek zauvijek izbacila.
Evo, nakon dva tjedna stanje se smirilo ikoza vec puno bolje izgleda...sad joj samo namazem adermom jer joj je lice ostalo jako hrapavo.
I mi imamo bijele prištiće po licu, pojavili su se sa 2tj starosti. Rodila se sa čistim ličekom a sad je ko mali pubertetlija. Mažem kamilicom vec 2 tjedna al nema pomaka na bolje, jos je i gore tako da sa kamilicom prestajem, samo joj je suha koža od toga.
Sad budem malo ne mazala sa nicim, a poslije probamo sa bepanthenom....
Da te utjesim, moja sad ima 6 mjrseci i prekrasan ten. Prištići su trajali mjesec dana i nestali i čini mi se da ni jedna krema tu nije pomagala.
A valjda je to sve normalno, samo mi žene bi odmah to sve sanirale![]()
Ja sam alergična na prišteve (odmah sam pred ogledalom i ˝operiram˝ čim ugledam da se nešto sprema na mom licu :D)
A bepanthen se nesmije dugo koristiti?