Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: novorodenacke akne

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno novorodenacke akne

Moja curka ima 4 tjedna i prije nekoliko dana izasle su akne. Ima ih bas puno, po cijelom licu. Za sada sam ih prala kamilicom i spricala termalnom vodom al nema pomaka. Imate kakav savjet? Da li je netko koristio nesto sto pomaze?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da li si bila kod pedijatra na pregledu sa mjesec dana?
    Problemi s kožom kod beba obično se povuku sami, ali za svaki slučaj pitaj.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj milamaja prvotno napisa Vidi poruku
    Moja curka ima 4 tjedna i prije nekoliko dana izasle su akne. Ima ih bas puno, po cijelom licu. Za sada sam ih prala kamilicom i spricala termalnom vodom al nema pomaka. Imate kakav savjet? Da li je netko koristio nesto sto pomaze?
    ja nisam nicime tretirala,povukle se same sa 3 mj,ali nije ih imala puno
    Posljednje uređivanje od ki ki : 15.10.2013. at 09:01

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja sam počela mazat sa svojim mlijekom, i iako se nisu skroz povukle smanji crvenilo i djelomično nestaju.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Imali smo groznih problema i pomogao nam je obicni melem, nista drugo - ni moje mlijeko ni termalne vode ni kamilica.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kamilica ti nije baš dobro rješenje, isušuje kožu. svi su moji prošli fazu novorođenačkog puberteta i to prolazi samo od sebe, trebaš održavati čistim i ne se previše zamarati. ako bi se jako pogoršalo (jako crvenilo, svrbež i sl.) odi do pedijatra.

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Bile smo kod pedijatra i izgleda da je ipak uz akne i osip. Mozda na nesto sto sam jela, kaze dok mozda citrusi, a stvarno sam jela dosta mandarina. Pa vidjet cemo sad...

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

moj je malac imao baš finu čistu kožu kad se rodio, osim što je imao milia (bijeli grizasti prištići) tu i tamo.
    s nekih 4-5 mj. su se počele javljati crvene točkice po obrazima i oko usta.
    doktorica je prvo rekla da je to reakcija na slinu koju vjerojatno razmrlja okolo dok gura ruke u usta.
    kasnije su se obrazi i počeli rumeniti pa je rekla da je ipak vjerojatno dermatitis.
    mažemo 2-3 puta dnevnom aderminom kremom i sad je super.

enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Mi smo krenuli sa dojenackim aknama oko 4og tjedna. Medjutim nikako nije prolazilo.. Kroz mjesec dana bila je osuta kompletno po licu i vratu, te potiljku. Najgori moguci pubertet-scenario. Kad je imala 2 mjeseca stanje je bilo alarmantno i vise pedijatricino "proci ce" nije dolazilo u obzir. Ponovo smo isli kod doktorice i utvrdjeno je da je doslo do upale te je stavljena malena na antibiotike i par dana kortikosteroidne masti koja je smuckana u ljekarni. Povuklo se sve u roku od par dana, ali je lice ostalo grubo od isusenih pristica. Opet sam isla kod dr. i onda mi je rekla da joj perem lice prokuhanom vodom i mazem Laroche Lipikar baume ap kremicom. Od onda do danas (imamo 6 mj) joj perem lice ujutro i navecer i mazem lipikarom i imamo predivno lice. Neki sam dan bila kod dermatologice koja ju je pogledala i pitala sam ju je li u redu da joj mazem svaki dan lice time i rekla je da je to u svakom slucaju u redu.

enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

ps. kamilica je pogodovala upali (iako je patronazna rekla da perem kamilicom). tako da sam kamilicu kao dermo-lijek zauvijek izbacila.

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo, nakon dva tjedna stanje se smirilo ikoza vec puno bolje izgleda...sad joj samo namazem adermom jer joj je lice ostalo jako hrapavo.

enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Jipi!

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

I mi imamo bijele prištiće po licu, pojavili su se sa 2tj starosti. Rodila se sa čistim ličekom a sad je ko mali pubertetlija. Mažem kamilicom vec 2 tjedna al nema pomaka na bolje, jos je i gore tako da sa kamilicom prestajem, samo joj je suha koža od toga.
    Sad budem malo ne mazala sa nicim, a poslije probamo sa bepanthenom....

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da te utjesim, moja sad ima 6 mjrseci i prekrasan ten. Prištići su trajali mjesec dana i nestali i čini mi se da ni jedna krema tu nije pomagala.

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

A valjda je to sve normalno, samo mi žene bi odmah to sve sanirale
    Ja sam alergična na prišteve (odmah sam pred ogledalom i ˝operiram˝ čim ugledam da se nešto sprema na mom licu :D)

A bepanthen se nesmije dugo koristiti?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •