-
Najnovija događanja:
nakon što sam Mariji povećala dozu na dvije i pol žličice na svakih jedva 5 sati, a bez nekog vidljivog efekta (nije se prestajala žaliti na bolove, kroz dan je popila svega oko deci i pol tekućine i to uz nagovaranje, podmićivanje i prijetnje) i nakon mog trećeg sloma živaca taj dan, mi smo se konzultirali s pedijatricom i otišli na Šalatu na hitnu ORL. Uplašili smo se dehidracije i mogućnosti da bi mogla postojati neka tinjajuća upala koja se radi ovih velikih količina antipiretika ne stigne pokazati, a istini za volju kad jedno dijete u zadnjih 5 dana ne pokazuje poboljšanje a drugo čak ide nagore nisam psihički mogla izdržati čekati još dva dana na redovni kontrolni pregled.
Na sreću, sve je u redu, rane izgledaju dobro, Tomici su i bubnjići već fino zarasli, jedino naravno što je Marija dehidrirana.
Ali, mama, ona vam MORA piti! (ma nemoj mi reći!)
Morate ju stalno nagovarati! (A ŠTA MISLIŠ DA RADIM ZADNJIH SEDAM DANAAAA!)
Zaprijetite joj da će završiti u bolnici ako ne bude pila! (taj smo argument ispucali već treći dan).
I onda je doktorica natočila punu čašu vode i rekla Mariji da ili će sad pred njom popiti tu svu vodu ili ide na infuziju. I tako su dva doktora stala ko žandari uz moju kćer dok je ona na stolcu za preglede plakala nad onom čašom. Dok sam ja u mislima već organizirala cjelonoćno dežurstvo u bolnici uz nju, nakon jedno dvadeset minuta ona je ipak popila tu vodu i krenuli smo kući. Doma je pojela još šefljicu juhe (naravno uz prijetnju da se inače vraćamo u bolnicu).
Inače, Nataša, na pakiranju sirupa Lupocet (paracetamol) piše da je preporučena doza za dijete 1-5 godina 1-2 žličice do četiri puta dnevno, što je 120-240 mg paracetamola do 4 puta dnevno. Nama su u bolnici rekli da neka ne idemo preko tih doza, pa mi je zato malo čudno da su vama rekli da može 500 mg 4 puta. Ja se nisam samovoljno usudila ići puno preko preporučenih doza, tko zna, možda sam ipak trebala davati više pogotovo prvih dana, djeca bi mi sigurno bila u boljem stanju, ali... Kad čovjek nije sam dovoljno stručan da bi mogao ocijeniti kratkoročne prednosti i dugoročne opasnosti takvog postupka, onda sluša doktore.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma