Dakle, zanima me ima koja od vas "neodgovornih" da se prvi puta javila svom ginekologu u 17-om TT?
I koja je bila reakcija dotičnog?
Dakle, zanima me ima koja od vas "neodgovornih" da se prvi puta javila svom ginekologu u 17-om TT?
I koja je bila reakcija dotičnog?
Prva trudnoća, u 12 tt.. išla vidit šta mi se to ciklus opet ulijenio![]()
Dobro, sad mi je lakše.
Koliko znam, nisam propustila ništa bitno što se pretraga tiče, tak da mi je savjest čista, jedino me mrvicu brine reakcija ginekologa u stilu "Reklo bi se da je čovjek s godinama iskusniji i pametniji"![]()
Ja bi bila sretna da mogu tako dugo pocekati. Svaki put se nabrijem da me ne vidi prije 11.tt. a onda promrljam pa od straha odjurim ranije.
Imam frendicu koja nije uopce znala da je trudna, trebala je obaviti nekakav zahvat pa otisla ginekologu da vidi sta ce i kako ce kad joj menga kasni. Na kraju je doznala da od zahvata nece biti nista do daljega jer je puna 4mj.trudna. Tak da ima vas jos![]()
ajde sada reci ti nama kako ti se je to desilo?
(radi nas znatiželjnih i onih koji se stalno nadaju da su T a da to neznaju)
Posljednje uređivanje od krojachica : 16.10.2013. at 12:55
moja jedna je saznala da je trudna tamo negdje oko 22tt....
pa nije to tako rijedak slučaj, pogotovo kod žena s neredovitim ciklusima, koje npr. mjesecima nemaju menstruacije
ili recimo neka dojilja koja još nije ni imala prvu menstruaciju nakon poroda pa ni ne zna da je ovulirala i zatrudnila ....
Prvi put otišla sa 13 tjedana trudnoće,drugi put sa 16 tjedana trudnoće.
Znala sam da sam trudna,nisam žurila. Sve je bilo u redu.
Zašto bi bila bitna reakcija ginekologa?
Ako se trudnica dobro osjeća, nema nikakvog razloga da ode na pregled prije 8 tjedana. Ponavljam, ako nema bolova, ako nema krvarenja, pogotovo ako nije prva trudnoća, te ako trudnica nije inače bolesna i ne uzima neku terapiju radi svoje bolesti, ako ne ide na preglede ili rendgen snimanje, ako ne radi posao povezan sa otrovima, zračenjima, dizanjem tereta, ne kreće na daleki i naporan put...,ne treba juriti liječniku. Samo se odgovorno ponašati, fino papati i poći doktoru tamo u trećem mjesecu.
Ustvari, ako uobičajeno živi i radi lagano, ako se osjeća dobro, ako joj je psihički OK da nema potvrde liječnika, nema nikakvog razloga ići odmah.
Dobro, 17. tjedan je poprilično kasno, ali kad mama nije stigla prije pored dvoje malenihnije prekasno.
Moji su odlasci bili nakon druge izostale menstruacije (10-11 tjedan). Osim u trećoj trudnoći, gdje me strah poslao prerano, pa sam se još 2 tjedna izluđivala čekajući potvrdu otkucaja, jer se ništa nije vidjelo.
u 2. trudnoći sam prvi put bila kod ginekologa blizu 20 tj. trudnoće. u to vrijeme mi nije bilo neuobičajeno da menstruaciju ne dobijem i po 3 mjeseca, mučnine su mi bile svakodnevnica jer sam patila od napada panike pa kad se sve to skombiniralo nije mi napamet palo da sam možebitno trudna. al časna pionirska, znala sam kako se prave djeca.
doktor nije ništa posebno komentirao, valjda je imao prilike susresti još ovakvih primjeraka poput mene. cura je rođena lijepa i zdrava i danas je velika mamina maturantica![]()
evo još jedne neobične priče iz zbirke: "sa mnom bila u rodilištu jedna...":
žena koja je rodila početkom 4 mj. a saznala da je trudna oko nove godine, dakle sa oko 27 tj.
zena pred menopauzom,neredoviti diklusi, sa 3 velike djece, beba super, 4 kg i nešto,glasna i zdrava
Još sam uvijek dojila mlađeg i ciklusi su mi bili dugi oko 60-70 dana, tak da mi je trebalo vremena da shvatim.
A kad sam shvatila trebalo mi je vremena da nađem vremena, hehehe, sama sam s klincima veći dio godine, osim kad mi je suprug na GO koji je ove godine bio pun pogodak.
I nadalje da se ne izvlačim puno, osjećam se odlično, radim, puna pozitivnih vibri i osjećaja da je baš sve kako treba biti![]()
O, ima i gorih. kad ti dođu usred noći na hitnu sa jakim bolovima u trbuhu, pa popipaš da vidiš gdje i što boli, a ono: porod! 53 godine mama, zdrava curica, rođena za pola sata. Kaže da nije ni u snu pomišljala na trudnoću. Doduše, bilo je to u ratno vrijeme, kad je sve bilo naopak. No, dogodilo se. a sigurno ima puno takvih priča.
Ja to isto ne kuzim...
Ok, ne skuzis do 17,18...20 tt
Ali do 27 ili do poroda?
Pa halo? Trbuh raste, a beba se rita...ma i da se samo migolji nije to isto kao kad ti crijeva rade... Kak ne skuzis?
Moja prijateljica je skuzila oko 19-20 tt, jer joj se nesto pocelo micati u trbuhu
Cura je bila u soku, nikad nije imala menstruaciju (osim s pilulama) i vise doktora joj je reklo da spontano nikad nece moci ostvariti trudnocu...
Trbuh joj nije bas nesto do tada narastao, malo se zbucala opcenito, al beba joj nije bila ni u peti..dok nije osjetila da se mice...al tada joj je sinulo...
Tako da su meni te price da je na porodu skuzila da je trudna...onak...nesto ne stima, kao sto je vec netko napisao...
Ginger, ja bih rekla da je itekako moguće "neskužiti" do pred porod ženama npr. predmenopauzu, a one se ipak najčešće nađu u toj situaciji.
Žene smatra da je u menopauzi, obično je veče tjelesne težine, trudnoća joj nije ni u primozgu.
Pa krenu simptomi, pa misli da ima crijevnu virozu, pa valjda gastritis, pa probleme sa želucem, pa joj crijeva stalno krče, kao da se miču,... pa se jako udebljala zbog menopauze,...
Poanta je da ako žena ni 0,00001% ne pomišlja na trudnoću, onda sve simptome tumači potpuno drugačije. Naravno kad sazna da je trudna, jasni su joj simptomi kao dan.
ja sam dijete menopauzei nikako mi nije jasno kako do 6mj trudnoće nije skužila da me nosi,a četvrto sam dijete.....ja bi skužila po tom kaj sam non stop na wc-u,pošto mi je mama rekla da sam bila prilično mirna beba u trbuhu i poslije
Ma Anemona jasno je meni da ne skuzi na pocetku i polovici
Neke zene imaju one pocetne simptome, neke i ne
I ok, kad se beba tek pocne osjecati pa moze se to protumaciti i kao crijeva
Al brate mili, da ne skuzi ni zadnja dva mjeseca, to mi fakat nije jasno
Beba je tad vec velika i pokreti se i te kako skuze, ne mogu se bas zamijeniti za crijeva ili nesto slicno
Niti ovoj mojoj prijateljici trudnoca nije bila ni u primozgu, svi su joj govorili da je nemoguce
Al kad joj se cijela utroba pomaknula s lijeva na desno, pa ju sutnulo, upalila joj se lampica
Isla je ginekologu drugi dan ne vjerujuci i dalje da je trudna i kad je rekla da misli da je trudna, dr joj je rekao da je to nemoguce
Al eto, na uzv beba od cca 20 tt
Skuzila je unatoc svemu
Al ovo, doci roditi i ne znati da si trudna mi je nevjerojatno...
Ope priča "kad sam ja bila u rodilištu", ali bila je žena baš taj profil - menopauza.
Ona je mislila da ima neki tumor koji joj raste u trbuhu i nije se usudila ići kod dr. od straha.
Kad je postalo jako gadno, jer je "izraslina" bila sve veča i jako ju je osjećala (oko 30. tjedna), ohrabrila se i otišla kod dr., a kad tamo trudna.
jedna poznanica je usred noći otišla u bolnicu zbog "napada slijepog crijeva" - za sat i pol je postala mama!
nije imala pojma da je trudna!
bilo je to prije par godina, dakle, u normalnim okolnostima, visokoobrazovana osoba zdravstvene struke!
nismo se mogli načuditi kako nije mogla primjetiti, ali ajd, ima svakakvih ljudi!
tako da cure moje, don't worry![]()