Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Potpis!

Ont. ne znam za vrtić, ali u školi Vijeće roditelja nema nikakve ovlasti. Ovlasti ima Školski odbor, a u njemu sjedi samo jedan predstavnik roditelja, dva predstavnika škole i tri predstavnika vlasti (mislim, morala bih provjeriti) tako da se roditeljski glas jedva čuje. Vjerojatno broj članova Školskog odbora ovisi o broju učenika. To piše u statutu.

Zuska, u Upravnom vijeću vrtića moraju sjediti također predstavnici Osnivača (gradska vlast) pa da ne čekaš idući mandat, dovoljno ti je doznati tko su sve te osobe i da li su voljne poslušati što im imaš za reći. Sretno!
Peterlin, napisala sam tko sjedi u upravnom odboru i znam skoro sve ljude tamo. Naravno da komuniciram s njima, ali mislim da bih bila bolja predstavnica roditelja od osobe koja je to sada. Imam znanja, ideja, volje i energije. Dio ljudi u upravnom vijeću koje znam su vrlo ok, ali mislim da ih treba malo pogurati. I ravnateljica je ok, mislim da bi uz aktivnije vijeće i ona dobila više snage za pozitivne promjene jer bi se imala na što pozivati.

Inače, u gradu u kojem živim nisu baš svi ljudi toliko neaktivni, više-manje stalno se oko nečega surađuje, grad je otvoren prema civilnom društvu, vrtić ima elemente proaktivnosti, imamo aktivne udruge.. Mislim da bih naišla na plodno tlo.