Dakle zanima me jel bolje kupiti novu autosjedalicu tipa vidjela sam u šparu za nekih 300-400kn ili recomo maxi cosi ili neku bolju ali da je stara tipa 2-3 godine i da nje puno korištena.
Konkretno me zanima za ove autosjedalice od 15-36kg
Dakle zanima me jel bolje kupiti novu autosjedalicu tipa vidjela sam u šparu za nekih 300-400kn ili recomo maxi cosi ili neku bolju ali da je stara tipa 2-3 godine i da nje puno korištena.
Konkretno me zanima za ove autosjedalice od 15-36kg
svaka sjedalica koja ima narančastu naljepnicu , tj. atestirana je, znači da je prošla testiranje i kao takva je sigurna
koliko godina ima dijete za koje kupuješ sjedalicu?
ako kupuješ za recimo 9godišnjaka, sjedalica dobro očuvana stara 2-3 godine može se itekako koristiti još tih 3 godine
što se novih tiče, ja ne bih kupovala najjeftinije, ali ne moraju nikako biti ni one najskuplje
razlika može biti i u udobnosti, pa ako se vozite svakodnevno i dosta (moji klinci svaki dan provedu i po sat vremena u autu), meni bi bilo važno da djetetu bude i udobno
treba pratiti akcije, znaju i ove skuplje sjedalice biti na ok. popustima i akcijama
ovdje imaš autosjedalica po nižim cijenama:
http://ebaby.com.hr/home/index.php/w...tegory/view/27
ne kupujem za djete od 4 godine i nisu tako puno u auto osim kad idemo dva puta godišnje na more ovo ostalo je sve kratko do 30minuta
leo, ja sam spomenula u svom postu da se mi dosta vozimo na dnevnoj bazi, pa mi je u tom slučaju važna i udobnost sjedalice
a naravno da je sigurnost na prvom mjestu, mislim da ni domy to nije upitno
gracova as je na akciji 400kn, ja sam ju sad gledala za bake i dede. pa ak su novci u pitanju...
inace, ja bi ovu kategoriju definitivno novu kupovala.
što znači ovo sa žutom naljepnicom i atestom? tko to daje?kako se to zna?
kreten, narančasta naljepnica
na sjedalici koja zadovoljava naše standarde postoji narančasta naljepnica
na njoj piše kategorija za koju je sjedalica dobila dozvolu, masa djeteta za koju je dopuštena sjedalica, oznaka europske dozvole (kod nas i u ostatku aurope, drugi kontinenti imaju drugačije), broj dozvole, kod zemlje gdje je sjedalica dobila dozvolu
ono što mi trebamo gledati je oznaka ECE R.44 04
Ne stignem puno istraživati, pa molim dobru dušu da me uputi. Imam auto bez isofixa. Kupila bih sjedalicu za vezanje pojasevima. Budem li mijenjala auto i kupim li auto s isofixom, mogu li sjedalicu apgrejdati i kupiti to nešto za isofix ili su to posebne sjedalice?
sjedalice su ili sa ili bez isofixa
one koje nemaju isofix ne može im ga se naknadno ugraditi
o kojoj grupi sjedalice se radi?
Hvala. Razmišljam o 1-2-3. Preporuke?
Dakle, kupiti AS za vezanje pojasevima, pa neovisno bude li budući auto imao isofix, vezati pojasom.
reny ako misliš na "jaje" onda možeš naknadno kupiti isofix bazu za to jaje, samo se u trgovini raspitaj da li postoji isofix baza za tu as
za veće kategorije mislim da imaš mogućnosti ili jedno ili drugo
pojas je jednako siguran kao i isofix, samo ga je potrebno dobro namontirati. Za preporuku ne bih znala, ali bih radije odabrala neku as koja pokriva samo jednu skupinu-navodno su one sigurnije
preporuke za određenu sjedalicu nemam
treba obratiti pozornost da sjedalica dobro sjeda u auto, da dijete u njoj dobro sjedi (da mu je udobno),
dobro je pogledati kako je koja sjedalica prošla na testiranjima
http://www.adac.de/infotestrat/tests...cePageId=31900
ovo su testovi za 2013., a možeš pogledati i prethodne godine kad nađeš sjedalice koje ti ulaze u izbor