Postoje liste opasnih pasmina, recimo u Njemačkoj se o tome desetljećima debatiralo i mnoge liste su ipak skraćene, odnosno mnogi psi izbačenih sa tih lista, jer u biti svaki pas potencijalno može biti opasan, e sad stvar je u par stvari, ovako na brzaka, veličina, jačina ugriza i određeni nagoni i instikti koji su kod nekih pasmina više kod nekih manje izraženi i zbog toga za neke pasmine još uvijek ipak treba imati dozvolu za njihovo držanje jer nije stvar u samom psu, nego budućem vlasniku.
Nije baš toliki bed ako pudla dospije u krivo ili neiskusne ruke, ali jedan cane corso je.

Ako taj staf gleda u svog vlasnika kao u boga, što evo iskreno nisam ni ja uspijela baš sasvim postići i sa svojim, mislim da stvarnog razloga za brigu nemaš. On bez vlasnikovog dopuštenja neće napraviti ništa.
A da pas samo ovako iz čista mira poludi usprkos takvom top odgoju i radu i napadne su ekstra rijetki slučajevi uslijed ne znam neke bolesti, recimo tumora na mozgu, znam za takav slučaj posve jedne druge pasmine.
Po svemu ovome što si opisala pas je tip top, iako slažem se ipak i mislim da bi ipak trebao biti na lajni, pogotovo kad prođe pubertet, i postane zreli mužjak zbog susreta najviše sa drugim mužjacima jer tu onda može biti svega, pogotovo kad se tjeraju kuje, jer tu onda racio ode kvragu i kod najbolje odgojenog psa,ako nije zarana kastriran. Njemu je ipak tek 11 mjeseci, praktički je još štene, ok ajde službeno mladi pas