psi se upoznaju njuhom, to je njihov način komuniciranja... ako nam prilazi neki čovjek i ona ga želi upoznati - neću ju navlačiti svaki put kad netko ide prema nama... osim toga s tim navlačenjem psu samo prenosiš nervozu, on misli da se događa ne znam što i na kraju dobiješ psa koji laje i baca se na prolaznike jer misli da je to nešto opasno što dolazi... totalno kontraproduktivno...
naravno da neću dopustit da ona na nekoga skoči (ionako to nikad nije radila, niti kad je bila mala jer je imala veeeeeeliko nepovjerenje u ljude i nije im uopće prilazila) ili da nekom gura njušku u guzicu ali ako želi nekome prići i ponjuškat ga onda ju pustim... ionako ona jako dobro zna tko je uopće vrijedan njezine pažnje a tko nije, neće svakome... i uglavnom ljudi i nju tako srdačno pozdrave, rijetko se desi negativna reakcija... a najčešće se ne dogodi nikakva interakcija nego se čovjek i pas spontano mimoiđu bez ikakvog navlačenja i tenzija...
moja životna filozofija je "live and let live"... ako ja hodam pločnikom onda i moj ili bilo čiji pas ima pravo hodat tim istim pločnikom, tako sam odgajana i tako se i ponašam![]()