Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
ja govorim o tome da ti pas priđe i ponjuši te, ne da ti liže vrećice, gura glavu u njih, skače na tebe, gura te ili nešto slično... interakcija tipa - priđem, njuškom dotaknem hlače i odem stvarno ne bi većini ljudi trebala smetati... jer je to kao da ja prođem pored tebe i pogledam te ili se okrznemo ramenom u liftu... ja recimo pozdravljam ljude u liftu - poznam ili ne poznam ali pozdravim... tako i pas - dotakne ili čak niti ne dotakne njuškom i ode... može bilo tko mislit da je to neodgojeno ili nepristojno ali nije protuzakonito i time se ne ugrožava ničija egzistencija samo možda ego
Dosta si stvari napisala na ovoj temi koje govore samo u prilog da uopće ne želiš razumjeti nikoga osim sebe (i svog psa). Mogla bi shvatiti da se mnogi ljudi ne žele upoznavati s tvojim psom, ne žele ni da ih njuška ni dodiruje, pa ni ovlaš, mnogi se boje, ali baš se boje i kad im se približava, a kamoli kad im krene njuškom blizu. To ti je potpuno nemoguće shvatiti?
Mnogi ljudi vole pse, i u nekom drugom kontekstu bi se s njim rado poigrali i pomazili, ali jednostavno ne žele da ih se njuška bilo gdje u prolazu.

Nije istina da to svi psi obavezno rade, da baš moraju ponjuškati čovjeka u prolazu ili liftu, dapače, većina je tako odgojena da to ne radi.
Nema tu nikakvog ega. Daj shvati druge ljude.
Meni psi s vlasnikom ne smetaju, ni kad hodaju, ni kad njuškaju, smetaju mi kad bez kontrole bauljaju po cesti i napadaju, ali znam ljude koji se stvarno boje, imali su neugodna iskustva, i bilo bi u redu da se to razumije, a ne proglašava egoizmom.