Pokazuje rezultate 1 do 50 od 163

Tema: Opasan pas u otvorenom dvorištu

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj gizolito prvotno napisa Vidi poruku
    nakon 3 psa u roditeljskom domu i danas 2 vlastita smatram da prvo treba čovjek poznati sebe.
    psi su strašno empatični i skloni su preuzimati neke navike vlasnika ili snažno reagirati na neke ljudske postupke.
    primjerice kako sam morala prva 3 mjeseca trudnoće mirovati, moji pesi su se odjednom počeli aktivno izmjenjivati na kauču koji će leči pored mene. ženka bi mi pri tom stavljala glavu na trbuh, a mužjak na rit. negativno je bilo što je ženka htjela "preuzeti moje mjesto u obiteljskoj hierarhiji" jer je osjetila da sam slabija i malodušna. to sam odmah ispravila ukorima.
    Ja bi se samo kratko osvrnula na ovo - prvo pišeš da su psi jako emaptični, a onda opišeš situaciju sa svojim psima u trudnoći i sa svojom kujom.
    Psi su prvenstveno penjači u ljestvici, pripisivati im neka ljudska obilježja dovodi do niza problema i opasnih situacija, kao i do punih azila.
    Tko želi dijete neka ga usvoji ili nrpavi, tko želi prijatelja neka ga stekne, pas je životinja čopora prije svega sa prije svega svim životinjskim karakteristikama.
    DOmestifikacija je pse domestificirala, ali ih nije pretvorila u bića previše sličnima ljudskoj vrsti.

Govorim iz pozicije čovjeka koja je provela život sa psima i zadnjih 15 godina se bavila samo psima, te tretirala pse kao članove obitelji.
    Posljednje uređivanje od šafran : 22.10.2013. at 12:00

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •