Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
Ja svojoj kuvam, i čitala sam da svinjetina ne sme presna nikako, ali za piletinu nisam znala! Da li vam je veterinar rekao šta je bilo u pitanju salmonella ili nešto drugo?
Ne znamo što je točno bilo, bilo je, ono, samo ga spašavajte, ali vjerojatno salmonela ili trihineloza. Nije radio nalaze nego mu je šibnuo dvije injekcije i čekali smo u čekaoni jedno sat vremena da vidimo da li će djelovati, počeo je dolaziti k sebi pa nas je pustio doma i rekao sa u 24 h mu mora biti bolje, ako ne hitno opet do njega. Bio je sve ok, već nakon par sati je bio u redu, odmah smo reagirali, isti dan, pa je to vjerojatno bio razlog što nije došlo do ozbiljnijeg trovanja. Proces je vjerojatno tek samo počeo.

Ma to oko te pseće i mačje hrane je čitav cirkus, ima da poludiš kad kreneš sa time. U biti niti ta gotova pseća hrana nije ono baš najbolji izbor, ima tu svega, najmanje mesa, ali eto, nešto psu moraš dati, a sam izbalansirati prehranu za psa već moraš biti nutricionist i zbilja se jako dobro u to razumjeti jer kod pasa je problem između ostaloga, kako odrediti količinu mesa, a opet ne na štetu kalcija zbog fosfora u mesu. Pa onda kosti su priča za sebe, više opasno, nego bezopasno, iako ima sad i već mljevenih kostiju kupiti u pet shopovima već pripremljeno i porcionirano, pa onda udio masti, premalo nije dobro, previše nije dobro, a kod pasa se sve brže manifestira na zdravlje jer kratko žive.

Uglavnom ne znam, nisam pametna, ja sam sa zadnjim isprobala sve, i na kraju je ipak više od pola svog života bio na dehidratu + deserti u vidu salamice, komad mesa, jogurt, posni sir, za tim je isto bio lud, ali to sve nakon zadnjeg obroka, tj. večere, jer naravno da mi je štrajkao jer oni bi najradije jeli samo meso, a ne radi se tu samo o blansu nego i novcima, kako svaki dan 50 kg pasa hraniti mesom i tako godinama, treba za to stvarno imati novaca. A ni to sve skupa nije nikakva garancija bez obzira na sve debate oko toga. Moj je živio eto praktički na dehidratu 11 i pol godina, njegov brat na isključivo barfu od šteneće dobi, 10 godina. Tako da kod tih stvari, ne znam, nekad su se psi hranili isljučivo sa otpadcima sa stola, a tu je bilo svega, od kruha, povrća, i kostiju, juhe i rezanaca, sarme (bez mesa ), ali 1 x dnevno, možda dva pa su čak i manje poboljevali nego danas, tako da tu je najbolje da čovjek tj. vlasnik odvagne sam za sebe i svog psa, već prema vlastotm nekom nahođenju, navikama doma, samo što stvarno treba paziti i najbolje se kloniti sirovog mesa, ako nismo baš načistu sa tim, prerizično je ipak.