Jelena lafice, uzdravlje![]()
nemam nikakve želje.... za učinjenim ne žalim, za nenapravljenim isto tako - nije finalno. ne želim više love, otplate kredita, put na mjesec i ostale nerealne stvaritako da mi je dobro
Moje želje su sasvim obične, biti zdrava, fit i u kondiciji, biti što više u prirodi (gradske košnice me ne privlače) i slično kao šafran, stići što više čitati i pogledati filmova. Nekako se u sebi nadam i da ću jednog dana imati svoj vrt i uzgajati biljke. Sasvim prizemne želje.
Unistavaju sa svojim elitnim kampom raj na zemlji. Porusili su šumu i betoniraju sminkerske preskupe kampove (1 noc u sezoni kosta 111€). Umjesto prirodnog hlada, mraka i tisine nocu, koje su sami upropastili, postavili su klima uredjaje koji zuje. Ne bi to išlo bez domaćih izdajica, naravno, al naši ni ne tvrde "I love camping".
nemam nikakvu bucket listu. u srednjoj sam imala listu filmova koje želim pogledati (mahom starijih oscarovaca) - to sam godinama križala i sve ih pogledala, što u to vrijeme prije interneta i tek otvorenim videotekama nije bilo lako. želje sam uglavnom ispunjavala prema nekom planu u glavi, od nekih sam odustala iz raznih razloga. ne žaim.
umjesto bucket liste imam dimnjačare - no želje su mi dosta jednolične: da su mi djeca zdrava, da smršam ili da vidim neke drage osobe koje dugo nisam srela - čini mi se da te iste vrtim već godinama. nemam puno drugih važnih želja. voljela bih poslušati neki pravo dobar gospel zbor. ok, i sresti vanzemaljce... no da znam da mi je zadnje vjerojatno bih okupila sebi drage ljude na nekoj finoj večeri, pričala, pjevala, pustila dobru mjuzu, plesala, rekla im da ih volim i možda malo se napila... ništa što ne napravim svake godine nekoliko puta.
uf, lažem, ima nešto što nikad neću napraviti, a želju imam- neko radikalno revolucionarno djelo kontra MMF-a i liberalnog kapitalizma bi se moglo naći na mojoj bucket listi kad bih znala da mi je ostalo još malo života. a možda bi mi to tad bilo zadnje na pameti, tko zna.
1. jahat konja
2. paragliding
3. bit na koncertu ac/dc
4. vidjet skelet dinosaura
5. posjetit velike kanjone u sad-u
6. otić u japan
7. vidjet crkvu sv. vasilija blaženog
8. vidjet auroru borealis
9. vidjet grad petru
Eh, zuta!
Poprilično neostvarive želje, ne sve, ali mnoge.
No, imam ja doma jednog koji je sve to vidio, i puno više. Samo se ukrcas na kruzer, zarađuješ i putuješ. Bio je i na putu oko svijeta i od sjevernog do juznog pola.
Zasto bi bile neostvarive? Pa nije rekla da zeli pjevati s Fredijem Mercuryem niti letjeti s jednorozima. Ima vremena, Zuta..
Nisam nikad bila od planova i stvaranja lista. Nekako sam vrlo rano naučila da čovjek snuje, a život određuje.
Imam neke želje koje nisam ostvarila zbog nekih strahova pa mi je eto želja pobijediti te strahove. Kako sam starija sve su manji pa se nadam da ću si to ostvariti.
Uvijek su mi bila neshvatljiva pitanja poput gdje se vidite za 5-10g. Ja sam više tip kako me život nosi tako plivam pa i svoje želje ptilagođavam tome.
Ovako kad bih sastavila popis pa ti ne bih ostvarila, osjećala bih da sam nešto propustila ili da nisam uspjela.
Čak i naša putovanja ne planiram više od mjesec, najviše 2 unaprijed.
Tip sam.. Probudim se ujutro i ajmo u London. Samo mi za to fali novacai vremena, ali da imam toliko novaca našla bih i vremena
![]()
Posljednje uređivanje od mitovski : 22.01.2023. at 20:41
Mitovski, ako baš nemaš-nemaš, teško je putovati… ali ako se čovjek može snaći po raznim grupama o putovanjima, jeftinim avio kartama, može si priuštiti vrijeme za putaovanje kako jeftine karte diktiraju… destinacije kao London nisu nemoguće, makar na 3 dana.
Moja bucket lista:
- imati pločice na trbuhu
- plesati kao J Lo, Beyonce i slični spotovi
- naučiti fluentno španjolski, trenutno znam 3 riječi.
Ne treba mi ništa za to osim da prestanem govoriti “mañana”.
Hahahahahaha Bubilo![]()
Ja nemam taj popis jer je meni cilj uvijek samo sreća i zadovoljstvo, a želje koje me vode do toga mi se mijenjaju. Evo sad da napravim popis, rekla bih da želim novi posao i bebu. Prije godinu dana to ne bi bilo na listi definitivno. Predomislim se ja oko milijun stvari pa mi ne funkcioniraju takve liste.![]()
Prvo napraviti pasoš ako ga nemaš mitovski
Dodajem na moj bucket....
10. naučit svirat, nekaj, nekaj... bilo kaj
10 godina kasnije
1.) Nisam zadovoljna s količinom kontakata sa sestrom
2.) Nisam se maknula sa zagrebačke adrese, al odlično hodam
3.) Ovo sam u startu znala da je nemoguće, ali barem sam ga srela u par navrata
4.) Ne da se nisu povukli, nego su još gore upropastili prirodu i naselili se.
5.) Ništa od toga.
Nisam na samrti više i imam dijete. Kud ćeš više![]()
Posljednje uređivanje od Jelena : 24.01.2023. at 01:48
Imala sam želja kad sam bila mlađa, ali mnoge nisam ostvarila i to uglavnom jer mi je falilo novca.
Sad sam ostarila i svejedno mi je.
Jedina želja mi je da postanem baka.
ma bravooo za stav Jelenaimaš najveće bogatstvo-svog sina
Ja sam baš gledala jesam li imala kakav popis, al nisam pisala na temi.
Ni sada ne znam što bih napisala na toj listi želja.
Želim nam zdravlja, zadovoljstva i unutarnjeg mira, što više putovanja, ...želje su mi općenite.![]()
Ja sam sebična, ne treba mi ništa osim zdravlja. Samo to sebi želim, jer jedino tako mogu biti pri ruci svima kojima trebam (starija generacija) i ne biti na teret mlađoj generaciji. Osim toga, jedino tako mogu uživati u životu.
Ja bih htjela pogledati Fantoma u operi na West Endu.
i to neka dobra mjesta da imamo, ne u golubinjaku
to mi jedino sada pada na pamet kao nešto za bucket listu
(ovo zdravlje i slično, to su mi općenite želje koje svi imamo, nije nešto što ćeš si priuštiti jer baš želiš)
Uf emily ne bih se složila.
Ljudi zdravlje (psiho-fizičko) uzimaju zdravo za gotovo, ne ulažu u njega, nisu svjesni tog "blagoslova" dok ga imaju.
Kad zdravlje krene štekat, e tad se svi sjete koliko je bitno.
Zapravo sramotno mali broj ljudi kod nas (usudila bih se reći) vodi računa o zdravlju, tu mislim pod ono osnovno: uravnotežena prehrana, redovita fizička aktivnost, kvalitetan san, iznalaženja načina za smanjivanje stresa....
Bez obzira na genetiku, može svatko jako puno utjecat na svoje zdravstveno stanje stilom života (i razmišljanja).
Starije žene/bake su često govorile: Bože daj zdravlja i mira! Tek kad sam odrasla shvatila sam puninu i važnost tih riječi.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.01.2023. at 13:44
Slažem se s emily.
Moje su želje toga tipa gotovo sve vezane uz putovanja, da sad ne nabrajam destinacije. Navest ću samo London i Madrid, zbog nekih utakmica koje bih voljela vidjeti uživo.
Jelena, tko je najpametniji čovjek na svijetu?
Po definiciji bucket liste, zdravlje ne ide na nju. Trcanje maratona ili dizanje utega, prehrana samo spinatom, odlazak na MRI.... sto da ne.
Morat ćeš požuriti s ovom željom.
Već je najavljivan kraj no, produžili su do 30. 9. 2023.
A jeftine karte na izvrsnim mjestima se mogu dobiti last minute, preko stranice TKTS https://officiallondontheatre.com/tkts/. Ili na njihovom kiosku na Leicester Square.
Da se organizirati jeftino putovanje s Ryanairom, TKTS kartama i recimo YHA smještajem.
Slažem se, može se promašiti predstava koju želiš pogledati. No, Fantom igra već valjda 30 godina i zaista zadnjih godina uvijek ima koja karta.
Naravno, ako se želi biti sasvim siguran, kupe se unaprijed karte, čak i tada ima popusta.
Evo, gledala sam za večeras, ima odlični 6. red od pozornice na 50 % popusta. I jučer je bilo. A vjerujem da će i sutra.
Mi nikad nismo platili punu cijenu karte, najčešće smo našli za 50%, a nekad i 70 % bude. A uvijek smo sjedili u super redovima, blizu.
Onom tko ide u London i želio bi na West End, zaista preporučujem karte preko TKTS. Puuuuno se uštedi, a ima uvijek svega. Npr. za večeras ima karata za Hamilton, The Book of Mormon, Back to the Future, Jersey Boys, Mamma mia, Wicked... Za Les Miserables (Jadnike) ima karata za 35 funti.
Vjerujem da je za predstave u 14 h bilo i još više popusta. A i vikendom bude puno.
Uglavnom, ako ova informacija o TKTS pomogne nekome da si ispuni želju i ode na West End pogledati bilo što (ne mislim tu samo na Emily), a ne potroši bogatstvo za to, bit će mi jako drago. Informacije su tu da se dijele.
Da dodam info - ako kupujete preko TKTS, najbolje je pogledati online ponudu odmah ujutro, tada je najveći izbor, i dobijete prve redove s velikim popustom. Do večeri se već rasproda, pa je manji izbor.
Zapravo, mislim da sam jednom kupila karte koju minutu nakon ponoći...slučajno pogledala i bio je već na ponudi taj dan. Pa možda i tad pogledati. Uglavnom, što prije, to veća ponuda.
Godinama mi je glavna želja bila otići na koncert Aerosmitha, to sam ostvarila. Sad mi je otići bilo gdje na južnu hemisferu da prvi put u životu nakon 12. godine i ja mogu na plažu i uživati u ljetu.
Bila prvi put u Lisinskom. Prelijepo... jeej
11. Dodajem posjet u spilju. Mislim da si to mogu priuštit ove godine.
Ili kod Plitvica Baraćeve spilje......
Veternica pričekaj do sredine travnja tad se negdje otvara , obuci se
Lijepa je i Grgusova u otrošecu
Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.02.2023. at 15:19
Jedina zelja mi je putovati, toliko ima mjesta koja zelim proputovati i vidjeti. Dvije stvari me prijece - novac i smrtni strah od putovanja avionom. Jos sam mlada i nije mi kasno, zasad putujem na jeftina mjesta koja su mi dostizna autom ili autobusom.
12. želim imati dvorište na selu sa ni više ni manje već crnim životinjama, upravo sam otkrila da postoji kadaknath pasmina kokoši koja je potpunooo crna... msm da sam zaljubljena
Kaj se tiče ostatka buket liste nisam baš napredovala ali ok...
Offt. Ta kokoš ima i crno meso, ali da - zanimljivo izgledaju
Ont. Ja bih isto dvorište, ne mora biti na selu nego u prigradskom naselju (ipak sam ja gradsko dijete), ali da u dvorištu bude kuća kojoj se na krov može postaviti solarna elektrana, da ima kolni ulaz, vrt + plastenik, par voćki i sl. (da mi ne bude dosadno kad odem u mirovinu za koju godinu...)
Ajme kako mi je bilo lijepo pročitati ovu temu od samog početka prije 10 godina i iako nisam pisala na njoj, vidjeti želje nekih poznatih osoba i znati da su se ispunile <3
Sve moje bucket list želje odnose se na putovanja i veliku većinu sam ispunila, ali je problem što se na gotovo sva mjesta želim opet vratiti da vidim još ponešto... a život je kratak i vrijeme ograničeno![]()