Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Sjećanje na trudnoću..

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno Sjećanje na trudnoću..

Jučer nisam mogla zaspati pa sam napisala tekst da uz slike imam i nešto što mogu pročitati kada ću biti sjetna, tužna, da se nikada ni na tren ne zaboravi

Pozivam sve trudnice da sjednu u svoj mir, uzmu malo vremena, pomaze trbuh i sjete se svojih dragih trenutaka - od začeća do poroda.. Ovo je vrijeme kada smo najosjećajnije , kada ne znamo što nas čeka, kada stvaramo život i kada smo posebne toliko da ne možemo ni zamisliti.. Jednog dana kad će me malac gnjaviti, kada ću biti nenaspavana, kada ću trebati savjet- doći ću na ovu temu i nasmijati se!

-------------------------------------------
    "Nesanica. Danas nam je točno 30 tjedan.. Još samo 10 tjedana do kraja, a kao da sam jučer hodala u krug dok je on držao test i govorio mi da se pojavljuje druga crtica.. Simpatična, blijedo crvena druga crtica koja nam je donijela malu točkicu na ekranu čije je srčeko kucalo.. To srčeko je ujedno najstravičniji i najljepši trenutak u mom životu.. Misao o tome da u sebi imaš nekakvu točkicu čije srčeko kuca je .. strašna, blago rečeno! No dobro, nas dvoje imamo malu točkicu, imamo ju i na slici, držimo sliku u noćnom ormariću pokraj kreveta da nas čuva ..

Točkica.. Sve si misliš imaš točkicu, točkicu, odjednom dođeš na ultrazvuk a točkica ima glavu, veliki trbuh i male rukice i nogice.. Misao o tome da u sebi imaš ne samo srčeko, nego ruke, noge i glavu je.. pa.. božanstvena, u najmanju ruku.. Dakle vau, stvarno imam dijete u sebi, sad je to već mali čovjek? Ne D. ozbiljno, kaj ćemo mi dobit dijete? hahaha .. Od tog trena postala sam najsretnija osoba na svijetu, nikad mirnija, nikad nisam toliko voljela! I sebe, i njega, i dijete i pticu i nebo i život..

Toliko simpatičnih trenutaka, pogotovo onaj kad nam je teta doktor priopčila da ćemo dobiti dečka, a ja sam bila sigurna da će biti curica pa sam 3 dana bila u šoku jer sam loša majka...
    Hahaahah hormoni, vi ste tako čudna bića, naleti ljubavi pa naleti bijesa , sve u par minuta, pa mi daj kolač - to je najbitnije, daj ti meni jesti i bit ću opet sretna, iako sam uvijek sretna ali tužna i plačem se od ljubomore dok nisam ja ljubomorna i nisam gladna ali svejedno jedem i živčana sam jer sam debela ali nisam debela i nisam uopće živčana, kae??

Malac mi upravo sjedi na mjehuru, pišam si po nogama jer ne stignem do wc-a da popišam te 3 kapi svakih pola minute, svako malo me okine munja u jajnicima jer me obožava lupati baš u njih ... ili pod rebro.. sunce malo zločesto I već sam se počela gegati, i kičma me boli i sve manje imam energije i ne mogu spavati po noći jer sam si debela i smeta mi trbuh pa se ne mogu nariktati, ne mogu se ni sagnuti na pod ako mi nešto ispadne, kosu nisam oprala brat bratu tjedan i pol, i to zato što zaboravim, senilna sam bila i prije ali to kolko sam sada mutava prelazi svaku granicu, pažnja ne postoji , na papirić si pišem recimo da sutra trebam pospremiti frižider, jer ako ga otvorim i vidim nered, zaboravit ću da ga treba pospremit i zatvoriti ga.. Jedino ne zaboravim jest, ali to je beba gladna, ne jedem ja

Prebrzo mi prolaze ovi najljepši trenuci u životu , zato valjda i imam nesanicu - da što duže budna sanjam .. A kako ću se tek probuditi kad čujem prvi plač i prvi puta primim dijete za glavicu i polegnem ga na grudi.. Još ne mogu zamisliti šta će to biti, kakav je osjećaj kad ti dođe tvoj najveći plod ljubavi, kad dođe drugi ti - kad dođe jedan vi.. I odjednom je tvoje ogledalo ispred tebe i sad ono tebe gleda !! "

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ajme, super je ovo...mogu se prepoznati u većini stvari

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ajme Apsu rasplače me!!! Al ono, od sreće, sjetila si me svih trenutaka koji su bili nedavno, a čini mi se kao da sam trudna bila prije ko zna koliko godina!
    Prekrasno,prekrasno,baš si opisala čari trudnoće!
    Želim ti svu sreću i tvom dragom i da čuvate tu točkicu najbolje što možete, da tih 10 tjedana prođe što lakše i brže, želim ti najljepši porod koji možeš zamisliti, ma puno toga ti želim, ali najviše ti želim svu sreću!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    kosu nisam oprala brat bratu tjedan i pol, i to zato što zaboravim, senilna sam bila i prije ali to kolko sam sada mutava prelazi svaku granicu, pažnja ne postoji , na papirić si pišem recimo da sutra trebam pospremiti frižider, jer ako ga otvorim i vidim nered, zaboravit ću da ga treba pospremit i zatvoriti ga.. Jedino ne zaboravim jest, ali to je beba gladna, ne jedem ja
    iskreno, ja sam od onih koje su užasne paničarke i inače, a u trudnoći da ne pričam i ovakvim postovima se samo mogu diviti, a i zavidjeti, meni ovako nije bilo lijepo, mislim bilo je, ali ja nikako nisam mogla mirno i bez straha proživjeti to kako kažu predivno blaženo stanje, nažalost.....no dobro neću biti partibrejker....... uživaj i guštaj

e da
    ovo boldano me toliko nasmijalo da sam skoro curku probudila u sobi, eto recimo u tome sam se skroz prepoznala!
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 20.10.2013. at 22:43

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

uu Blekonja, bila sam ja paničarka da za veću ne znam haha, i u početku trudnoće sam se bojala podići olovku da mi se nešto ne dogodi, izbacila sam bilo kakav sir a ne samo nepasteriziran i takvih još 100 primjera.. Al nekako sam osjećala da mi beba nije sretna ako ja nisam sretna i mirna, pa sam jednostavno rekla životu da mu vjerujem i prepustila se

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jos sam trudna i ne spadam u temu ali citam Blekonju... Niti ja ne uzivam, puna sam straha, zao mi je da se ne osjecam drugacije!

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Apsu, jučer si me toliko rascmoljila da nisam bila sposobna ni napisati poruku.

I ja si pišem stvari koje mi padnu napamet (iako čini mi se da nisu baš ovako dobro sročene).

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

tigrical baš mi je žao, znam o kakvom strahu pričate jer sam i ja muke mučila do 20-tog tjedna neznajući hoće li sve biti ok.. Kasnije sam se i opustila i prepustila i sad smo i ja i beba puno bolje

sarasvati piši nam ,piši :D

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mene si pošteno nasmijala, pogotovo s papirićem na kojem piše da pospremiš frižider (a glava mi je bila zabodena u fridž 80% dana )
    I dio o lupanju u mjehur i jajnike (ok, mene su četveroručno i četveronožno)
    Kako je to slatko.
    Mene operu svi to osjećaji kad čitam trudnice i pričam s njima, sve je tako živo... te divote se nikad neće zaboraviti

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ja se mogu prepoznati u većini ovog što si napisala Apsu, no imala sam i ja svojih strahova kad sam se susrela sa bakterijama u brisu recimo ili kad sam čula za moguću placentu previu ali sve u svemu brzo me prošlo s obzirom da sam inače paničar, uživala sam čak i zadnji dan u moru a kad mi je puknuo vodenjak uopće me nije hvatala panika niiti sam žurila u bolnicu.
    Kad sam rodila i kad su se malo slegli dojmovi bilo mi je gotovo i žao što je sve završilo (ne sam porod nego trudnoća), valjda kako sam jedva zatrudnila pa mi je prošlo kroz glavu hoću li ja to doživjeti ponovo?!
    Eto nakon dugogodišnjih problema sa zatrudnjavanjem, trudnoća mi je ostala u jednom jako lijepom sjećanju.
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 21.10.2013. at 17:07

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    uu Blekonja, bila sam ja paničarka da za veću ne znam haha, i u početku trudnoće sam se bojala podići olovku da mi se nešto ne dogodi, izbacila sam bilo kakav sir a ne samo nepasteriziran i takvih još 100 primjera.. Al nekako sam osjećala da mi beba nije sretna ako ja nisam sretna i mirna, pa sam jednostavno rekla životu da mu vjerujem i prepustila se
    eh ovako sam ti i ja, izbacila sve sireve, svo "sumnjivo" povrće...za gotovo svaku namirnicu sam pitala za porijeklo, ma paničarka...a onda se opustila i u 9. mjesecu dobila 4 kg ...
    al' trudnoću pamtim kao nešto najljepše što mi se desilo...
    uživajte u tom divnom periodu vašeg života

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •