Jučer nisam mogla zaspati pa sam napisala tekst da uz slike imam i nešto što mogu pročitati kada ću biti sjetna, tužna, da se nikada ni na tren ne zaboravi
Pozivam sve trudnice da sjednu u svoj mir, uzmu malo vremena, pomaze trbuh i sjete se svojih dragih trenutaka - od začeća do poroda.. Ovo je vrijeme kada smo najosjećajnije , kada ne znamo što nas čeka, kada stvaramo život i kada smo posebne toliko da ne možemo ni zamisliti.. Jednog dana kad će me malac gnjaviti, kada ću biti nenaspavana, kada ću trebati savjet- doći ću na ovu temu i nasmijati se!
-------------------------------------------
"Nesanica. Danas nam je točno 30 tjedan.. Još samo 10 tjedana do kraja, a kao da sam jučer hodala u krug dok je on držao test i govorio mi da se pojavljuje druga crtica.. Simpatična, blijedo crvena druga crtica koja nam je donijela malu točkicu na ekranu čije je srčeko kucalo.. To srčeko je ujedno najstravičniji i najljepši trenutak u mom životu.. Misao o tome da u sebi imaš nekakvu točkicu čije srčeko kuca je .. strašna, blago rečeno! No dobro, nas dvoje imamo malu točkicu, imamo ju i na slici, držimo sliku u noćnom ormariću pokraj kreveta da nas čuva ..
Točkica.. Sve si misliš imaš točkicu, točkicu, odjednom dođeš na ultrazvuk a točkica ima glavu, veliki trbuh i male rukice i nogice.. Misao o tome da u sebi imaš ne samo srčeko, nego ruke, noge i glavu je.. pa.. božanstvena, u najmanju ruku.. Dakle vau, stvarno imam dijete u sebi, sad je to već mali čovjek? Ne D. ozbiljno, kaj ćemo mi dobit dijete? hahaha .. Od tog trena postala sam najsretnija osoba na svijetu, nikad mirnija, nikad nisam toliko voljela! I sebe, i njega, i dijete i pticu i nebo i život..
Toliko simpatičnih trenutaka, pogotovo onaj kad nam je teta doktor priopčila da ćemo dobiti dečka, a ja sam bila sigurna da će biti curica pa sam 3 dana bila u šoku jer sam loša majka...
Hahaahah hormoni, vi ste tako čudna bića, naleti ljubavi pa naleti bijesa , sve u par minuta, pa mi daj kolač - to je najbitnije, daj ti meni jesti i bit ću opet sretna, iako sam uvijek sretna ali tužna i plačem se od ljubomore dok nisam ja ljubomorna i nisam gladna ali svejedno jedem i živčana sam jer sam debela ali nisam debela i nisam uopće živčana, kae??
Malac mi upravo sjedi na mjehuru, pišam si po nogama jer ne stignem do wc-a da popišam te 3 kapi svakih pola minute, svako malo me okine munja u jajnicima jer me obožava lupati baš u njih ... ili pod rebro.. sunce malo zločestoI već sam se počela gegati, i kičma me boli i sve manje imam energije i ne mogu spavati po noći jer sam si debela i smeta mi trbuh pa se ne mogu nariktati, ne mogu se ni sagnuti na pod ako mi nešto ispadne, kosu nisam oprala brat bratu tjedan i pol, i to zato što zaboravim, senilna sam bila i prije ali to kolko sam sada mutava prelazi svaku granicu, pažnja ne postoji , na papirić si pišem recimo da sutra trebam pospremiti frižider, jer ako ga otvorim i vidim nered, zaboravit ću da ga treba pospremit i zatvoriti ga.. Jedino ne zaboravim jest, ali to je beba gladna, ne jedem ja
Prebrzo mi prolaze ovi najljepši trenuci u životu , zato valjda i imam nesanicu - da što duže budna sanjam .. A kako ću se tek probuditi kad čujem prvi plač i prvi puta primim dijete za glavicu i polegnem ga na grudi.. Još ne mogu zamisliti šta će to biti, kakav je osjećaj kad ti dođe tvoj najveći plod ljubavi, kad dođe drugi ti - kad dođe jedan vi.. I odjednom je tvoje ogledalo ispred tebe i sad ono tebe gleda !!"