Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Ostanak kod kuce

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ok, znači ono što si ti saznala je da, poslodavac izdaje Suglasnost, da zaključuje radnu knjižicu, i da ona ostaje kod njega.

Na poao se mogu vratiti na temelju te Suglasnosti gdje piše da se radi o mirovanju radnog odnosa, a ne raskidu, i na temelju Ugovora o radu koji neće biti raskinut.

SVa ostala prava iz radnog odnosa gubim, ne ide mi staž, radni odnos se prekida (ako se zaključuje radna knjižica), poslodavac je jedino obavezan primiti me natrag. I onda se oni čude tamo u nekom izvještaju kako je samo 30 žena prošle godine koristilo tu mogućnost. A prvo i osnovno, svi se nađu iznenađeni kada ispituješ oko toga, ne znaju te uputiti, ne znaju ti reći koja su ti prava, a koje obveze poslodavca, i u 3 službe dobiješ 3 varijante odgovora, a nigdje u nikakvim pravnim aktima nema napismeno detaljno što i kako. Osim da imaš pravo.

Ali ajde, ja ne odustajem, predati ću Zahtjev.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Molim pomoć, sve mi je novo. Dijete uskoro ima 1 godinu a ja bih na neplaćeni. Da li ga moram koristiti odmah nakon rodiljnog ( na dan kad bih trebala ići raditi) ili mogu iskoristiti godišnji pa čak i malo raditi pa onda napisati firmi zahtjev?
    Danas mi na HZMO kažu da pitam u firmi?! Zar nije najprije važno dopušta li to zakon.
    Molim što prije odgovor jer se ovih dana moram javiti u firmu pa da ne padnu u nesvjest u zadnji čas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •