Pokazuje rezultate 1 do 50 od 176

Tema: ambicioznost

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dodatak: moje razmišljanje o budućem školovanju djeteta je da mi je važno da da sve od sebe, da znam da je napravio najviše u skladu sa svojim mogućnostima.

Zvuči lijepo i dobro, ali da li ću ja stvarno znati realno procijeniti njegove mogućnosti?

Ok one neke očite stvari kad znaš da zna matematiku, a dobije 2, ali nijanse između 4 i 5 - teško.

Gdje je granica?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Dodatak: moje razmišljanje o budućem školovanju djeteta je da mi je važno da da sve od sebe, da znam da je napravio najviše u skladu sa svojim mogućnostima.

Zvuči lijepo i dobro, ali da li ću ja stvarno znati realno procijeniti njegove mogućnosti?

Ok one neke očite stvari kad znaš da zna matematiku, a dobije 2, ali nijanse između 4 i 5 - teško.

Gdje je granica?
    Teško je to znati... Zato je i otvoren ovaj topic, jer se i pokretačica topica pitala što učiniti i što je ispravno.

Ja mislim da u osnovnoj školi svakako treba dijete poticati, jer osnovna škola = osnovno znanje, a kasnije kad dijete odluči što ga to zanima i privlači, mora imati dvije stvari: dobre temelje i radne navike

Znam nekoliko bliskih osoba koje su u životu odabrale potpuno krivo usmjerenje, a nisu mogle štajaznam ni srednju školu birati po sklonostima jer npr. nisu voljele i znale kemiju iz osnovne škole. Pa tako čovjek koji je mogao biti vrhunski voćar ili agronom (a ne zna kemiju) završi kao prosječni i nezadovoljni referent u drugoj struci.

Rijetki su klinci koji (kao moj stariji) od malih nogu pokazuju svoje sklonosti. Zato ih treba motivirati da solidno znaju sve u osnovnoj školi, da im kasnije izbor ne bude ograničen.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku

Gdje je granica?
    tocno to.
    inace, nisam ni stigla sve procitati, stvarno ste se raspisale cure. :
    hvala vam.
    mi smo odlucili prepustit odluku njemu. stagod napravi je ok. i ponosni smo na njega sa cetvorkom.
    znam da nije bitna ta cetvorka, decko je pametan i inteligentan, ali bas zato mi se cini da mu je potrebno nesto vise. neki veci poticaj. program je isti za sve, i njemu je dosadno jer vecinu toga zna, pa mu to sto rade nije izazov. a doci ce vrijeme kad ce uciti i nesto sto ne zna, pa me malo strah kako ce se tada snaci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •