Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Jednosmjenska nastava, a roditelji u smjenama

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno Jednosmjenska nastava, a roditelji u smjenama

Uskoro (najkasnije do NG) se vraćam na rad u smjenama, jedan tjedan ujutro, a drugi popodne. A. je prvašić u boravku, kad ću ja raditi popodne onda će ga preuzimati baka (muž je na terenu).

Muči me kako će sve to funkcionirati. Do sad nismo imali problema jer je u vrtić išao u smjensku grupu. Zadaću uglavnom napravi u boravku, ponekad treba nešto popraviti ili završiti doma. Ali jedan tjedan ga zapravo neću ni vidjeti, osim ujutro pred školu i navečer pred spavanje .

Ima li još tko u takvoj situaciji?

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam cijeli svoj školski vijek provela u suprotnom turnusu od mame...nisam išla u boravak...bila sam doma sama...
    i bilo mi je super i ništa mi nije falilo!

ali danas sam i sama mama i ne mogu si zamisliti da bi tako morala i ja svoje dijete ostaviti...tako da razumijem tvoju brigu ali ti samo želim olakšati činjenicom da su djeca prilagodljiva i puno više sposobna nego mi to mislimo!
    bit će sve ok

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nešto slično i mene čeka uskoro, s tim da po E. nema tko dolaziti u školu. Ne znam što i kako, valjda ćemo se snaći nekako.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i nas ceka dogodine, a meni su smjene svakakve, produzenog nema, bake nema, morati cemo ga nauciti samostalnosti, nema druge

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Znam kako se osijećaš, ja radim u smjenama i kad sam popodne cure skoro pa ne vidim, mlađu ujutro odvedem u vrtić i navečer kad dođem stavim je spavat i to imam sreću jer su mi omogućili da dođem jedan sat ranije na posao i ranije završim , da nije tako nebi je niti vidjela osim ujutro, a starija je u školi, u istoj smo smjeni, ali je kad je krenula u 1. razred bila dva mjeseca suprotno dok nisam uspjela promjenit smjenu.
    U svakom slučaju je koma, snađu se oni ali da je dobro nije.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam u smjenama, na dane
    dijete je u smjenama, na tjedne

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Nešto slično i mene čeka uskoro, s tim da po E. nema tko dolaziti u školu. Ne znam što i kako, valjda ćemo se snaći nekako.
    Ako je ikako moguće nauči dijete da ide samo iz škole.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM je terenac...ja radim svakako ( po potrebi) ....nemamo cjelodnevni boravak....naučila sam ih od prvog dana da budu samostalni....ide...funkcioniramo...znali smo imati i po 400-500kn telefona ali funkcioniramo!!!

naučit samostalnosti djecu pod hitno...na žalost ali tako je...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je ikako moguće nauči dijete da ide samo iz škole.

Morat će bit moguće, radimo na tome.

Ali brine me sve, od prelaženja ceste do pustih sati koje će provoditi sam kući.
    Do prije tri mjeseca nije želio ostati sam ni na pet minuta, sad hoće dok odvedem H. i T. u vrtić.
    Ali daleko je to od toga da cijelo jutro bude sam i da se sam sprema za školu.

A možda se i bezveze bojim, možda su klinci stvarno sposobniji nego što roditelji misle.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam samo došla poslati svima . Mi nismo imali takvu situaciju, ali ja sam dijete medicinske sestre pa se sjećam kako je to bilo u neka druga vremena.

Meni se čini da nije bilo nikakvih problema. Druga je stvar što je moja mama tada mislila o tome. Ali jako ovisi i o djeci - ja sam voljela biti sama doma (carica ) a moj brat je više volio kampirati kod bake i dede. Rezultati - klinci vrlo brzo nauče i osposobe se za sve što treba.

Istina je, djeca su često sposobnija nego što mi mislimo. Ja se često pitam jesam li držala svoje pod staklenim zvonom (i da li to još uvijek radim).

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sad mi je nešto palo na pamet, što kaže zakon o tome? Smiju li se sedmogodišnjaci ostavljati sami kući?
    Nemam vremena tražiti a možda netko zna.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sad mi je nešto palo na pamet, što kaže zakon o tome? Smiju li se sedmogodišnjaci ostavljati sami kući?
    Možda ti ovo pomgne, iako nije to što tražiš: http://www.vecernji.hr/zivot/dijete-...-clanak-253595

Administratori foruma sigurno znaju više.

Moji kolege snalaze se sa susjedima i tetama čuvalicama ako za djecu nema boravka i ako rade u smjenama. Mi smo za hitne situacije imali dogovor s jednom starijom susjedom koja je bila dežurna čuvalica kad nas nije bilo doma preko dana (ne svakodnevno, ali ako nas nije bilo, a djeca ostala sama doma) + mlađom susjedom za pričuvati navečer.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj brane prvotno napisa Vidi poruku
    MM je terenac...ja radim svakako ( po potrebi) ....nemamo cjelodnevni boravak....naučila sam ih od prvog dana da budu samostalni....ide...funkcioniramo...znali smo imati i po 400-500kn telefona ali funkcioniramo!!!

naučit samostalnosti djecu pod hitno...na žalost ali tako je...
    Ne muči mene samostalnost, niti će biti sam doma, nego činjenica da ću ga viđati cca sat vremena dnevno. To mi je baš teško prihvatiti.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Smije. Ne preporuča se, ali smiju.
    Ne smije se ostavljati predškolce.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tak je kak veli jurana

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi nažalost nismo imali izbora, ali vjeruj mi, oni su puno sposobniji nego mi mislimo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ne muči mene samostalnost, niti će biti sam doma, nego činjenica da ću ga viđati cca sat vremena dnevno. To mi je baš teško prihvatiti.

To jest grdo i teško... ali možda se štogod promijeni. Još uvijek imaš onaj tjedan kad ste u istoj smjeni. Nije sjajno, ali bit će dovoljno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •