Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
Ma ne, gluposti...
Ali ako je 4 ili manje dobio jel je napisao kojekakve gluposti iz brzanja, jel se natjecao u brzini rješavanja testa sa par istih takvih bisera.
Ili je recimo zadaću iz te cjeline pisao tako da je po 15 minuta urlao mama to mi nismo učili, kakva su to pitanja. A pred njim samo radna i ne želi izvadit udžbenik iz torbe jel se sigurno to ni ne spominje, niti je učiteljica to spomenula kamoli na ploču napisala...
Moje dijete će za takvu četvorku dobit jezikovu juhu, koliko god to ambiciozno zvučalo.
Eto, meni se čini da je ovdje rečeno bitno - nema pravila! I kod istog djeteta u jednoj situaciji će za istu ocjenu (četvorku) dobiti jezikovu juhu ako se dogodilo kako si opisala, a drugi put može dobiti pohvalu.

Da je moje dijete dobilo četvorku iz matematike kao u prvom postu ovog topica, doma bi dobio pohvalu i ne bih ga tjerala da ispravlja, ali bih mu dozvolila da odluči kako god sam želi i osjeća da treba.

S druge strane - za ovakvu četvorku iz engleskog isto bi po svoj prilici dobio jezikovu juhu. Teško je o tome suditi, treba gledati ne samo svako pojedino dijete nego i svaku pojedinu situaciju.