Kosjenaka, nemam pametno rješenje - baš tako trudom i radom, ali na njemu zanimljiv način.

Ne treba pisati slova ako ga to ne zanima, neka prepisuje matematičke zadatke, bilo što.

Mi smo znali spojiti npr. 12 A4 papira da bismo dobili ogromni papir, onda bi nacrtali veliku stazu za utrku od početka do kraja papira (jednu crtu je crtao on, drugu ja) i onda bi on uzeo jednu bojicu ja drugu i imali bi utrku s jednog kraja staze na drugu - tko će brže doči, a da "ne izleti" sa staze, iliti da vuče crtu unutar zadanih linija.

Pa smo crtali ogromne omiljene likove (isto brdo spojenih papira) iz omiljene igrice.
Ja bih crtala osnovne konture, on npr. oči i dodatke, pa bismo zajedno bojali. On s jednog kraja, ja drugog. Bitno da radi.

Milijon puta smo radili takve velike "mape s blagom", opet bi on prvo nacrtao put, pa bismo crtali neke prepreke (gromove, oblake, rijeku,...) i izrezivali (vrlo važno za motoriku) iz kataloga brusilice, vešmašine i slično, pa lijepili kao prepreke na mapu (opet važno za motoriku),...

Ima 100 načina, bit je zainteresirati ga na njemu interesantan način, ne kažnjavati lošom ocjenom.