Pokazuje rezultate 1 do 50 od 176

Tema: ambicioznost

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    I mnogi ambiciozni isto si ne mogu priuštiti ovakav način razmišljanja.
    nisam ambiciozna, ali ja si ne zelim priustiti takav zivot. meni je kuca krletka za 24/7, ali utociste u moje slobodno vrijeme. mozda sam ipak malo i ambiciozna

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    kad se već osvrćemo na to sve skupa.
    Ja Vas moram pitati šta bi liječnicima značilo da zetovci imaju manje plaće?
    Ono što sam htjela reći da ok ako zetovi vozaći imaju veću plaću ili trgovkinje u dm-u, ali i dalje je puno više prodavača, vozača i sl zanimanja koji imaju jako malu plaću.
    Što smeta liječnike da neki privatnik koji ima dobit tu svoju dobit podjeli sa svojim radnicima?
    Jel bi bili sretniji kada bi oni te pare zamračili, dio isplatili na crno pa da se ne uplate ni doprinosi ni porez i da se dobit na određene domaće načine "zamrači"?
    Daleko od toga da se liječnici potplaćeni, da su uvjeti u bolnicamam katastrofa, da nema matrijala itd.
    Ali čemu te usporedbe, koliko ima dm-ova prodavačica?
    Kad smo papira mogu vam pisati koliku neto plaću imaju ing. strojarstav tu jednoj našoj lokalnoj firmi, 3.500,00 kn. Koliko je to podcjenjivanje znanja i papira?
    Ali nekako opet mislim da bi mi sin imao veće mogućnosti da ima taj papir pa sve da neko vrijeme i radi za mizeriju.
    jel ti ovo ozbiljno?
    pitam iako imam papir, radno iskustvo i placu ispod drzavnog i gradskog prosijeka. zapravno ne zanm da li sam ikad imala ijedan prosijek.
    radila na faksu, a sad u jednoj drzavnoj instituciji. ali da neki privatnik podjeli dobit sa svojim radnicima mi je OK, ali ipak mislim da ne mozemo si dopustiti da lijecnici, ucitelji i profesori budu mizerno placeni.
    ali vidim da je sasa napisala sto i ja, pa cu je samo quotati

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Pod jedan zetovi su vozači plaćeni iz holdinga- tj. mojeg prireza. Nije mi žao da prodavačice u dmu imaju veliku plaću, ali mislim da je nešto jako krivo u društvu ako liječnici imaju manje plaće od takvih, tradicionalno manje plaćenih, zanimanja. Skroz sam OT, ali uvijek to ovako ide: prvo se tvrdi da liječnici uopće nemaju tako male plaće, nego da pretjeruju i izmišljaju, onda kad ispadne da ipak imaju, onda se redovito izvlače primjeri teta iz konzuma koje jedva preživljavaju. vrhunac mi je bio kad mi je par ljudi reklo da sam si to sama htijela- bavit se medicinom, pa eto. Na temu! Da li bih htijela da mi dijete studira 6 godina užasno zahtijevan fax, da onda stažira godinu dana za siću, da onda- ako je bio vrhunski student- dobije specijalizaciju koju želi, da onda specijalizira 5 godina uz postdiplomsk i dežurstva sa svom odgovornošću koju liječnićki posao nosi? ( I koja je znatno veća od one tete iz dma)? Ne. Odgovorno tvrdim da ne želim da mi djeca u Hrvatskoj završe medicinu. Nije vrijedno. Eto.
    na boldano tri kceri su bile projekt oca lijecnika, koji je specializirao, da nikako ne zavrsimo bilo medicinu bilo da radimo u istoj, na kraju jedna kcer je faramceut (bogati dio vezan uz medicinu LOL), jedna uciteljica, jedna biotehnolog. ipak iz ovih cipela cini mi se da je farmaceut najpametnija bila, iako su sva tri zanimanja izabrana s ljubavlju. tako da gledajuci papir o kojem ovdje pricamo vec je odavno bezvrijedan, sad se sjetih Boljeg zivota i pokusaja da im se zaposli sin pravnik, cini mi se. Sve u svemu godinama je isto, ali opet cu napraviti sve da usmjerim svoju djecu prema tom papiru. samo da li tu ili negdje drugdje ne znam, a ovisit ce i o prilikama koje ce biti tada.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 25.10.2013. at 10:37

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •