Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 73

Tema: Krenula na porod, završila u shoppingu

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Krenula na porod, završila u shoppingu

Dakle, nakon poluprospavane noći osjetim ja oko osam ujutro trudove. Onak, osrednje jačine na svakih pet minuta i fino se dogovorim s mužićem da odvede malenu u vrtić, vrati se kući i bude sa mnom za slučaj da postanu češći ili jači.

I tak, odu njih dvoje u vrtić, ja počnem spremati torbu za rodilište (u biti je sve bilo na jednoj hrpici, trebalo je samo lijepo složiti u torbu), mužić dođe doma, ja odem na tuširanje i pranje kose, trudovi i dalje na pet minuta, sve jači.

Poučena iskustvom s prošlog poroda, koji je trajao 36 sati za vrijeme kojih sam uglavnom bila gladna, odlučila sam ne ići nikuda bez finog doručka. I tak, zamotane kose u ručnik papam sendviče od friško pečenih peciva koja je mužić ispekao, gledam neku staru epizodu Seinfelda, umirem od smijeha, trudovi još uvijek na pet minuta, ali sad već skroz jaki.

Niš, idem osušiti kosu, obučem se, izmanikiram nokte (a kaj ću od dosade, znam da je glupo doći u bolnicu prerano) i polako krećemo. Mužić je već nervozan kao da je beba na pola vani. Zove taksi, požuruje me, ja još stavljam tepihe iz kupaone da se peru i suše, jer smo javili mojima da dođu, pa da ne dožive kulturno-higijenski šok.

Stižemo u rodilište. Bila sam već tamo, pa znam kako izgleda, ali sad je ipak drugačije. Na prijemnom odjelu sjede dvije široko nasmijane sestre koje uzimaju moje podatke, kažu mi da sjednem, brbljaju sa mnom, pravi pravcati small-talk, kao da sam došla nekoj površnoj poznanici na kavu, a ne u rodilište. Kažu mi da pričekam babicu, koja će me pregledati. I dođe babica, nasmijana od uha do uha, i vodi mene i mužića u jednu od malih prostorija u nizu. U svakoj je krevet, ctg i hrpa nekakvih aparata i opreme. Diskretna rasvjeta, sve pet. Mužić, također poučen iskustvom iz Zagreba, ostaje vani i diskretno se naviruje unutra. Uđite, uđite, kaže mu babica, pokazujući stolicu smještenu uz krevet. Nježno mi stavlja ctg, pitajući moram li možda na zahod. Ne moram. Ok, onda vas molim da si izaberete najugodniji položaj, veli ona i dodaje mi jastuk pod trbuh. Ako se želite okrenuti, samo me zovite.

I tak, ležim ja prikopčana na ctg, mužić sjedi kraj mene i proučava aparaturu (profesionalna deformacija), pričamo o svemu i svačemu, trudovi i dalje na pet minuta, ali sve jači i jači.

Stiže dežuran doktor - i to baš moj! Odlično iznenađenje, budući da sam sinoć bila kod njega na redovnom pregledu i da mi je nježno obznanio da bi beba mogla stići svakog trena. I on je nasmijan od uha do uha, gleda nalaz ctg-a i komentira da je jako lijep i uredan, te da bi me trebao pregledati. Skida mi desnu tenisicu (aha, primljena u bolnicu i još uvijek u svojoj odjeći - donjem dijelu trenirke, puloveru i tenisicama) i kreće skinuti desnu nogavicu, ali tu ulijeće mužić. I tako, brzinski me pregleda i kaže da sam posve zatvorena. Još je brzinski ultrazvukom provjerio gdje je beba i skužio da je jako, jako visoko.

Joj, to je scenarij s prošlog poroda. 36 sati, prolazi mi glavom, 36 sati!

Ništa, odite malo prošetati, hodajte, uživajte, pričajte o nečem što vas opušta i vratite se za sat, sat i pol, kaže doktor. Sestre s prijema ljubazno su se ponudile da kod njih spremimo stvari i tako smo odšetali na slobodu. Otišli smo do obližnjeg parka u želji da tamo popijemo kavicu, no usput smo vidjeli prekrasne cipelice kakve već tjednima tražimo Fioni, pa smo ih odmah kupili, u nadi da će joj veličina i model biti dobri. Ako neće, teta nas uvjerava da nije nikakav bed zamijeniti za bilo što u trgovini.

I tako, trudnica s trudovima i ponosni tata nastavljaju šetnju obogaćeni vrećicom s ulovom. Napravili smo krug po parku i krenuli natrag u bolnicu, u strahu od najavljenog pljuska. Čudno ali istinito, trudovi u šetnji posve nestaju. Skroz. Posve.

Stižemo u bolnicu, skužimo da imamo još dvadesetak minuta, pa sjedamo u kafić. Već je dva, mužić je gladan, a i ja bih mogla nešto krknuti. Uzimamo sendviče, on čaj, ja kavu, sjedamo za stol i čekamo trudove. Nakon par zalogaja stiže i trud! I to kakav! Puno duži i intenzivniji od prethodnih, problijedila sam i skoro zaboravila disati. Međutim, razmaci između trudova ovaj su put bili puno, puno duži nego prijepodne, nekih petnaest minuta.

Ništa, pojeli smo i popili što smo imali i polako krenuli put rađaone. Tu je, kako su nam rekli, bila gužva i nije bilo nijedne slobodne babice. Nama se činilo mirno i idilično, hodnici su bili tihi i mirni, samo se tu i tamo prošetala poneka sestra. Tu i tamo me uhvatio trud, zaista jak. Stigla je i nova babica, jako ljubazna plavuša, koja me je ponovno smjestila u jednu od soba s ctg-om i veselo čavrljala, trudeći se da nas što više opusti.

Samo vi lezite i uživajte, kaže ona i hops, eto ti novi jastuk pod moj trbuh, oprostite što je ovo malo hladno, i hops, eto i onaj kolut od ctg-a na trbuhu. Ovdje je kompjutor na kojem možete promatrati otkucaje srca i trudove, ali vam savjetujem da pričate o nečem sasvim desetom, opustite se, sve će biti dobro, bez brige, beba je u redu.

I opet nas dvoje sami u sobi. Trudovi ovaj put dolaze svakih petnaest minuta, kao po špagici, ali su zato jačine koje se od prošli put sjećam sa samog finiša. I brojčice govore da sam u pravu. I svaki trud dugo traje, baš dugo. Babica dolazi par puta provjeriti moram li piškiti, jesam li se udobno smjestila, želim li nešto, možda promjenu položaja.

Nakon nešto više od pola sata kaže mi da će sad doći dežurna doktorica da me pregleda. Stiže doktorica, obavlja brzinski pregled desna tenisica, desna nogavica, objavljuje da sam skroz zatvorena, ultrazvučno pregleda bebim položaj, kaže da se beba fino spustila za ovu fazu poroda i, skroz neimpresionirana jačinom trudova kaže da mogu mirno ići doma i uživati sve dok trudovi ne budu ponovno na pet minuta razmaka ili dok mi ne pukne vodenjak, štogod bude prije.

I tako, moja Fiona je vjerojatno jedino dijete na svijetu čija mama ode u rodilište po bebu, a vrati joj se kući s novim parom cipela. A beba? I beba bi trebala skoro, ovih dana.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ah, blaženi zapad...
    Tu bi te ostavili kojih 10 sati na CTG-u, svako malo dodavali "dripeka" i...Daljnji scenarij znaš, tvoj prvi porod.
    Stvarno fascinantno...uživaj u preostalim trudničkim danima. Nadam se da se Fioni sviđaju cipelice.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kad je meni moja gin na redovnom pregledu tjedan dana prije termina rekla da imam inicijalne trudove i da odmah krenem za rijeku, ja samo produžila u TL jer sam to planirala kad sam pošla od kuće, a onda još otišla pokupiti zakonitog s posla pa polako u rijeku

i tu večer nazad kući

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sanja, fantastiš!

što da ti poželim, lijep porod ili uspješan šoping?

eto, oboje!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sanja, i kakve su cipelice

znači, sad smo na stand by i čekamo nove trudove.
    držim fige da zaboraviš scenarij "36 sati" i da ovaj put bude jednoznamenkasta brojka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja, samo ti šopingiraj.
    Pa nije još 26!
    Ima još vremena do tada

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala, komadi!

Cipelice su super. Obula ih je za probu i nije ih skidala do spavanja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je gušt neplaniranog shoppinga

i onda mi neko priča da smo mi razvijena zemlja :/ ...razvijeni smo otprilike kao i oni koji nam time mažu oči

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

:D

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

...želim ti lijepi porod, onakav kakav si sama želiš :D

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čitam ja čitam i sve mi nešto čudno, pa kaže Luna
    Ah, blaženi zapad...
    malo sam van toka, gdje ste točno?
    kako to sve može biti puno opuštenije...

...a kad smo već kod opuštanja, preporučam radije kamilicu nego kavu .
    sretno i blaženo vam bilo .

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sanja je u becu

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

sanja,šta se događa?
    jel su trudovi učestaliji?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

~~~~~ da se nastavi ovako!
    tko pročita ovakvu (uvodnu) priču, dođe mu želja da rađa jednom godišnje

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Ah, blaženi zapad...
    evo ja isto tocno ovako...
    pa sam isla gledati profil, pa isla raskopati one njene blogove samo da skuzim di zena zivi

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i meni je odmah bilo: pa nemre ovo bit ovdje.. na žalost..
    sretno!

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sanja baš me razvedrio tvoj shopping :D

je, je. žena je u beču i ja si po drugi put počinjem planirati (u mašti naravno) izlet u beč početkom 9 tog mjeseca

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj dijanam prvotno napisa
    Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Ah, blaženi zapad...
    evo ja isto tocno ovako...
    pa sam isla gledati profil, pa isla raskopati one njene blogove samo da skuzim di zena zivi
    I ja isto!!!
    Ali onda mi Felix olakšala...
    Sanja znači pitanje je sati kad će Fiona dobiti sekicu!!!
    Možda si već sad u bolnici...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

:D za cipelice...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja čitam i sve si mislim, a što lijepo sanja

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo me, kod kuće sam (Felix je dobro napisala, u Beču - sorry što sam vas zbunila ).

Imala sam trudove cijelu noć, ali skroz neujednačene. Najljepši su bili između pet i šest, jako uredni na svakih pet minuta, ali i ful slabi. Već sam se poveselila da ću uskoro u bolnicu, a onda su se prorijedili na svakih deset, pa dvadeset i sad me tek tu i tamo opere koji.

I niš, sad čekam.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I mi čekamo skupa s tobom!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

još malo šetnjice po dućanima i to će fino krenuti

mislimo na tebe!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim na tebe i nadam se lijepim vijestima kad se opet logiram u ponedjeljak navečer

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja super si. Steta sto su ti trgovine danas zatvorene. Probaj plesati trbusnjake, ali lagano, kazu da to ubrzava otvaranje. Zelim ti dobar porod.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala vam na podršci i praćenju.

Samo da se javim - još uvijek sam u komadu. Danas sam odvalila popriličnu šetnju (i shopping :ceeer: - bez brige, nisam se otela kontroli, nego samo kupila sve što ste i vi kupile za Uskrs), ali trudovi su posve nepravilni. Sad pečem uskrsne kolače, sve u nadi da će kretanje potaknuti trudove i učiniti ih redovitijima.

Inače ih imam svako malo, ali nisu u pravilnim razmacima. Bila sam na sat vremena legla i tada su počeli stizati na 7-8 minuta, ali čim sam ustala, otišli su i moji trudovi - bye, bye.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Steta sto su ti trgovine danas zatvorene.
    Nisu, ni danas ni sutra.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim na tebe

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pusa tebi i bebici šopigoholičarki

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sanja blago tebi!
    Zelim ti da ti sve super prodje!
    Ja sam zaglavila u bolnici 56 sati pre porodjaja i stalno su me mucili sa ctg-om. Da sam smela da odem kuci.. ali nisam jer mi je prva beba a bio prosao termin, i niko nije hteo da mi kaze kako smo oboje u stvari...

~~~~~~vibrice za divan porodjaj~~~~~~~~

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sanja, kad ti sljedeći put krenu... aj kupi meni jedan wok - kaže seni da tamo ima pravih.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još uvijek sam doma. Trudove imam stalno, ali su u skroz nepravilnim razmacima. Najduži razmak između trudova je bio sat vremena, a najkraći sedam minuta, tako da se uopće nisam uspjela naspavati.

Trudim se što više hodati i kretati u nadi da će ih to pokretnuti, pa smo danas bili u jednoj podužoj šetnji (i shoppingu - cipelice koje smo kupili u četvrtak su ju ipak nažuljale, pa je danas dobila nove), a na opće oduševljenje mojih ukućana pofarbala sam jaja i ispekla novu rundu muffina. (Izgleda da me trudovi pucaju na kulinarstvo.)

Inače, par puta u šetnji su me fino oprali trudovi, baš sam se vidjela u nekoj brzinskoj akciji tipa trud-taksi-jurnjava-bolnica-brzinski porod iz filmova, ali na kraju niš od tog scenarija.

Izgleda da je beba odlučila proslaviti Uskrs u simbiozi s mamom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sanja, u nekoj knjizi sam pročitala da se nekad smatralo da djetetu nosi sreću ako se rodi na Uskrs.
    Držim fige!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

sanja,želim ti da sve super prođe

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sanja navijamo za tebe i bebicu :D ~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sanja , nije me bilo 2-3 dana na forumu i prvo sam otišla na "čestitamo", a kad ono ti još u komadu.

Želim ti da sve bude po planu i da nas rasplačeš sa svojom divnom pričom s poroda.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala svima!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja ti želim mirno uskršnje jutro, ali već poslijepodne ti želim da držiš svoju malu djevojčicu u naručju!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala, Vrijeska. Zasad još ništa.

Danas sam stvarno pomislila da ću dobiti svoju malu uskrsnu pisanicu, ali izgleda još uvijek ništa od toga.

Sinoć sam legla iza ponoći s trudovima koji su bili na deset minuta i relativno brzo postajali sve učestaliji, dok oko četiri, pola pet nisu došli do pet minuta razmaka, ali nisu bili prejaki. Cijelu noć sam ih pratila, jer naravno da nisam mogla zaspati. Oko šest su postali skroz jaki, pa sam probudila mm-a, koji je tvrdio da je cijelo vrijeme bio budan, iako je povremeno hrkao dovoljno glasno da prouzroči potres u Hondurasu, otuširali smo se, popila sam si vruću limunadu s medom, pojela bananu, pozvali smo taksi i krenuli u rodilište.

Kad smo došli tamo stavili su me na ctg, koji je pokazao da su trudovi skroz jaki, ali su se u međuvremenu prorijedili na osam minuta, a doktor je ustanovio da još uvijek nisam nimalo otvorena i ponudio mi dvije mogućnosti: odlazak u šetnju i povratak u bolnicu kad osjetim da trudovi postaju češći ili ostanak u bolnici i čekanje trudova. Zatim nas je pitao gdje stanujemo i kad je skužio da smo u blizini rodilišta, rekao je da mirno odemo doma i vratimo se kad trudovi budu na pet minuta ili ako mi pukne vodenjak.

Meni je već bilo toliko loše od višednevnih trudova koji nisu prestajali (od četvrtka ujutro do danas najduža pauza između trudova mi je bila oko sat vremena) i nespavanja da sam jedva čekala da dođem doma. Otvorili smo poklone, bez ikakve grižnje savjesti sam se prejela uskrsnim doručkom, bacila se u krevet i doslovce onesvijestila. Nekih sat, sat i pol sam spavala bez obzira na trudove (dokaz da sam fakat bila iscrpljena) i još par sati ležala, toliko izmorena da se nisam mogla ni pomaknuti.

Ustala sam na ručak i tu su se trudovi opet prorijedili na otpilike jedan u pola sata, sat i tako ostali sve do sad. Kad smo odlazili iz bolnice, doktor se šeretski nasmijao i rekao nešto u stilu mislim da ćemo se mi jako skoro opet vidjeti, ali mu se proročanstvo nije ispunilo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a da ne bude dupli rođendan u obitelji?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    a da ne bude dupli rođendan u obitelji?
    To bi bilo jako lijepo , ali već mi je jako naporno imati cjelodnevne trudove - tko bi čekao još punih deset dana?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •