Pa,ja mislim da bi sustav pomoći i podrške osobama sa psihičkim teškoćama trebao biti puuuuno bolji. On se danas manje-više svodi na psihijatre i kliničke psihologe u bolnicama, pa ako netko na neki način dospije do bolnice.. pa su ti ljudi neki bolji, neki lošiji, ima ih odličnih, pametnih i savjesnih, ali ima ih i koji pacijenta ni ne pogledaju. I onda naravno da se ta osoba ne želi liječit, kad vidi tko bi je trebao liječit. A i dobri i loši su, ovo samo pretpostavljam, prebukirani i ni ne mogu radit kako bi htjeli.
Odnedavno u Zagrebu ima jedna odlična udruga koja se trudi dodati i nekakvu međusobnu peer podršku osobama s psihičkim teškoćama, čine mi se simpatični ono malo što sam čitala, a posebno mi je genijalno njihovo ime - Ludruga
Inače, tu smo se uhvatili shizofrenije, koja je gadna, ali u današnje vrijeme i u budućnosti najčešća bolest je depresija. I pitanje je sasvim na mjestu, koliko je depresivan roditelj u stanju biti dobar roditelj (u emocionalnom smislu, ne onom bazičnom).