Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 227

Tema: tko sve smije imati djecu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I recimo... mene osobno kopka priča onog nekog rumunjskog/bugarskog (?) dječačića koje je Elton John (ma što god tko mislio o njegovom "life styleu", a meni nije nešto posebno grozan, sigurno mi je gore zamisliti život sa teškim psiho bolesnikom, npr., kad već čerečimo, nego život u blagostanju, pa neka je i s ostarjelim homo roditeljem - dobro, ovaj drugi roditelj je mlađi) namjeravao posvojiti, pa nije mogao i onda si je dao napraviti dijete sa surogat majkom. Zanima me je li još u tom sirotištu... ili je dočekao neku bolju sudbinu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.10.2013. at 11:24

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Rehab, da ti odgovorim na pitanje.Teško mi je uopće hipotetski odgovoriti, pa čak i pokušati zagledati u budućnost toliko daleko da bih mogla rećI:ja bih...ili ja ne bih podržala.

razlog se krije u činjenici što je autistični spektar širok, i što iz današnje perspektive ne mogu ni pretpostaviti u kojoj će mi mjeri dijete funkcionirati.Ona nema smanjene intelektualne sposobnosti pa to daje nadu da će jednog dana moći funkcionirati poput svih ostalih ljudi.Tko zna?Vrijeme će pokazati.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tj. smiju biti u braku i posvajati djecu dok se ne skupi ekipa biološki nadmoćnih katolika koji će zaključiti da je Bog ionako htio da ti parovi nemaju djece, pa ni njima neće dati da posvajaju, a isto tako budući da ne mogu biti roditelji, ne mogu se nazivati ni obitelj, a zašto bio onda i bili u braku.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

još da se dopunim:ako misliš na onaj tekst s indexa on ne odražava Papine stavove.To je slobodna i pogrešna interpretacija pojedinih medija.često su tako papine izjave izvučene iz konteksta kako već medijima lijeve orijentacije odgovara.

Papa Franjo je u stavovima identičan svom prethodniku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    još da se dopunim:ako misliš na onaj tekst s indexa on ne odražava Papine stavove.To je slobodna i pogrešna interpretacija pojedinih medija.često su tako papine izjave izvučene iz konteksta kako već medijima lijeve orijentacije odgovara.

Papa Franjo je u stavovima identičan svom prethodniku.
    zastrasujuce je da si vjernici daju za pravo odredjivati drugima kako ce zivjeti. nije crta da svojim postojanjem ne cinis zlo svijetu oko sebe (ljudima, zivotinjama, prirodi) nego je crta tamo gdje je ja postavim. i tko ne postuje to sto sam si ja zacrtao zasluzuje napad?

procitaj si malo o ponasanju nasilnika, obiteljskih nasilnika. obrazac razmisljanja i ponasanja je isti

a lijevo orjentirana (placem od smijeha) vlada dozvoljava agresivnim ljudima da se po samo njima objasnjivoj logici pozovu na boga, na "ispravno" i ugroze osnovna ljudska prava razlicitih od sebe. za brdoviti balkan to je veliki korak u civilizirano ponasanje jer je predhodna desno orjenitana vlada i sama pozivala na diskriminaciju neistomisljenika (pocni od vjeronauka i kako prolaze po skolama djec akoja ne idu na vjeronauk u skoli. djeca masovno idu na vjeronauk kao dio mase iz STRAHA da ne budu diskriminirana).

diskriminacija nema opravdanja, diskriminacija je zlo. ako i vjerujes u boga koji kaznjava zlo on ce ovakve poteze kazniti. u biti dobrota kao stil zivota samo zbog straha od boga je zabrinjavajuca.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    djeca masovno idu na vjeronauk kao dio mase iz STRAHA da ne budu diskriminirana).
    u biti dobrota kao stil zivota samo zbog straha od boga je zabrinjavajuca.
    Mala dopuna - djeci svejedno vjeronauk/nevjerojanauk, brijem da bi većina rado išla, barem ovih filozofskije nastrojenijih, nemaju u toj dobi neki izgrađen stav o nečemu. Nereligiozni roditelji se boje (za svoju djecu, ako ne idu).

Dobrota kao stil života zbog straha - mislim da je to, zapravo, neodrživo, i kad bolje promisliš nitko zbog toga nije dobar - niti itko zapravo vjeruje da bi, npr., vjernici, u nekom suludom scenariju ako zamisle da na 5 min neće bit boga, krenuli u raspašoj.

Zašto? Zato jer moralnost nije isključivo skućena u religiji, ona je šira.

U biti... ja mislim, s nekim odmakom, da će se ovi koji šalju poruke po školama "OBAVEZNA MISA ZA SVE PRVAŠIĆE, VAŽNO!!!" za 20 godina sramiti toga i govoriti "a tako smo morali", na isti način kao što su i ovi koji su primali djecu u pionire.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.10.2013. at 12:57

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

preteška tema za mene...

oduvijek sam se pitala odakle biološkim roditeljima univerzalno pravo na sve i svašta...
    dok, oni koji to nisu moraju zadovoljiti posebne uvjete da bi ostvarili neka prava...

što po tom pitanju napraviti...pojma nemam.
    samo znam da je ono što osjećam suviše ekstremno. al opet...mislim da sam otvorenog uma, i da ono što ne razumijem, ne osuđujem. trudim se razumijeti.
    i zato...tko sam ja da sudim.
    ljudi se mijenjaju...konstantno. nikad ne znaš kad će se taj trenutak pokrenuti. u nekima nikad.

kad se osvrnem na svoj život...većina mog života obojana je roditeljskim dijagnozama. al ja ne bi mijenjala to što sam proživjela, zgog ovoga što sada jesam. i zbog ovoga što sada mogu dati....i razumijeti.
    ja sam odlučila vjerovati da ništa nije slučajno...i da moramo igrati s kartama koje su nam podijeljene. netko će odustati na prvu...netko će izvući asa iz rukava...a netko...
    u svakom slučaju mislim da u većini slučajeva biramo kako igramo.

možda je zbog toga i moje mišljenje o dijagnozama ekstremno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam odlučila vjerovati da ništa nije slučajno...i da moramo igrati s kartama koje su nam podijeljene. netko će odustati na prvu...netko će izvući asa iz rukava...a netko...
    u svakom slučaju mislim da u većini slučajeva biramo kako igramo.
    Ja vjerujem da je dosta toga slučajno, uvijek moramo igrati s kartama koje su nam dane, a što jenekome odustanak, drugome može biti pobjeda - sami definiramo što je odustanak, a što pobjeda. Sve ne može.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje pitanje za vas ovdje je hocete li se vi angazirati u vlastitoj zajednici (radnom okruzenju, susjedstvu, siroj obitelji) da izadju na referendum i glasaju onako kako vi mislite da bi trebali glasati .
    samo je mjesec dana do referenduma

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    moje pitanje za vas ovdje je hocete li se vi angazirati u vlastitoj zajednici (radnom okruzenju, susjedstvu, siroj obitelji) da izadju na referendum i glasaju onako kako vi mislite da bi trebali glasati .
    Svoj sam lobing odradila, u radnom okruženju smo svi gay friendly pa nisam imala nimalo posla oko uvjeravanja
    U široj obitelji se spominjalo u nekoliko navrata, sve je završilo u tonu šale i pozitivnim tonovima - ali neće oni na referendum, to im je bzvz pitanje koje nije vrijedno dolaska
    U susjedstvu, samo što sam slušala tuđe razgovore, kao da imamo ogranak nesretne inicijative u kvartu, najglasniji su uvijek najzatucaniji i gdje god dotaknem neki
    Popričam sa otvorenijima, ali u očima im vidim kako su silno razočarani mojim stavovima
    Zatvorenost tim idejama ide proporcionalno brojem godina, bar u mojoj okolini.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    naravno.
    svakakve odvratnoće sam u ovoj državi stojeć podnijela, al ovdje povlačim crtu.
    Ako je onih koji misle da je 47 000 000 kn dobro potrošen novac, da bi "stavili granice na svoje okvire"- pa makar i da se boje najezde pedera i pada uzvišenog morala - više nego nas ostalih - koji mislimo da smo time mogli nahranit jedan dan milijun gladnih - tu nama ostalima nije mjesto. A "nama ostalima" je dosta traženja mjesta tamo di ga nema.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 02.11.2013. at 12:49

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj... barem se nadam da će to tako biti i da ćemo (po)ostati sekularna država i tome ću dati i svoj obol, baš svog djeteta radi, neka nam je šarenije - šarenije je bolje od jednoumnog, s kojim god predznakom.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.10.2013. at 12:58

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

@Cvijeta
    Čitaj dalje. To su oni koji se ne mole.
    Nije važno kakav si. Molitva rješava sve.
    Nevažno što moliš.
    Posljednje uređivanje od Cubana : 24.10.2013. at 13:20

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bas naprotiv, kaze ovo:

"Kada, naprotiv, kršćanin moli, ne udaljuje se od vjere, nego razgovara s Isusom – napomenuo je Papa te istaknuo – Kažem: kada kršćanin moli, a ne kada izgovara molitve, jer oni su zakonoznanci izgovarali brojne molitve kako bi se pokazali pred ljudima. Isus, međutim, kaže: ‘A ti kad moliš, uđi u svoju sobu i pomoli se Ocu u tajnosti, od srca srcu’. Jedno je moliti, a drugo izgovarati molitve – istaknuo je Sveti Otac."

mnogi izgovaraju molitve.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 24.10.2013. at 13:24

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    bas naprotiv, kaze ovo:

"Kada, naprotiv, kršćanin moli, ne udaljuje se od vjere, nego razgovara s Isusom – napomenuo je Papa te istaknuo – Kažem: kada kršćanin moli, a ne kada izgovara molitve, jer oni su zakonoznanci izgovarali brojne molitve kako bi se pokazali pred ljudima. Isus, međutim, kaže: ‘A ti kad moliš, uđi u svoju sobu i pomoli se Ocu u tajnosti, od srca srcu’. Jedno je moliti, a drugo izgovarati molitve – istaknuo je Sveti Otac."

mnogi izgovaraju molitve.
    Dakle, kad Željka u samoći svoje sobe moli "Molim Te Bože da Hrvati izađu na referendum i ograniče Adamu i Stevi prava na bračnu zajednicu, djecu..." to je onda ok?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kažem: kada kršćanin moli, a ne kada izgovara molitve, jer oni su zakonoznanci izgovarali brojne molitve kako bi se pokazali pred ljudima. Isus, međutim, kaže: ‘A ti kad moliš, uđi u svoju sobu i pomoli se Ocu u tajnosti, od srca srcu’. Jedno je moliti, a drugo izgovarati molitve – istaknuo je Sveti Otac.
    ...
    Ti su ideolozi oštri, podmukli, nisu transparentni – primijetio je Papa. Jadni, ljudi su to okaljani ohološću – napomenuo je te potaknuo – Molimo Gospodina milost da ne prestanemo moliti kako ne bismo izgubili vjeru, i da ostanemo ponizni. Tako nećemo postati zatvoreni, oni koji Gospodinu zatvaraju put – rekao je na kraju papa Franjo.
    Nije baš tako, Cubana, vidi ovaj prvi citirani pasus. A oštri, podmukli, nimalo transparentni i nimalo ponizni - takva je upravo Markićka i njena ekipa.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja u tome ne vidim nit molitvu nit razgovor od srca srcu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A ovako:
    Dragi Bože, pomozi mi da spasim Hrvatsku od pošasti koja nam je na vratima.
    Stoj uz mene i drži me da ne posustanem.
    Samo uz Tvoju pomoć to je moguće.
    Spasi našu dječicu od razvratnosti koja vreba, od sotonskih djela koja su i u školu zašla.
    Molim Te da referendum uspije.

Jel bolje?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    A ovako:
    Dragi Bože, pomozi mi da spasim Hrvatsku od pošasti koja nam je na vratima.
    Stoj uz mene i drži me da ne posustanem.
    Samo uz Tvoju pomoć to je moguće.
    Spasi našu dječicu od razvratnosti koja vreba, od sotonskih djela koja su i u školu zašla.
    Molim Te da referendum uspije.

Jel bolje?

Meni je to isto, jer su obje molitve proizašle iz ideologije, a ne iz vjere u Isusa. Kad bi izbacila rečenicu o referendumu u zadnjem redu, bilo bi bolje. Čim se začini politikom, nije dobro

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku

Meni je to isto, jer su obje molitve proizašle iz ideologije, a ne iz vjere u Isusa. Kad bi izbacila rečenicu o referendumu u zadnjem redu, bilo bi bolje. Čim se začini politikom, nije dobro
    Iskreno, prvi moj korak od novokomponirane hrvatske katoličke crkve prema slobodnoj misli kod mene nije izazvan njihovim miješanjem u moje pravo na liječenje, nego kada sam dobila uputu s oltara koju stranku da biram na sljedećim izborima. Ako ću tumačiti riječi pape preko svog iskustva triježnjenja, onda možda zbilja misli na takve slučajeve koji bježe od ideologije.

Doduše, fenomen masovnog izlaska iz KC na zapadu nije samo zbog podrške nekim strankama, nego zbog razvijenije kritičke svijesti, tj. kritike u kom smjeru je KC općenito otišla, daleko od skromnosti i morala, zataškavanja zločina u vlastitim redovima itd. Al tada, devedesetih, toga još nije bilo po medijima u ovoj količini, a ljudi su pomalo sa simpatijama govorili o svećenikovoj djeci i ljubavnicama.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa ruku na srce, bitno je bolje. Bolje je da zloća ostane između pojedinca i njegovog Boga, nego da se motiviran njom javno aktivira.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ruku na srce, bitno je bolje. Bolje je da zloća ostane između pojedinca i njegovog Boga, nego da se motiviran njom javno aktivira.
    Karikiram, nadam se da se nitko neće uvrijediti.
    Zloća je isto podložna interpretaciji.
    Članovi inicijative su se aktivirali jer očito misle da rade vrijednu, Bogu dragu stvar.
    I vjerojatno pritom zazivaju njegovu pomoć.

A ja se iskreno nadam da nije dosta samo moliti se.
    Tj, da u konačnici neće biti važnije koliko si se molio nego što si molio (ako si molio) i još važnije, što si učinio ili propustio učiniti.
    A ne mogu zamisliti Boga kojem je ova akcija draga.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

something like that jelena

a ako vec moras spomenuti referendum, onda bi trazila pomoc da mi da mudrosti, ljubavi i snage, da me njegova ljubav vodi kroz pitanja na koja trazim odgovor i da mi u njima pomogne.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

naravno, ovo je samo moje misljenje i vidjenje.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je problem sto u Papinim riječima svi vide "one druge", a nikad sebe.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je problem sto u Papinim riječima svi vide "one druge", a nikad sebe.
    Slažem se, naravno. Ali evo, ja ne mogu nikako vidjeti sebe u njegovim riječima, kad nisam kršćanka ni u kojem obliku, niti sam bila. Ja sam neutralni promatrač
    Posljednje uređivanje od vertex : 24.10.2013. at 14:17

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Slažem se, naravno. Ali evo, ja ne mogu nikako vidjeti sebe u njegovim riječima, kad nisam kršćanka ni u kojem obliku, niti sam bila, Ja sam neutralni promatrač
    Bio kršćanin ili ne, u biti se svatko na neki način može pronaći u tim riječima.Svaka dobra, moralna i etična osoba.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    Bio kršćanin ili ne, u biti se svatko na neki način može pronaći u tim riječima.Svaka dobra, moralna i etična osoba.
    Govorimo o tome tko sebe može prepoznati kao krutog, oholog moralizatora. Svi misle da je to netko drugi, čini se. Evo, meni se čini jasno kao dan na koga se u našem društvu te riječi odnose, ali ti uopće ne misle tako.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Govorimo o tome tko sebe može prepoznati kao krutog, oholog moralizatora. Svi misle da je to netko drugi, čini se. Evo, meni se čini jasno kao dan na koga se u našem društvu te riječi odnose, ali ti uopće ne misle tako.
    X

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pravi kršćanin se često pronađe i u toj nezahvalnoj ulozi.Ne kažem da je lako u određenoj situaciji sebe percipirati kao takvog. Nije lako takvim samog sebe vidjeti, niti se mijenjati. No ne i nemoguće.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, meni se baš ta Markićka čini definicijom krute i ohole moralizatorice, koja gura svoj nos u nešto što ju se uopće ne dotikavle. A vjerujem, ronin da ju ti doživljavaš skroz drugačije. I sigurna sam da ona osobno sebe definitivno ne doživljava ko ideologinju bez ljubavi prema bližnjem. Hoću reći, Sve je to u očima promatrača.

I nisam dosad nikad srela vjernika koji je za sebe rekao da je krut i ohol i da se treba popraviti. Zapravo nisam srela nikoga tko to misli, točnije, od svih ljudi koje sam ikad srela ne mogu izdvojiti ni jednog koji je pokazivao makar tračak takve misli.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

. Evo, meni se čini jasno kao dan na koga se u našem društvu te riječi odnose, ali ti uopće ne misle tako.
    ma znaš šta, da je papa htio da bude jasno ko dan, on bi tako i rekao - jasno ko dan. ovako je svima dao za pravo - i indeksu, i bitno-netu, i markićki, i ronin, al i leonisi. diš bolji pr rekla bi emsa, sve ciljne skupine pokriva samo tako

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovako, rasprava je zanimljiva,
    ali usporedba s psihičkim bolesnicima kao roditeljima ne stoji
    oni mogu roditi ali će im malo tko dozvoliti usvajanje
    a UIO želi isto za homoseksualne osobe
    jer je za njih to bolesna i poremećena osoba, koja može zatrudnjeti i to joj nažalost ne možeš zabraniti ali bar ne bi smjela usvojiti
    jer će to učiniti samo da zadovolji svoje bolesne i poremećene prohtjeve

dakle ne možete ovako dobiti argumente protiv referenduma

jedino konstruktivno razmišljanje bi bilo
    kako naći način da se većem postotku hrvata i ostalih balkanaca približi slika homoseksualne osobe koja je kao svaka druga, koja može biti psihički bolesna kao i svaka heteroseksualna osoba, i isto tako može voljeti, brinuti se o drugome, biti u emotivnoj vezi, kao što to može heteroseksualna osoba
    pa tako ima i jednako pravo na usvajanje i ostalo što smatramo sebi normalnim a drugima bi uskratili, recimo zapošljavanje, brak, pomoć policije kad nam zatreba
    a soc. službe imamo da procjenimo koji su od tih potencijalnih usvajatelja psihički zdravi ili bolesni

a pitanje kome zabraniti da ima djecu nije realno
    ne možeš
    ovisi o zdravom razumu svakog pojedinca da to sam za sebe odluči
    a djeci čiji su roditelji krivo procijenili ili o tome nisu ni mislili trebat će pomoć raznih ustanova i službi za koje izdvajamo iz proračuna
    to je i dalje bolje nego da se po nečijoj procjeni uvode prisilne sterilizacije
    jer bi to bio znak da živimo u fašističkoj državi

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku

to je i dalje bolje nego da se po nečijoj procjeni uvode prisilne sterilizacije
    jer bi to bio znak da živimo u fašističkoj državi
    Ovdje si malo promašila, mnoge napredne skandinavske države su dugo provodile prisilne sterilizacije. Što ne bi i mi?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ovdje si malo promašila, mnoge napredne skandinavske države su dugo provodile prisilne sterilizacije. Što ne bi i mi?
    zanimljiva interpretacija, ja nikad ne bih zaključila da je to dobro zato što to rade napredne skandinavske države, nego da i oni trebaju neke stvari popravit.
    Čula sam da neke od njih i danas provode prisilnu sterilizaciju nekih skupina, ali u kontekstu "nisu ni oni tako super duper"

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    zanimljiva interpretacija, ja nikad ne bih zaključila da je to dobro zato što to rade napredne skandinavske države, nego da i oni trebaju neke stvari popravit.
    Čula sam da neke od njih i danas provode prisilnu sterilizaciju nekih skupina, ali u kontekstu "nisu ni oni tako super duper"
    X
    a i naglasak je na provodile. pa su prestale. bit ce s razlogom.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    X
    a i naglasak je na provodile. pa su prestale. bit ce s razlogom.
    i sad imaju plan istrjebljenja downa do 2030-te. Danska npr. To je efikasnije od sterilizacije ako se ne rodiš, ne možeš ni imati djecu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam ni ja, al svejedno, nitko se ne vidi u tim riječima, ni vjernici, ni oni ostali. Svi su sebi sjajni i uvijek je netko drugi taj prozvani. Tko, to ovisi o trenutnoj temi.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa ne znam bas. ja vidim mnoge. i sebe i druge.
    no vise razmisljam o onom dijelu u kojem vidim sebe nego o drugima. drugi nek razmisljaju o sebi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

leonisa i tangerina, valjda nisam dovoljno cinizma ugurala u tu svoju rečenicu, jer mi se čini da ste ju krivo shvatile.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

leonisa i tangerina, valjda nisam dovoljno cinizma ugurala u tu svoju rečenicu, jer mi se čini da ste ju krivo shvatile.
    a šta ja znam ko je ciničan a ko svašta misli

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bas

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a ja ih znam nekoliko, uključujući i sebe samu koji se baš bore s ohološću i nastojimo je , svjesni njenog postojanja u našim karakterima, svesti na najmanjji mogući minimum. trudimo se, a ne znam jel nam uspijeva. to ionako nije nešto što se postiže preko noći.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, on i inače odlično pokriva sve ciljne skupine.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nisam shvatila sto UIO misli o posvajanju psihicki stabilnih, zdravih i jedrih samohranih roditelja. Ako bi dozvolili posvajanje jednom roditelju, bi li tu bilo neravnopravnosti spolova.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Neću, jer što više nekome govoriš, to oni više tjeraju neki inat. Ja se nadam da će većini u mom selu biti tlaka izaći na referendum. Ne vidim kojim načinom bi nekoga tko je naumio glasati za to odgovorila ili mu promijenila mišljenje.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Neću, jer što više nekome govoriš, to oni više tjeraju neki inat. Ja se nadam da će većini u mom selu biti tlaka izaći na referendum. Ne vidim kojim načinom bi nekoga tko je naumio glasati za to odgovorila ili mu promijenila mišljenje.
    mislila sam na one koji ne namjeravaju glasati i nemaju cvrst stav
    Posljednje uređivanje od ivarica : 24.10.2013. at 18:39

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Neznam ni kako uopce otvoriti tu temu da vidim tko je neodlucan.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Neznam ni kako uopce otvoriti tu temu da vidim tko je neodlucan.

Vjerujem da ce se o tome razgovarati, tako da to ne bi trebao biti problem.

Jednog sam liberalnog (u europskom smislu, dakle nesocijalnog) lika jednom malo omeksala vezano uz posvajanje. Vrlo pametan covjek, uspjesan, veli da sa sadasnjim znanjem i iskustvom nikako ne bi dozvolio posvajanje, stoput je bolje u domu. Posustao je tek nakon argumenta da iz doma djeca izlaze s vrlo losim financijskim startom vec s 18 godina na trziste i da nemaju sanse u usporedbi s njegovim djetetom koje vec ima pola stana. I da mu je stoput bolje od dvije mame dobiti neki financijski input.
    I samu me iznenadilo da je to bio najucinkovitiji argument.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 24.10.2013. at 20:41

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Opet!

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove