Casa, nisam sigurna da razumijem tvoj post.
Ja ne mislim da je to religijsko pitanje, nego pitanje ljudskih prava. Ne prava na brak, nego diskriminacija na temelju seksualne orijentacije.
Ne znam jesi li toliko pomirljiva prema tvorcima jumbo plakata
jesu li dar ili stvar,
kao što si otvorena raspravi je li naziv brak ili nesto drugo bolje koristiti za zajednicu dvoje ljudi koji se vole i koji to zele na neki nacin jedno drugome naglasiti i proci kroz taj romanticni put i osnovati obitelj.

Kad se neke stvari reguliraju zakonom, onda je jako bitno kako se zovu, neovisno o emocijama. Npr. nije svejedno radi li se o prirodnim materijalima ili uzgojenim "prirodnim" materijalima. Prijeci cu na drugu temu jer mi je bliza, al pamuk i lan nisu prirodni materijali i to je bitno razlikovati u regulativi. Slicno je kod braka. Cim se drugacije zove, diskriminacija ulazi na velika vrata. Zamisli da sad uvedemo i drugi izraz za djecu zacetu uz pomoc IVFa, jer neki misle da to nije isto.
Mislim da je sasvim svejedno koliko ima heteroparova koji cekaju dijete za posvajanje, ako se borimo protiv diskriminacije homoseksualnih parova.

Ne znam kako izbaciti djecu iz igre kad se uglavnom o njima i radi cijelo vrijeme. Od toga da se neke od njih naziva stvarima, do toga da moraju na vjeronauk u skoli, a nikako nije dobro da cuju sto danasnja znanost misli o nekim stvarima. Stara gospodja istospolne orijentacije nije nikome zanimljiva u ovoj igri.