-
Ispričavam se, možda nisam dobro shvatila- ova tema je isključivo za ili protiv cijepljenja...? Još sam neodlučna u vezi toga, prva mi je trudnoća, bliži se termin i vrijeme odluke. Izvagala sam argumente u korist GSK-ovih 6 u 1 i ne želim da mi djetetu uvale Sanofi Pasteur. Ima li tko kakvih iskustava kako reagiraju pedijatri kada roditelji nisu protiv cijepljenja, samo BIRAJU proizvođača i voljni su platiti razliku..? Može li se kod pedijatra naručiti željeno cjepivo koje je dostupno u RH? Npr bedasto bi mi bilo da npr odaberem pedijatra u DZZ ZG a GSK je 20ak metara dalje i ped. mi veli da ne može/ nema i sl...? :/ Isto tako mogu li se u rodilištu birati cjepiva..? Onak, proizvođača ima mali milijun (samo neki su u RH..), ok ovo cjepivo za HiB- čak i nije toliko loše, no ovo za TBC me muči: ima li neko koje ne sadrži proteine jaja? Malo mi je, da prostite na izrazu, retardirano paziti na dohranu, postepeno uvoditi proteine jaja u prehranu kad dijete navrši 6.-7. mj., ili čak ranije, uglavnom samo radi cijepljenja radi potencijalnih alergijskih reakcija, kad proteine jaja spiče dojenčetu čim se rodi..? Čemu uopće cijepiti dijete za vrijeme dojenja...? Nije li ono za vrijeme dojenja zaštićeno imunitetom majke? Nije li to glavni argument dojenja..? Ili se varam...?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma