Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
Možda sam u krivu ali zar nije tek ono cjepivo koje dobiju sa godinu dana na bazi bjelanjaka?
Što se tiče dojenja zar misliš da je dijete toliko zaštićeno da ga ništa izvana ne može dodirnuti jer doji? Ja još uvijek dojim pa je svejedno imao 2 viroze i jednu dužu prehladu do sada tako da dojenje možda je neki buster za imunitet ali nije svemoguće
Već ono BCG koje dobiju u rodilištu protiv TBC-a ima proteina jaja. Nažalost. Nemaju to samo MoPaRu i Priorix. Ako imaš kakvu dr. informaciju da se dobiva eventualno kakvo dr. cjepivo, super! Onda me hvata manja panika. Alergičar sam, a i muž je. Nasljednu sklonost alergijama ne može se zanemariti...

Kojekakve viroze stalno dolaze u novim sojevima zato je i cijepljenje protiv gripe besmisleno i vjerujem da se nikada neće naći u obaveznom kalendaru cijepljenja.

Ustalom BCG u sebi ne sadrži sve sojeve TBC-a, ako si na to mislila... dakle opet može oboljeti! S time da cjepivo ni nema smisla ako se injektira u krivi sloj kože.

Stvarno sam dubiozno proučavala ovu temu, tražim najbolje za svoje dijete pa bi mi i bilokakve reference na ovu temu vrlo dobro došle da me umire.