Moj veliki nije mogao stati na nogu dan iza cijepljenja s tri godine
Moj veliki nije mogao stati na nogu dan iza cijepljenja s tri godine
Navrsili smo 4 mj.i uskoro idemo na drugo cijepljenje.
Ped.je spominjala da ako bude imala kad dodjemo da ce ju cijepiti protiv pneumokoka sto znaci da ce isti dan dobiti dvije pikice
Mame dal su i vase bebe dobile dva cjepiva za isti dan ili ste se dogovorili s ped.pa ovaj za pneumokok pomaknuli za koji mjesec ( dal se to uopce moze tako )?
Kako su bebe podnjele, nuspojave?
E da, dal je za pneumokok jedna doza ili ide isto docjepljivanje?
Kod even.temp. dajete cepice ili sirup?
Hi vrijeme dok su se moji cjepili vazilo je pravilo da se ne cjepi po najvecoj vrucini.pa znacilo to i mjesec dana kasmjenja nije bilo tolka frka.
Ako je potrebno das nesto za skidanje temp primjeremo dobi,znaci u tvom slucaju ja bi dala cepicdobrovidipo kilazi j cjeli pola ili neka druga kombinacija
Jelena hvala na odg.nadam se da bi me ped.upozorila da to pravilo jos vrijedi :/
Vrci i Optimist, sad sam citala na predhodnoj str.sto ste pisale. Kak ste na kraju napravile?
Vrci znaci moze od 6 mj.pa iz tog razloga se ide dva puta?
Jesam dobro shvatila da se pije? Ne pika se?
Ako je tako nije mi to pedica naglasila, za pneumokok mislim!!!
Optimist mi smo tu negdje po datumima rodjenja samo je tvoja god.starija od moje
Dal je tebi ped.spominjao mozda ovo za ljetne dane i vrucine?
Posljednje uređivanje od sara79 : 26.06.2019. at 13:10
Prevenar ( za pneumikoknu bolest) ide injekcija, ne na usta. Na usta ide za rotu koja nije obavezna.
Ove godine je u Hrvatskoj u redovni kalendar uvedeno i cijepljenje protiv pneumokoka, te se to cjepivo moze istovremeno kombinirati s drugim. Cjepivo protiv pneumokoka je odlicno cjepivo, koje se prije moralo placati, a nije bilo jeftino. Ne treba odgadjati cijepljenje protiv pneumokoka, jer je dobro biti zasticen sto prije. Takodjer je bolje jedan posjet pedijatru, nego dva posjeta zbog uvijek prisutne mogucnosti da se u ambulanti pokupi neka bolest.
O cjepivu protiv pneumokoka vidjeti npr. ovdje.
A o kombiniranju cjepiva izdvajam ovaj citat:
"Kombinacija 6u1+konjugirano pneumokokno+rota cjepivo je standardna u većini zemalja Zapadne Europe koji koriste sva tri cjepiva u svojim kalendarima.
Najčešći protokol 3+1 za 6u1 je s dva mjeseca razmaka (s 2,4 i 6mj, te docijepljivanje nakon 12mj starosti), pa se sukladno s tim planom daju za istog posjeta i rotavirusno cjepivo (2 i 4mj za Rotarix ili 0-2,4,6 za RotaReq), te Pneumokokno cjepivo (2,4 i 12+). Kombiniranje cjepiva je i testirano prije no je cjepivo licencirano za uporabu.
Prilažem i preporuku HZJZa koja je bazirana na WHO preporukama oko kombiniranja cjepiva i razmaka između vrsta cjepiva."
Iz linkane teme u grupi Cijepljenje/Vakcinacija, koju preporucujem za takva pitanja i nedoumice.
Cijepljenje/Vakcinacija - grupa za sve koji imaju pitanja i nedoumice
Ljeto i vrucina nisu prepreka cijepljenju. O tome se takodjer pisalo u gore navedenoj grupi, stoga preporucujem potraziti stare postove, a mozete i sami postaviti novo pitanje za raspravu.
Edit: u prethodnom postu sam o pneumokoku htjela staviti ovaj link: https://www.facebook.com/groups/4592...c_location=ufi
Posljednje uređivanje od Aurora* : 26.06.2019. at 13:47
Sirius, Božemesačuvaj sto sam smotana
Aurora* puno ti hvala!!
Prevenara je bila oko 500 kn po cijepljenju. Mi smo dvije doze uzeli.
Kad se daje malim bebama koje kreću s godinu dana u jaslice, onda se daje 3 puta, a mi smo s dvije godine kretali u vrtić pa smo kasnije uzeli samo dvaput.
Kod nas nikad nije bilo reakcije na cijepljenje.
Je l to sad svi moraju kao bebe uzeti, pa Prevenara ide 3x ili ako ne ide u kolektiv, može odgoda pa da se samo 2x uzme?
Mi smo cjepili prevenarom do sad dva puta i treća doza na jesen. Cijena po dozi je 500kn. Al smo ju vodili privatno. Državna pedica nam niša nije rekla da je prevenar u kalendaru cjepljenja?
Nama su rekli da dva živa cjepiva idu ili istovremeno ili sa minimlano mjesec dana razmaka. Rotarix može ići sa ostalim cjepivima.
Posljednje uređivanje od nicky_111 : 26.06.2019. at 19:00
Prevenar je u kalendaru za bebe rodene u 2019. I isao bi 3x.
Ali natjecaj za nabavu cjepiva je dugo trajao,zalbe i sl. Tako da mislim da su tek sad poceli cjepljivati preko hzzo-a.
Moja je cijepljena Prevenarom s 9 i 11mj, jos nas ceka zadnja doza, rekla pedica godinu dana nakon ove druge
Nakon žalbenog postupka na natječaj uveden je Synflorix umjesto Prevenara.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
E nisam do kraja to popratila. Al da, bebe se sad cijepe protiv pneumokoka redovno,pa je za to odreden raspored u kalendaru cijepljenja
Mogu li se odrasli cijepiti?
Pitam za kći.
Ona ima 18 godina, ali stalno neke upale grla, stalno kiše, kašlje, prehlađena je barem jednom mjesečno...
Nije alergija u pitanju i krajnici su joj zdravi.
Čitam vas i pitam se bi li to cijepljenje koristilo?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Klinka je jučer dobila cjepivo pred prvi razred i sada je boli glava i ima šmrkavost, kao da ima prehladu. Nema temperaturu. Je li to nešto uobičajeno nakon tog cjepiva? Piše na netu da to spada u rijetke nuspojave - infekcija dišnog sustava. Ne znam trebam li javiti pedijatrici. Vjrv hoću.
Obadva cjepiva ili samo jedno?
Znaju bit takve posljedice
nama su rekli da je nakon cjepljenja moguca temperatura i bolno mjesto uboda...cijepi se s dva cjepiva
o smrkavosti nisu govorili...mozda se spojilo s nekom prhladicom