-
Brunda, sad si pametnija i iskusnija i drugi put ces znati sto i kako.
ka ti samo ocu napisati moje iskustvo s instrukcija s laktacije (mi tu imamo posebnu sluzbu za dojenje). zena koja mene vodi mi je rekla da ti rezultati koje imamo na tim vaganjima (prije i poslje dojenja, kao sto su i tebi mjerili). kao prvo, dojke ne proizvode jednaku kolicinu mlijeka citavo vrijeme, dijete nije svaki put podjednako raspolozeno i gladno. to vaganje se koristi cisto da se okvirno vidi sto se dogadja, ali jedno vaganje nije ni u ludilu mjerilo koje govori koliko stvarno imas mljeka. ja sam na laktaciji na tretmanu vec oko mjesec i pol dana i sad sam se tamo vec skroz odomacila, ali u pocetku mi je bilo prilicno neudobno, sve mi je smetalo, bila sam napeta.
nacin kako su tebi interpretirali citavu dijagnozu je prilicno demotivirajuci za dojenje . kod dojenja je motivacija ogroman faktor. takodjer moras imati puno samopouzdanja a tebi je "strucna" osoba rekla nesto sto je skroz kontra od onog sto si trebala da se vratis na dojenje
i ko veliko finale, nacin na koj ti je predlozila da nabildas mlijeko dosta se razlikuje od onog sto su meni savjetovali ovdje. ja sam imala prvo dojenje, pa onda mali dobija bocicu sa adaptiranim (koliko god zeli) a ja izdajam (dragi daje bocicu a ja izdajam). ako sam sama doma najcesce nisam ni stigla izdajati nakon adaptiranog.
moje izdojeno mlijeko se skupljalo pa kad bih skupila za jedan obrok dala bih sve odjednom
prvih 4 tjedna pila sam motilium da bi se podigla kolicina prolaktina (otvorit cu poseban post sa detaljima)
a zasto se bebi daje adaptirano nakon dojenja, pa kao po mojima s laktacije beba koja je sita, ima vise snage i jace ce sisati kad je se stavi na prsa. ja nisam imala problema sa kombiniranjem bocice i prsa ali moze se bebi adaptirano davati iz salice, male bebe su u stanju piti iz salice (samo jako dugo traje)
postoji jos metoda da uz bradavicu postavis posebnu spricu sa dugim mekanim krajem i svaki put kad beba povuce ti spricnes malo adaptiranog i time kao stimuliras bebu da sisa (ja to nisam isprobavala premda sam nabavila spricu)
takodjer se sa tom spricom moze raditi tako da se bebi stavi mali prst u usta (jagodica ide na nepce) i uz mali prst se stavi ta sprica i svaki put kad beba povuce spricne se malo mlijeka i time tjeras bebu da dobro vuce i sisa
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma