Ima li tko kakav dobar recept za ovo, tj. za kruh?
Ima li tko kakav dobar recept za ovo, tj. za kruh?
http://pic.piczo.com/img/i118313640_8399.jpg
Rolada sa šunkom i sirom
1/2l mlijeka
2 kvasca
2 žličice šećera
1,5dl ulja
800gr brašna
3 žumanca
Dvije velike žlice margarina
Sol
40dkg šunke
40dkg sira (gauda/ementaler/dimsi)
Stavi pola litra mlijeka nek se smlaći u to stavi dva kvasca I dvije žličice šećera, kad se kvas “digne” dodat 4 žličice soli I 1,5dl ulja
U to sve dodati 800gr brašna
Kad dobro umiješaš (ako je mljeckavo dodaji brašna a ako ti je pretvrdo dodaji malo vode) podijeli tijesto na dva dijela
Pusti da se tijesto diže dok se ne digne
Umiješaj mikserom ili smrvi viljuškom margarin I u to dodaj žumanca I 1 malu žlicu soli
Premaži tijesto to smjeson žumanca I margarina I presavijaj ga tako da donje dijelove tijesa prebacuješ preko tog premaza pa da premaz ispadne da je u sred tijesta
Pustio da se diže kojih 15-ak minuta
Nakon toga razvaljaj tijesto na otprilike 1,5cm debljine na to naribaj sir 10dkg I dodaj na sir 20dkg šunke I onda opet preko šunke naribaj ostatak sira.kad si to napravila onda to sve lijepo zarolaj u rolat.obavezno uvij rubove prema unutra jer bi se moglo desiti da sir iscuri vani. Istu stvar ponoviti I s drugom polovicom tijesta.
Od smjese margarina I žumanca koja je ostala od mazanja tijesta premaži tijesto po površini I pusti da se digne
Ja stavljam na pečenje u malu kockastu tepsiju obje mi rolade stanu.
Mali savjet…bilo bi super kad bi se uzele dvije vrste sira npr. Dimsi I gauda I pomiješala…puno bolji okus bude…
Dobar tek.
ovo je moj recept i fenomenalan je...
Super zvuči, ali malo kompliciano. Ili mi se samo čini?
Zapravo sam mislila na ono kad običnu šunku staviš u tijesto za kruh i ispečeš. Onaj sočni kruh poslije............mljac!
Ja uzmem 1 kg glatkog brašna, dodam 2 žličice soli, malo ulja i mlake vode, te zamijesim da bude fino glatko tijesto. Rukama ga razvučem u oblik pravokutnika. Operem i osušim rol šunkicu, stavim ju u sredinu tijesta i zamotam. Odozgo malo premažem uljem i stavim peći u namašteni pleh na 180 stupnjeva oko 1 do 1,5 sat, ovisno o veličini šunkice. Ako ti se čini da prejako žari, smanji na 150 stupnjeva. Kad se ispeće, odlij preostalu masnoću, ostavi neka se sve zajedno malo ohladi. Onda rukama lomiš taj kruh, a šunkicu narežeš na tanke ploške. Kruh je malo tvrđi (mi baš takav volimo), ali je zato okus božanstven.
ja odnesem šunku pekaru pa mi je ispeče u krušnoj peći![]()
MM to svake godine peče, al ne znam kak, znam samo da mu genijalno ispadne, kruh bude mekan ko pecivo 8)
a jel kvasac u kocki ili digo iz vrećice?
ma ndrea gdje ga nađe ? :Dandrea prvotno napisa
![]()
na placu :DMajaMajica prvotno napisa
živa istina !
a nemoš virovat !andrea prvotno napisa
![]()
mm to pravi i nikad mu ne ispadne :/ , reci cu mu da kupi tijesto za pizzu.
čuj, MM kaže da OBAAAVEZNO mora skinuti majicu, odnosno on to uvijek radi gol (gore), jerbo je u pravoj pekari vruće, pa ak hoće da mu ispadne ko iz pekare, nek skine majicuivarica prvotno napisa
![]()
i nek dobro mijesi i nek se dugo diže
jel dlakav?
osrednje; al kad se speče, ne skuži seapricot prvotno napisa
![]()
dobijam ubilački poriv jer ste uništile topic, ovo sad sigurno neću raditiandrea prvotno napisa
![]()
ma ne, ono tebi izbijaju dlake kroz rebeandrea prvotno napisa
![]()
:shock: žene
upravo idem zamijesiti tijesto za kruh sa šunkom koji ću ispeći ujutro da nam bude vruć za doručak (ako mi se ogadi od pomisli na dlake)