-
Refluks bubrega- UZV cistografija
pozdravljam sve, nova sam na forumu i molim vas za pomoć i iskustva. Imam djevojčicu od 10 mjeseci koja je prošli
mjesec završila u Vinogradskoj zbog prve upale bubrega. Prva teža bolest, prvi put susret s bolnicom i vrlo neugodnim liječnikom
kojeg neću imenovati a od kojeg smo bukvano pobjegli. Nismo pristali na rendgensko zračenje (MCUG), potpisali smo i odmah preko prijatelja
otišli na nefrološki pregled u Ljubljanu. Tamo su nam preporučili UZV cistografiju, za koju su nam slovenci rekli da je pouzdanija za dijagnozu refluksa i koja se tamo koristi kao prva metoda za dijagnostiku. Cijena u Ljubljani 250 Eura, čeka se nekoliko tjedana. Drugi šok- zbog čega nam liječnik u Vinogradskoj nije rekao za tu opciju iako metoda postoji, manje je štetna i prema najnovijim iskustvima pouzdanija. Kako to da se u Sloveniji koristi kao prva metoda a kod nas nismo ni saznali da postoji?! Dalje smo si dali truda i proguglali te našli da se radi u Hrvatskoj u Poliklinici Helena. Moje pitanje je- da li je netko radio kod nas i kakva su iskustva- nama je bitno da naše dijete što manje pritom pati, da je pristup profesionalan i stručan. Kod nas je cijena dosta manja nego u Sloveniji ali mi smo spremni otići i u Ljubljanu ako se tamo stručnije radi. Oprostite na drugom postu ali smo vrlo zabrinuti i željeli bi najbolje za svoje dijete. Hvala svima na ogovoru unaprijed!
-
hej, mi smo išli u Helenu i imaš temu o tome http://forum.roda.hr/threads/25303-V...55#post2503855 . košta 1500kn, nas je uputila pedijatrica. tamo radi vrhunska stručnjakinja prof. cvitković. jako smo zadovoljni. brzo došli na red. curicu smo zabavljali snimkom na mobu, nije skoro ni osjetila, trajalo cca 10-ak minuta. pošto nismo iz zg, komuniciramo putem maila, dobijemo odmah odgovor isti dan. ono napravim nalaze, skeniramo, pošaljemo, oni ga očitaju i kažu šta da radimo! eto nadam se da sam pomogla, al više o problemima i iskustvima ostalih mama na gore navedenoj temi! znam da ste zabrinuti, ali dobar ste put odabrali, platit ćete i bit će vam puno toga jasnije i samim time strah i neizvjesnost manja.
-
Da,pročitaj malo onu temu,naćeš svašta zanimljivo.I mi smo radili cistografiju u Heleni kad je D. imala 5 mjeseci.Nismo iz Zg,došli smo na naručeni pregled(čekali smo oko 1,5 mjesec,s tim da smo tražili baš dr.Cvitković-kod nje je red duži) i kad nam je dr.Cvitković preporučila cistografiju,obavili smo je isti dan.Izašli su nam u susret da ne bi morali ponovo putovati.I naravno da smo prezadovoljni.Cistografija je prošla brzo i lako,D. nije ni pisnula.Traje oko 15 minuta.Ali ona je imala samo 5 mjeseci,kad su veći teže je jer znaju šta se oko njih dešava i znaju se bojati.Ali nek te tješi da pregled nije bolan,samo neugodan.I proći će i to.
-
Joj hvala na odgovorima! Ujutro zovem Helenu! Nemote pojma koliko mi je laknulo čuti ovo!
-
Evo nas nakon Helene. prošli tjedan smo bilo na UZV cistografiji i nažalost imamo refluks (VUR). S jedne strane II stpanj a s druge treći. prošlo je sve odlično! Koji profesionalci! Nakon Vinogradske mi smo u kulturološkom šoku! Mogu reći da smo čak imali i pozitivnije iskustvo nego u Ljubljani! Usitinu, nije svejedno tko i kako ti saopći dijagnozu- sve su nam objasnili , dali detaljne upute, dobili mail za konzultacije i ako sve bude u redu vidimo se tek za 4-6 mjeseci. UZV cistografija prošla potpuno bez ikakve traume. Ponudili su mi i opcije dodatnih osigiranja. Ima li tko kakva iskustva s time? da li se to isplati? Čini mi se zgodno jer mogu koritsiti i druge specijaliste. Svaki savjet nam je dobro došao. Ne želimo nazad u bolnicu!!!!
-
Pozdrav ja sam nova na forumu.imam curicu staru 2god i 4 mjeseca i u zadnja 3 mjeseca dva puta je imala uroinfekcije.uz bubrega uredan,urokulture uredne ali ipak smo dobili uputnicu za nefrologa.pa me zanima dali ce nam na prvom pregledu uopce nesto raditi?
-
TENA, i ja sam relativno nova na forumu i pokušavam pohvatati sve informacije. Mi smo imali samo 1 uroinfekciju, preporučena nam je cistografija za refluks no zbog vrlo neprofesionalnog odnosa pobjegli smo iz Vinogradske te preko prijatelja otišli na nefrološki pregled u Ljubljanu. Prije toga smo se dobro raspitali- u Klaićevoj više nema nefrologa, tamo rade obični pedijatri na nefrologiji a Rebro su nam rekli da svakako izbjegnemo. U Ljubljani su nam preporučili Polikliniku Helena u zagrebu s kojom suradjuju. Prezadovoljni smo, nažalost imamo refluks, svakako ćemo ostati tamo i upravo smo u fazi proučavanja privatnih osiguranja. Zaključno- dobro se raspitaj kojem nefrologu ideš- odnosno u u koju ustanovu jer pristupi su vrlo različiti a vjeruj ja sam u fazi kada mi treba jaka podrška i teško mi je još prihvatiti kroničnu bolest svoje bebe...Nadam da se sam malo pomogla barem u razmišljanju
-
S razlogom su vam rekli da izbjegnete rebro. Nas su vec u rodilistu narucili na rebro i nesto smo i obavili tamo, ali smo brzo pobjegli u Helenu. Dok na rebru nismo ni mogli cuti konkretno misljenje i plan osim spominjanja kirurga (potpuno nepotrebno s obzirom na klinicku sliku i starost bebe od mjesec dana), u Heleni su nam lijepo sve obrazlozili i objasnili da je situacija samo za pratiti i najvjerojatnije ce se s rastom bubrega sama razrijesiti, kakvi kirurzi. Nemamo refluks, nego hidronefroza II. stupanj.
Inace osim razgovora i eventualno UZV na prvom pregledu mislim da ne rade nista drugo, za scintigrafiju se treba naruciti.
-
Mi smo iz Osijeka pa bas i nemamo nekog izbora,isli smo jedinom nefrologu u gradu kojeg imamo dr.Arambašić koja je bila jako ljubazna.Dala nam je profilaksu nitrofuranatin 30dana da pijemo jer mi imamo povecane leukocite i eritrocite u urinu pa ce nam za mjesec dana reci dali cemo ici na mikciju koja je po njoj potrebna za obavit ali je Tena jako žilava i strasno se boji doktora pa mislim da ce nam ta pretraga tesko pasti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma