Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: Dječji rođendan za (umorne) početnike - tips & tricks molim

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Dječji rođendan za (umorne) početnike - tips & tricks molim

Dakle, slavimo drugi rođendan, a prvi na koji ćemo pozvati klince.

Igraonice mi nisu fora, mora biti doma, pa se pitam što da činim da djeca ne podivljaju, da im ne bude dosadno...ja bi najradije napravila tulum za djecu i djecu u roditeljima, podijelila instrumente, pa da svi skupa 'sviramo', skupa slikamo na ogromnom papiru.
    Da li je to preambiciozno?
    Koliko traju rodjendani?
    Koliko klope i što ponuditi, a da bude zdravo i sugarfree?
    Zovemo 5 vršnjaka i dvije starije cure od 5 i 6 godina, deke vrsnjaka. Kako pomiriti te dobne razlike?
    Naravno, najradije bi sve preskočila, umorna sam ko pas...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mojca, moje iskustvo je da u toj dobi samo bauljaju i razvlace igracke koje su im zanimljive, a bit ce im sve interesantno jer je tudje Mislim da bi im crtanje i sviranje moglo biti fora ali ne na dugo i vjerojatno ne svima u isto vrijeme.

Ja bih im pripremila siguran prostor gdje se mogu igrati a da su vam na oko, ne znam, npr. rascistila dio dnevnog boravka i na tepih donijela igracke, instrumente, slikovnice...postavila bih im malu kuhinjicu ako imate, sudje, kolica, lutku...pa nek se igraju s cim im se svidja. Vi ih mozete malo usmjeravati ali ja ne bih ocekivala da ce oni duze vrijeme pratiti neki "program", pa ni s vama.

Trajanje: ma oko 2-3 sata sasvim dosta. Rekla bih dva sata cak ali ne dodju svi u isto vrijeme pa se rastegne.

Za klopu mozes ponuditi voce, neke zdrave keksice, neslane stapice...mislim da im klopa ne bude najinteresantnija

Sretno s proslavom i sretan rodjendan Smjehuljici!!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa veci dio vremena budete moderirali igru i svadju oko igracaka. Za hranu ne vjerujem da ce biti zainteresirani previse.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se ne bih u to upuštala
    sa 2 godine su još premali da bi se družili

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Iz mog iskustva - dvogodišnjaci bauljaju stanom u potrazi za novim igračkama, a mame vrlo ugodno čavrljaju uz klopu i povremeno im brišu noseve/guze. Nikakva animacija nije potrebna .

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

slažem se s čoksom...osim ovog dijela o ugodnom čavrljanju(nažalost). mame usputno čavrljaju, a zapravo paze svoje dijete da ne otima igračke drugoj djeci i sl...ali vec na 3. je ljepše
    sretan ročkas!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa veci dio vremena budete moderirali igru i svadju oko igracaka. Za hranu ne vjerujem da ce biti zainteresirani previse.
    Slažem se s ovim. Nikakvo slikanje i crtanje - to je preambiciozno i veliki generator nereda.

Savjet: ograničiti vrijeme na sat - sat i pol maksimalno, toliko izdrže.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.10.2013. at 20:11

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Iz mog iskustva - dvogodišnjaci bauljaju stanom u potrazi za novim igračkama, a mame vrlo ugodno čavrljaju uz klopu i povremeno im brišu noseve/guze. Nikakva animacija nije potrebna .

X

daj im jedan prostor pun igracaka, bebyfrendly uredjen da se ne mogu ozljedit i voila! veca su ti u toj dobi briga mame

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ilitiga vise ti se isplati potrudit organizirat lipo druzenje sa mamam te djece nego za njih, njima je to nevazno i sve sto su cure napisale, veselit ce se novim igrackama i vrlo vjerovatno pocerupat oko istih.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a di su tate?
    koju djecu ćeš zvati mojca?
    naši drugi rođendani su bili tulumi za odrasle, najbliža rodbina (bake, sestra) i najbliži prijatelji, sa svojom djecom, različitih uzrasta. nismo baš imali puno dvogodišnjaka za zvati
    al bilo je uvijek super. sjećam se kako smo se mm i ja pogledali, na blagajni centra, s izborom pića koje je asociralo na sve samo ne na dječji rođendan.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Koliko me sjećanje služi-nama se dobro pokazalo staviti veeeliku prostirku pod stol s grickalicama i sokovima jer smo time spasili tepih. Ako ga nemaš u dječjoj sobi-to je prednost.
    Od drugog rođendana kod nas je postalo tradicionalno tortu jesti nenarezanu. Maleni su klečali oko stolića s tortom i sami si uzimali sa žličicom onaj dio koji su htjeli i to je barem 3 godine poslije bilo jako fora svima.

Što se mama tiče-možda neće sve paziti na svoju djecu. Sjećam se te noćne more jer su se uvijek našle dvije koje koriste dječje rođendane da se malo odmore od vlastitog djeteta . Nakon dvije godine dotične nisu više bile pozivane . Nadam se da imaš više sreće s društvom.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a di su tate?
    koju djecu ćeš zvati mojca?
    naši drugi rođendani su bili tulumi za odrasle, najbliža rodbina (bake, sestra) i najbliži prijatelji, sa svojom djecom, različitih uzrasta. nismo baš imali puno dvogodišnjaka za zvati
    al bilo je uvijek super. sjećam se kako smo se mm i ja pogledali, na blagajni centra, s izborom pića koje je asociralo na sve samo ne na dječji rođendan.
    jedan poznanik je rekao da su super dječji rođendani samo ta djeca smetaju.
    Nemam ništa pametno dodati. Moji su tek peti počeli slaviti sa svojim društvom, odnosno vršnjacima.
    E da spremi sve sitne igračke, puzzle, stvari koje smjehuljica jako voli i sl.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sto se tice hrane i pica, ja na rodjendanima djeci uvijek ponudim sokice u tetrapaku sa slamcicom (manje je proljevanja nego ca casama), a sendvici budu zapeceni pa se ne razbacuju sastojci po podu. ( na polovicu integralnog tosta stavim malo salse, naribanog sira i sunke, pospem origanom i zapecem. Moji vole te mini pizze )

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I raznjici od komadica voca bi mogli biti interesantni

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ideš, zvuči kao da ćemo imati elementarnu nepogodu.
    Jurim sad, javim se još kasnije.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

x
    slažem se

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi u pravilu slavimo doma, i u pravilu bez programa.
    Za te male rođendane, najljepše je kad je malo gostiju. Imaju Ameri ono neko pravilo, koliko godina toliko gostiju, i to je baš dobro pravilo (ok, ne mora ga se tako kruto shvatit).
    Tako da - kako kaže čoksa, tako je i nama bilo. I baš nam je bilo super. Nije bilo elementarnih nepogoda, bili su opušteni i veliki i mali.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

S nostalgijom se sjećam tih malih rođendana dok još nisu imali svoje društvo nego su tata i mama birali uzvanike.

Sad mi je elementarna nepogoda.

Obavezno makni igračke koje nisu za masovnu upotrebu, a od hrane prolaze grickalice i voće.

Slikanjem i kreativnom radionicom ćeš si samo upropastiti popodne, ovako imaš šansu i zakafenisat

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što se jela tiče, mali uzvanici bi obično rado potamanili vanilijine roščiće.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Mi u pravilu slavimo doma, i u pravilu bez programa.
    Za te male rođendane, najljepše je kad je malo gostiju. Imaju Ameri ono neko pravilo, koliko godina toliko gostiju, i to je baš dobro pravilo (ok, ne mora ga se tako kruto shvatit).
    Tako da - kako kaže čoksa, tako je i nama bilo. I baš nam je bilo super. Nije bilo elementarnih nepogoda, bili su opušteni i veliki i mali.
    Super je ovo! Kamo sreće da sam to čula prije.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Dvije starije curice animiraj da paze na mlađe .

Šalim se, ali djelomično i ne, u nekim trenucima im zna biti fora da one paze, pokazuju ili objašnjavaju nešto mlađima. Oko 2 sata je ok vrijeme za njih, s tim ako ti svi dođu u isto vrijeme, ako ne dođu, vama se razvuče. Nama je čak bilo ok za drugi rođendan smo imali nešto kao "open house - dođite kad možete", pa su 4 para, svaki sa svojim dvogodišnjakom, došla skoro svaki u svoje vrijeme taj dan - tako se potrefilo da ne mogu svi u isto vrijeme. Naš malac je imao energije za to (tad već nije spavao po danu), a i mi za hendlati samo 2 klinca i jedne roditelje u isto vrijeme.

Samo im napravi prostor za njih, i skloni ono što bi ti bilo jako žao da se potrga i sl., sitne, vrijedne stvari... ja sam im raskrčila jedan pod za njih, na jedan stol stavila papir i bojice (možeš ti i flomastere ili vodene bojice , meni su i s bojicama crtali po zidu, a flomići idu super na naše stolice), na balkon sam raširila one puzzle za pod, stavila playdohplastelin, kredu (kojom je naravno zabavnije crtati po fasadi nego po podu)... pa ko voli nek izvoli. I kazić, cd s dječjim pjesmicama. To je super.

I mi smo imali tortu na dječjem stoliću i oni udri žlicama, pa prstima. Svojem toliko ne kupujem slatkiše da sam ja na to i zaboravila, dala sam im samo kolače. Prošle godine smo prošli i bez toga da je itko pitao. Ove godine ne, oni bi nešto, a ja nemam ništa . Pa su otkrili da je netko donio grickalice za poklon, i eto veselja... Ako planiraš baš skroz bez uobičajenih grickalica, a među djecom ima i neke koja to inače jedu - neka barem torta ili kolači budu od čokolade, tj. ne previše zdravi . I kod nas voćna torta nije prolazila kod djece, uvijek se nađe neko koje ne voli jagode, višnje, bananu... pa onda samo neki čoko okusi pale.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala svima na odgovorima, mišljenjima, iskustvima.
    Jako mi se sviđa koliko godina toliko gostiju koncept... ali kasno sam čula za njega, već smo na puno strana najavili rođendan.

Evo plana: prognoza kaže da će biti lijepo, pa ćemo vjerovati... i napraviti rođendan na otvorenom, koji će uključiti malo jahanja za djecu (Smjehuljicina omiljena aktivnost), malo druženja u kafići, malo na plaži na Jarunu... nekako mi se kamenje čini sretnija varijanta nego trava koja može biti vlažna. Ponijeti ćemo nešto igračaka (samo velikih), nešto dekica za sjesti, par kolača, tortu...

A bude li loše vrijeme... veselje se seli doma pa ćemo spontano odlučiti što ćemo raditi... košara s instrumentima je uvijek na dohvat ruke, boje i papir isto...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mojca, samo savjet preskoci i te velike igracke, jer klinci kad su vani svasta im je zanimljivo, pa onda ponesi eventualno loptu. Ovako cete sebe natrpati rekvizitima bez kojih ste i mogli.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala.. ma mislila sam kiper koji je dovoljno velik da može dijete sjesti u njega i par kantica i lopatica... lopte se priznajem, nisam sjetila.
    Hvala. Da, par lopti nije na odmet.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    pa onda samo neki čoko okusi pale.
    mi bili na jednom ročkasu gdi ni čokoladna torta nije palila.

ja nikad doma ne delam s čokoladom nego više voćno da mogu svi jesti, a pride znam posle poslužiti kakvi slatkač ili lubenicu zavisi čega je sezona

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    H. Da, par lopti nije na odmet.
    i baloni

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dobru zabavu želim i sve naj Smjehuljici

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako ispališ iz one neke naprave konfete, možda se jedno pola sata zabave skupljanjem konfeta u vrećice :D

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne-ne... ne ostavljamo smeće za sobom.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ti mene nisi ozbiljno shvatila kad sam napisala da će djeca to pokupiti? :D

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tebe jesam, djecu nisam.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dobrih savjeta ovdje ima! Starija curka je proljetno dijete tako da mi nikad nije bio bed za slaviti, veliki stol na terasu i super! Od prošle godine slavi ročkase u igraonici, milina, bez nereda kod kuće
    Mlađa curka rođena u drugom mjesecu i već sada razmišljam kako ćemo proslaviti prvi ročkas, grozim se hrpe ljudi i djece u zatvorenom prostoru tako da čemo ročkas proslaviti u dva vikenda, jedan za obitelj i bliske prijatelje a drugi za ostatak društva!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tebe jesam, djecu nisam.
    Aj dobro, nije ti ni ta luda :D

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Mlađa curka rođena u drugom mjesecu i već sada razmišljam kako ćemo proslaviti prvi ročkas, grozim se hrpe ljudi i djece u zatvorenom prostoru tako da čemo ročkas proslaviti u dva vikenda, jedan za obitelj i bliske prijatelje a drugi za ostatak društva!
    Moji oboje su jesensko-zimska djeca i da, nezgodno je to slaviti unutra. Starija je obicno slavila u igraonici za vrtic/skola drustvo, doma za obitelj i prijatelje, a mladji je imao samo ovu domacu festu. Mislim da ce za drustvo slaviti od 4. rodjendana, u igraonici, prije nema smisla.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

joj kad se sjetim tih malih rodjendana...imali smo ih 3 :D
    jedan je bio s ekipom s kruzokoka, imali smo niz od 4 dana, pa su proljetni slavili skupa, ekipa je bila s proljetnih 2006. (ne sjecam se kod koga smo slavili drugi :/) kao, to je nasa ekipa, sta ce oni s babama, to je babinjak s djecom :D
    vecinom smo mi moderirali igru, istovremeno se druzile.
    tate su bile samo na prvom
    drugi je bio za nasu ekipu, frendove, vecinom djecu jos tad imali nisu.
    tad su je nanasali nasi prijatelji dmor:
    treci je bio za obitelj, takodjer su je oni hendlali.

s 2 jos nisu bili bez nadzora, tako da ne mogu potpisati peterlin i njeno iskustvo, vise deaedi.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Prijateljica je klincu drugi ročkas slavila u igraonici i nije uopće loše ispalo.U igraonici ima ograđeni dio za malu djecu a mame su bile blizu pošto imaju stolovi i stolice predviđene za roditelje. Kavu i pića su dopremili iz obližnjeg kafića i super!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala na preporuci, ali moj prvi post počinje sa "igraonice mi nisu fora".

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mojca, ako hoćeš pošaljem ti ja slike sa Korininog 2. ročkasa, čisto da vidiš kako to izgleda

ok. nas je bilo puno više i odraslih i djece
    nabrojat ću klince: 2x 2godišnjakinje, 1x 3godišnjak, 1x 3,5godišnjak, 2x 5godišnjaka (1 cura + 1 dečko), 6x 7godišnjaka (3 dečka + 3 cure) i 1x 9godišnjakinja

i 14 odraslih

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

aha, mogla sam dodati, bili smo doma, rasturili su dječju sobu (očekivano, ali ništa nije niti potrgano ni slomljeno - ni igračke, ni djeca, op.a.) i nešto malo dnevnu, krenuli oko 16h, većina otišla oko 20h, a zadnji ako me sjećanje dobro služi pred jutro

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala na preporuci, ali moj prvi post počinje sa "igraonice mi nisu fora".
    X

Nije pravo doba godine, ali mi smo najbolje proslave imali vani, u birtiji iza koje je velika zelena livada. Naručili bi pizzu, donijeli ostalu klopu, kupili sokiće kod birtaša, a klinci udri po livadi s loptom (imam dečke - oni nisu ludi za loptama, ali njihovo društvo je bilo).

Ont. Mojca, sve bu dobro.... Samo se nemoj opteretiti pripremom 100 vrsta hrane i bit će u redu. Torta + neke slane grickalice i to je to. DObru zabavu!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

postoji igraonica u kojoj iznajmis prostor, ako ti je stan mal, pa nema animatora i sami ste s klincima. ono, ko doma al u vecem prostoru. i bez spremanja :D

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

rahela, može. Super.

Ma stan je relativno dovoljno velik da primi roditelje i djecu... ali mi smo nekako više outdoor tipovi... i bili smo na nekoliko dječjih rođendana u perku pred zgradom slavljenika i to je puno ležernije za sve... i djecu i roditelje... i uzvanike i domaćine.
    Srećom, p aje ovako toplo, pa ćemo moći biti vani...
    Ne bojim se ja nereda i razbijenih čaša... iponekad nam dođe samo jedna vršnjakinja pa su sve igračke vani...
    Od klope ne namjeravam nešto komplicirati... je ni nemam kad. Tortu ću napraviti, neki štrudl, neki zlevanka like kolač...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

xxx

+ potpis na onu koja reće da makneš sitne (suvišne) igračke u neku prostoriju gdje klinci neće ulazit.
    radi sigurnosti, ali i zato da imaš manje za spremat poslije.

glavu gore, bit će to super!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

rahela, može. Super.

Ma stan je relativno dovoljno velik da primi roditelje i djecu... ali mi smo nekako više outdoor tipovi... i bili smo na nekoliko dječjih rođendana u perku pred zgradom slavljenika i to je puno ležernije za sve... i djecu i roditelje... i uzvanike i domaćine.
    Srećom, p aje ovako toplo, pa ćemo moći biti vani...
    Ne bojim se ja nereda i razbijenih čaša... iponekad nam dođe samo jedna vršnjakinja pa su sve igračke vani...

Od klope ne namjeravam nešto komplicirati... je ni nemam kad. Tortu ću napraviti, neki štrudl, neki zlevanka like kolač...

onda nema razloga da iznajmljuješ prostor...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma nema šanse da unajmim prostor..
    Ima dosta mjesta doma... a ako je lijepo vrijeme (a navodno će biti) grehota je biti unutra.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

štrudlu ili gris štrudlu ili obične štrudle s jabukama i bučnicu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •